Nyheder og SamfundFilosofi

Nominalismen og realisme

Nominalismen og realisme - er, at modsætte hinanden. Forskellen er stor mellem dem. Forståelse af begge giver mulighed for at se på de sædvanlige ting lidt anderledes. Debatten om, hvilken teori er korrekt, er det gamle. Der deltog mange førende filosoffer. Alle gav udtryk for deres mening, baseret på værker af tidligere tænkere.

Realisme og nominalismen er imod retninger af middelalderens skolastiske filosofi. nominalismen tilhængere forsøgte at bevise, at der kun er enkelte ting, og tilhængere af realisme blev overbevist om, at alt hvad der er i det guddommelige sind. Ekstreme Nominalister hævdede, at de generelle begreber er resultatet af abstraktion, som er forbundet med at tænke, ekstreme realister hævder, at de generelle begreber er universalier, der eksisterer uafhængigt af os - de var forud for fremkomsten af tingene.

Nominalismen og realisme i middelalderens filosofi var meget forskellige fra hinanden, var i en tilstand af modsigelse. Diskussioner, der opstår mellem parterne, hvilket resulterer i fremkomsten og udviklingen af en vis logik, som i høj grad påvirket udviklingen af skolastiske. Også af nominalismen og realisme, eller snarere den kontrovers er forbundet med dem, førte til udviklingen af videnskabelig stringens, påvirket teorien om sæt. Kontroversen af nominalismen og realisme varede i flere århundreder.

Den realisme af middelalderen er en doktrin, der hævder, at virkeligheden har kun universalier (dvs. generelle begreber). Desuden er disse ting er midlertidige, sporadisk og konstant forandring. Koncepterne er roden af ting - de blev født ud af den guddommelige sind.

Det nominalismen samme vægt på, at viljen forrang grund. I det guddommelige sind er der ingen begreber. Guds vilje var rettet mod skabelsen af bare ting, de begreber er også oprettelsen af de kende sjæle.

Foma Akvinsky forsøgte at overvinde begge yderpunkter. Som svar, Nominalister, sagde han, at begrebet, som viste sig ved vilje den guddommelige sind, er de prototyper af de begreber, som vi har nu. Realister, han hævdede, at disse begreber, som er dannet i det menneskelige sind, er sekundære til den vigtigste essensen af tingene.

Foma Akvinsky hævdede, at viden er baseret på det faktum, at en handlingens mand, når de to sider - forståelige og fornuftige. Det handler om, hvilken slags objekter er dobbelt eksistens: inde i den menneskelige sind, såvel som udenfor. Sensuel typer muligt for folk at forstå den enkelte i tingene. Filosofisk viden om tingene hæver mand, bringer ham tættere på Gud.

Nominalismen og realisme senere kom til at blive set noget anderledes. Med hjælp fra viden om ting tænkere har forsøgt at besvare de spørgsmål i forbindelse med eksistensen af ting, det forårsager det grundlæggende, samt betydning. Mange mente, at det er gennem de ting, du kan tage fat i virkeligheden.

Realisme som retningen af scholasticism er den lære, som hævder, at den sande virkelighed kun er forbundet med universalier og individuelle objekter ikke har noget at gøre med det. Placer eksistensen af sådanne genstande - den empiriske verden. Om virkelige eksistens kan kun tale i forhold til ting, er vedholdende, der er evige. Universal - tanken opstod af det guddommelige sind.

Den nominalismen eksistensen af generelle begreber er ikke tilladt. Universals - det er, hvad der kom senere ting. De generelle begreber er kun navne, som generelt ikke kan have en selvstændig eksistens.

Nominalismen og realisme - en debat om, hvordan at interagere sdelochnoe og generel. Selvfølgelig en masse realisme med idealisme, og nominalismen - materialisme.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.