FormationVidenskab

Historie som en videnskab

Historie - en videnskab der beskæftiger sig med studiet af bestemte menneskelige aktiviteter i fortiden. Det gør det muligt at fastslå årsagerne til de begivenheder, der fandt sted længe før os, og i vores dage. Forbundet med en lang række samfundsvidenskabelige discipliner.

Historie som en videnskab, der er ikke mindre end 2500 år. Dens grundlægger betragtes som en græsk lærd og krønikeskriver Herodot. I oldtiden denne videnskab blev værdsat og anså det for en "mentor for livet." I det gamle Grækenland, hendes mæcen gudinde selv Clio, der beskæftiger sig med forherligelse af mænd og guder.

Historie - dette er ikke blot en redegørelse for, hvad der skete hundreder og tusinder af år siden. Det er ikke engang bare en undersøgelse af de processer og begivenheder, der fandt sted i fortiden. Faktisk dens formål mere og mere dybt. Det giver ikke bevidste mennesker at glemme fortiden, men denne viden kan anvendes i nutiden og fremtiden. Dette er - en guldgrube af gammel visdom og viden om sociologi, militære anliggender, og meget mere. Glem fortiden - det vil sige at glemme deres kultur, arv. fejltagelser så godt, som nogensinde er blevet optaget, bør ikke glemmes, for ikke at gentage dem i nutiden og fremtiden.

Ordet "historie" er oversat som "undersøgelse". Dette er en meget passende definition, lånt fra græsk. Historie som en videnskab at undersøge årsagen til de begivenheder, der fandt sted, samt deres konsekvenser. Men denne definition stadig ikke viser hele essensen. Den anden betydning af udtrykket kan opfattes som "en historie om, hvad der skete i fortiden."

Historie som en videnskab oplever en ny stigning i renæssancen. Især filosoffen Krug endeligt fastlagt sin plads i læren i systemet. Lidt senere korrigeret han den franske Tænker Naville. Han videnskab inddelt i tre grupper, hvoraf den ene var såkaldte - "Historie"; det skulle omfatte botanik, zoologi, astronomi, såvel som deres egen historie som en videnskab om fortiden og arv af menneskeheden. Over tid, har denne klassifikation gennemgået nogle ændringer.

Historie som en videnskab er konkret, det kræver beviser knyttet ham til de datoer, kronologi af begivenheder. Men det er tæt forbundet med mange andre discipliner. Naturligvis blandt de sidstnævnte var det psykologi. I de seneste to århundrede udviklede teorien om udviklingen af lande og folk, under hensyntagen til "social bevidsthed" og andre lignende fænomener. I sådanne doktriner bidraget investeret og den berømte Sigmund Freud. Som et resultat af disse undersøgelser, den nye valgperiode - psychohistory. Videnskab, udtrykt dette koncept var at undersøge motivationen for handlinger af individer i fortiden.

Den historie forbundet med den politik. Det er derfor, det kan fortolkes på en forudindtaget, forskønnet og zhivopisuya nogle af de begivenheder og omhyggeligt ignorerer andre. Desværre, i dette tilfælde vil al sin værdi.

Historie som en videnskab har fire hovedfunktioner: kognitive, ideologiske, uddannelsesmæssige og praktiske. Den første giver mængden af oplysninger om de begivenheder og epoker. Funktion af verdenssyn involverer fortolkning af tidligere begivenheder. Essensen af praksis - at forstå nogle objektive historiske processer, "lære af andres fejltagelser" og afstå fra subjektive beslutninger. Pædagogisk funktion indebærer dannelsen af patriotisme, moral, og en følelse af samvittighed og pligt til samfundet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.