Nyheder og SamfundFilosofi

Jacques Derrida: lære, bøger, filosofi

Hvem er Jacques Derrida? Hvad er han berømt for? Han er en fransk filosof, der indledte oprettelsen af det internationale filosofiske universitet i Paris. Derrida er en tilhænger af Nietzsches og Freuds lære. Hans koncept om dekonstruktion i mange henseender ekko filosofien om logisk analyse, selv om han med filosoferne i denne retning ikke kategorisk kunne finde kontakt. Handlingsmåden er ødelæggelsen af stereotyper og skabelsen af en ny kontekst. Dette begreb kommer fra, at meningen er afsløret i læsningsprocessen.

Højt navn

I de sidste tredive år er Jacques Derrida og hans filosofi ofte blevet nævnt i bøger, foredrag og magasiner. I flere år blev han selv genstand for biograf og tegnefilm. Kendte endda en sang med hans omtale. Jacques Derrida er kendt for forfatterskabet af hans mest komplekse filosofiske arbejde. Han levede 74 år og før sin død i 2004 lavede to modstridende forudsigelser om, hvad der vil ske efter hans død. Den franske filosof var overbevist om, at han hurtigt ville blive glemt, men sagde, at nogle af hans værker ville forblive i minde. Faktisk definerer disse ord filosofens oprørske natur; Hans arbejde blev bestemt af den konstante modvilje mod at forblive inden for grænserne for den sædvanlige personlighed.

Hvordan lærer man filosofen?

Når Peter Sloterdijk har bemærket, at det er muligt at beregne filosofen ved sine værker, hvor sætninger er bygget fra kapitler fra argumenter. Den anden metode er baseret på overgangen til konteksten og søgen efter den skjulte betydning af afhandlingerne. Naturligvis kan teksten blive mindre vigtig end konteksten. Jacques Derrida valgte arbejde med teksten, og fra de andre specielle resultater forventede man ikke. Han bemærkede, at han ikke kræver, at læseren fordyber sig i sine tekster og følelser af ecstasy herfra, men han ønsker at se en kritisk holdning til oversættelser og fodnoter.

Den nysgerrige karakter

Den franske filosof viste sig for at være en ægte pedant. I sine værker rører han på mange forskellige problemer, kritiserer den vesteuropæiske filosofi og overvinder metafysik gennem de analytiske begreber. Der er risiko for at erstatte den sande betydning for falsk, og den vigtigste - for borderline. Den konventionelle model af viden blev afvist af filosofen, det vil sige at forstå tekstenes betydning, man kan ikke lære teksten til kende. Denne model antager virkningen af tilstedeværelse, og Derrida argumenterede for, at forståelse kræver læring i sammenligning med andre fag og evnen til at genkende i forskellige situationer. Filosofens tanker var en udfordring for mange medarbeiderne.

I bøger

Har Jacques Derrida skrevet bøger? Selvfølgelig! I et af de mest berømte værker fra 1967 hævdede han, at vægten på nutiden skjuler en holdning til døden. Med andre ord betyder anerkendelse af, at en person eksisterer, at en person er dødelig. Filosofen ønskede ikke at vise sin overlegenhed, men hengivne elskede, hvad der var dekonstruerende. Det var i denne model for ham, at Platon, Hegel eller Rousseau storhed manifesterede sig. Jacques varmeste arbejde blev opfattet i litterære kredse, hvor de blev studeret sammen med andre poststrukturalists værker. Derrida var den første til at bruge ord og udtryk, der forbinder indbyrdes eksklusive betydninger. Et eksempel er pharmakon, hvilket betyder medicin og gift, eller espacement, hvilket betyder rum og tid på samme tid. På en uforberedt læser frembringer sådanne udtryk et mærkeligt tvetydigt indtryk.

Citater og fangst sætninger

For at finde sig selv skrev Derrida en selvbiografi, at han ikke kunne afslutte, fordi han i mange situationer ikke identificerede sig selv. Derrida mente, at løveandelen af biografier er skrevet lige fra ønsket om at mødes med hans "jeg". Filosofen for hans udtalelser anklaget for vaghed og manglende evne til at formulere sine tanker såvel som et krav om originalitet. Ud over sit koncept citerede Jacques Derrida. Her slår de nogle gange ikke i et øjenbryn og i et øje.

  • "Sådan er sprogets skæbne - at flytte væk fra kroppen" - vil du argumentere med en sådan sætning?
  • "Til tider fremstår raffinement som evnen til at træffe det rigtige valg efter intuition" - et sådant argument er villigt brugt af udadvendt træt af sædvanlige former.
  • Og hvordan kan du lide hans berømte ide om at "Ja" skal gentages? Det er trods alt virkelig en geniobservation. Præcis det samme kan betragtes som en bemærkning om, at læseren skal være enten helt usofistikeret eller over-oplevet.

Filosofens Biografi

I Algeriet blev Jacques Derrida født. Hans filosofi tog ham meget fra sit hjemland. Jacques far ved fødslen var en jøde, der tog børnene til synagogen. Derrida var besat med ideen om emigreisme og sammenlignede sig med de spanske jøder. Betoningen på de jødiske rødder fandt sted i alle hans værker gennem hele livsrejsen.

Filosofen tilbragte det meste af sit liv i Paris, hvor han foredragte. Efter sit arbejde var der et helt rum med forskellige udgaver og oversættelser samt et opbevaringsrum fyldt med optegnelser.

Døden var ligeglad med Jacques, selv om han ofte mindede om hende. Faktisk lagde han det på et niveau med spøgelser, idet han mindede om, at den nærliggende død er tæt forbundet med frygt, vrede og sorg. Derfor er der ikke behov for at opfinde noget nyt, hvis alle følelser opleves. Eksistensens tragedie i livets forstand . Lang levetid er ikke en velsignelse, da det betyder mange forskellige betydninger, der bestemmes på tidspunktet for døden. Indtil sidste øjeblik kan en person præsentere sit liv med en værdig og smuk eksistens, men resultatet bliver veltalende og vil sandsynligvis vise at livet var dårligt, indeholdt fejl og irriterende misforståelser. De sidste sekunder vil bede om, at det forvrænger meningen med livet, og hvorfor glade minder tager fejl.

Derrida sagde i sine bøger, at skrivning hersker over ordet. I kunsten er der efter hans mening forskellige niveauer af betydninger, som forfatteren ikke er klar over og ikke altid antager.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.