FormationVidenskab

Historie: definition. Historie: koncept. Bestemmelse historie som videnskab

Tror du på, hvad du kan give 5 bestemmelser historie? Og endnu mere? I denne artikel vil vi se på i detaljer, hvad der er historie, hvad er dens funktioner og flere synsvinkler på denne videnskab. Mennesker har længe bemærket, at fænomener og processer i universet opstå i en bestemt rækkefølge i tid, og det er en vis gyldighed, som kan defineres.

Historie og Samfund

Hvis vi ser på begrebet "samfund" og "historie" i deres forhold, er det klart en interessant kendsgerning. For det første, at begrebet "historie", at være synonymt med begreberne "samfundsudvikling", "social proces", karakteriserer selvudvikling af det menneskelige samfund og dets områder. Derfor er det klart, at med denne tilgang beskrivelsen af processer og fænomener er givet er livet for personer, der deltager i dem. Således kan udskiftning i Europa og Afrika storbonde solonitom, livegenskab afgifter eller taylorismen i menneskelige relationer industrien ses som et led i den økonomiske sfære. Med denne forståelse af historien er det, at af de mennesker sejre nogle upersonlige sociale kræfter.

For det andet, hvis "samfundet" er angivet begrebet "samfund", udtrykt i form af den sociale virkelighed, den "historie" angiver "samfund" og dets definition. Historie, derfor består af livets processer af mennesker. Med andre ord, det beskriver, hvor disse to processer, og når lækket t. D.

For det tredje, hvis dette begreb er dybt forstå, vil det manifestere sit forhold ikke kun med fortiden, når de forsøger at definere. Historie, på den ene side, virkelig taler om gamle dage, på grundlag af den aktuelle situation i det sociale og kulturelle liv. Som et resultat, de moderne krav til de begivenheder, der fandt sted i fortiden, bliver afgørende. Med andre ord, det viser sig følgende, når de forsøger at definere historien er forklaret i forbindelse med den nuværende, denne viden om fortiden gør det muligt at drage de nødvendige konklusioner for fremtiden. I den forstand, videnskaben, og omfavne det tidligere, og nutiden og fremtiden, relaterer dem til menneskelige aktiviteter.

Forståelse løbet af historien i et udviklet samfund

På forskellige stadier af udvikling af samfundet historie forstås på forskellige måder. Under de betingelser, udviklede samfund med stærk inden for sin dynamiske set fra fortiden til nutiden og fremtiden fra den nuværende. Normalt definitionen af historien som en videnskab er givet i forhold til historien om civilisationer. Det menes, at det begyndte omkring 4000 år siden.

Forståelse historien om traditionelle samfund

I den traditionelle, tilbagestående samfund har lagt forud for vores tid. Stræber efter at ham som til prøven anbringes i et ideelt mål. I sådanne samfund, myter sejre. Derfor er de kaldes forhistorisk, har ingen historiske erfaringer af samfundet.

To muligheder for at observere historie

"Kunsten", historien ligger i det faktum, at det foregår inden for, da det var gennemsigtige til folket. Dens bevægelse og menneskelige fremskridt at observere på tæt hold er vanskelig. Normalt kan vi tale om muligheden for at observere de to historier. En af dem er relateret til dannelsen af barnets personlighed, og den anden er en konsekvent registrering af bestemte former for organisering af de stadier af sociale processer. Med andre ord, historien er udviklingen af sociale former og personligheder.

Samtidig er det vigtigt, at definitionen af historien som en videnskab, etablering af grænser mellem menneskets historie, og de begivenheder, der finder sted før en mand dukkede op. Vanskeligheden ligger i det faktum, at svaret på dette spørgsmål afhænger af placeringen af forfatteren, hans tænkning, videnskabelig-teoretiske modeller og selv fra sig selv direkte udvundne materialer.

Den dynamik, der markerede historie

Definitionen af interesse for os, ville det være ufuldstændig, hvis vi ikke konstatere, at der er dynamik i historien. Arten af det samfund er, at dens eksistens altid er foranderligt. Dette er forståeligt. Virkeligheden, udtrykke en lang række menneskelige relationer som logistik, sociale og praktiske-åndelige væsener, kan ikke være statisk.

Dynamikken i menneskehedens historie er en genstand for undersøgelse i lang tid. Dette kan ses ved at betragte forsøg på de gamle grækere til at kende de fænomener, der forekommer i samfundet, herunder deres fantasier og vrangforestillinger. Sammenligning af simpel lighed æra af jægere og samlere for at have optrådt i den gamle opdeling af mennesker til slaver og slaveejere har resulteret i folklore af "guldalder" myte. Ifølge denne myte, historien bevæger sig i en cirkel. Definitionen er vi interesseret i, fra dette synspunkt er meget forskellig fra den moderne. Grunden i en cirkel bevægelse citeret sådanne argumenter: "Gud så bestemt," eller "dette er opfordringen af naturen" osv På samme tid, de oprindeligt behandlet spørgsmålet om betydningen af historien.

Historien fra perspektivet af den kristne religion

For første gang i europæisk tænkning karakteristisk for fortiden af menneskeheden fra perspektivet af den kristne religion gav Avreliy Avgustin (354-430 gg.). Med udgangspunkt i Bibelen, har det opdelt menneskets historie i seks aldre. I den sjette epoke levede han og arbejdede Iisus Hristos ifølge Avreliy Avgustin (hans portræt er vist nedenfor).

Ifølge den kristne religion, i første omgang, historien bevæger sig i en bestemt retning, derfor, det har en indre logik og guddommelig fornuft, består især det ultimative mål. For det andet, er menneskehedens historie støt bevæger sig i retning fremskridt. Samtidig styres af Gud menneskeheden når modenhed. For det tredje, historien er unik. Selvom mennesket er skabt af Gud for de synder begået af den Højeste, vil han nødt til at forbedre.

historisk fremskridt

Hvis, før det XVIII århundrede helt domineret den kristne syn på historien, De europæiske tænkere i det tidlige moderne tid begunstiget fremskridt og de naturlige love historie, samt genkende underordning af den skæbne alle folkeslag i det forenede lov af den historiske udvikling. Italiensk J. Vico, den franske Montesquieu og Jean Condorcet, tyskere Kant, Herder, Hegel og andre mente, at fremskridt afspejles i udviklingen af videnskab, kunst, religion, filosofi, jura, og så videre. D. Alle af dem, i sidste ende, ideen var ens socio-historisk fremskridt.

Marx var også en tilhænger af den linje af sociale fremskridt. Ifølge hans teori, fremskridt i sidste ende hviler på udviklingen af produktivkræfterne. Men denne forståelse af sin plads i menneskets historie i en grund foranstaltning ikke afspejlet. Den vigtigste rolle, som de sociale klasser spilles.

Bestemmelse af historier bør give, at bemærke, at i slutningen af det XX århundrede forståelse af dens fremskridt i en lineær bevægelse, eller rettere dens noget absolut, vist sin komplet fiasko. Fornyet interesse i oldtiden fandtes i udtalelsen, især for at flytte det rundt. Naturligvis blev disse synspunkter præsenteret på en ny og beriget form.

Ideen om cykling historie

Filosoffer fra øst og vest ses historiens begivenheder i en bestemt rækkefølge, repeterbarhed og en vis rytme. På grundlag af disse synspunkter efterhånden dannet ideen om periodicitet, dvs.. E. Gentagelse i udviklingen af samfundet. Som påpeget af den største nutidige historiker Fernand Braudel, historisk fænomen ejendommelige periodicitet. Når dette er taget i betragtning siden starten af processer, før de er færdige.

Hyppigheden af de observerede i to former ændringer: systemisk identitet og historie. Sociale forandringer , der finder sted inden for rammerne af en bestemt kvalitet forhold giver anledning til følgende kvalitative ændringer. Det kan ses, at på grund af den frekvens stabilitet sikres ved social status.

De historiske former for periodicitet, ifølge forskerne, de stadier i udviklingen af det menneskelige samfund, navnlig dets konkrete kombinerede komponenter passere på et bestemt tidspunkt og derefter ophøre med at eksistere. Efter type display periodicitet afhængigt af hvor i systemet, den er indsat, er pendul (i et lille system), cirkulære (i gennemsnitlige værdi af systemet), den bølgeformede (for større systemer), og så videre. D.

Tvivl om fremskridt asbolyutno

Mens yderligere fremskridt i samfundet i en eller anden form, der er anerkendt af mange, men i slutningen af det XIX århundrede og især i det XX århundrede begyndte at dukke op i tvivl om den optimistiske idé om absolutte fremskridt. For processen med fremskridt i én retning fører til regression i den anden, og dermed udgør en trussel mod menneskelig og social udvikling.

I dag er en integreret del af vores liv er sådan noget som en historie af staten. Definition dem synes ikke at forårsage nogen problemer. Men som du kan se, historien kan ses fra flere sider, og synspunkter om det på forskellige tidspunkter har ændret sig betydeligt. For første gang, vi bliver introduceret til denne videnskab, når vi ankommer i september til 5. klasse. Historie, definitioner, der på dette tidspunkt eleverne forstod noget forenklet. I denne artikel, vi diskuterede begrebet en dybere og mere alsidig. Nu vil du være i stand til at bemærke den karakteristiske træk af historien, at definere. Historie - interessant videnskab, kendskab til som mange søger at fortsætte og efter skole.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.