FormationVidenskab

Yellow Star: eksempler, forskellen i farver stjerner

Enhver stjerne - gul, blå eller rød - er en rødglødende kugle af gas. Moderne klassifikation af stjerner er baseret på flere parametre. Heriblandt overfladetemperaturen, størrelse og lysstyrke. Farven på stjernerne synlige på en klar nat, afhænger hovedsageligt af den første parameter. De varmeste blå lys eller blå, den koldeste - rød. Gule stjerner, hvorpå eksempler er nævnt nedenfor, indtager en midterposition på omfanget af temperatur. Blandt disse lys ind og solen.

forskelle

Legeme, opvarmes til forskellige temperaturer, udsender lys med ulige bølgelængde. Denne parameter er bestemt og afhænger af den menneskelige øjenfarve. Jo kortere bølgelængde, den varme krop, og jo tættere farven til hvid, og blå. Dette er sandt for stjernerne.

Det røde lys er den koldeste. Overflade temperaturen når kun tre tusinde grader. Gul stjerne som vores sol, allerede varmt. Dens photosphere opvarmes til 6000º. Hvide lys rødglødende endnu længere - fra 10 til 20 tusind grader. Og endelig, de blå stjerner er den varmeste. Overfladetemperatur når mellem 30 og 100 tusind grader.

Generelle egenskaber

Gule stjerner, navnene hvoraf mange er velkendte, og folk langt fra astronomi, forskere fundet i store mængder. De adskiller sig i størrelse, masse, lysstyrke, og nogle andre karakteristika. Fælles for disse organer - at overfladetemperaturen.

Gult lys kan erhverve i løbet af evolutionen. Imidlertid langt størstedelen af sådanne stjerne placeret på de vigtigste sekvens Hertzsprung-Russell diagram. Denne såkaldte gule dværge, som omfatter sol.

Den vigtigste stjerne i systemet

Dværge sådanne berømtheder kaldet på grund af den relativt lille størrelse. Sun diameter gennemsnit 1,39 x 10 9 m, massen af - 1,99 x 10 30 kg. Begge parametre er væsentligt højere end dem, der er karakteristisk for Jorden, men i det ydre rum, er ikke noget ud over det sædvanlige. Der er andre gule stjerner, som eksemplificeret nedenfor, er langt foran solen i størrelse.

Overfladetemperaturen af vores lys når 6 tysyach Kelvin. Sun refererer til den spektrale klasse G2V. Faktisk udsender næsten rent hvidt lys, men på grund af arten af planetens atmosfære absorberes af den kortbølgede del af spektret. Resultatet er en gul nuance.

Egenskaber gul dværg

Lille størrelse armaturer er karakteriseret ved en imponerende levetid. Den gennemsnitlige værdi af denne parameter - 10 milliarder år. Solen er nu placeret omtrent midt i livscyklussen, der er, for at forlade den vigtigste sekvens og blive til en rød kæmpe, er det stadig omkring 5 milliarder år.

Star, gul, og som vedrører den form for "dværg" har dimensioner svarende til solen. Energikilde af sådanne organer - syntese af helium fra hydrogen. Den næste evolution skridt de flytter efter kernen starter og slutter brint forbrænding helium.

Bortset fra Solen til den gule dværg refererer Alpha Centauri A, Alpha nordlige krone, Bootes Mu, Tau Ceti og andre armaturer.

Gule subgiants

Stjerner som solen, efter at have udtømt brint brændstof, begynder at ændre sig. Når i kernen af en helium lys skinner udvidet til en rød kæmpe. Men dette skridt ikke ske med det samme. Først begynder at brænde de ydre lag. Stjernen er gået hoved-sekvens, men endnu ikke udvidet - det er på subgiant scene. Massen sådanne lys varierer sædvanligvis fra 1 til 5 solmasser.

Gul subgiant stadie kan finde sted, og jo mere imponerende størrelse af stjernen. Men for dem, denne fase er mindre udtalt. Den mest berømte subgiant i dag - det Procyon (Alpha lille hund).

en rigtig sjældenhed

Gule stjerner, hvis navne blev givet ovenfor, er ret almindelige i universet typer. Ellers ting med hypergiants. Disse er reelle giganter, som anses for den mest alvorlige, lyse og store, og på samme tid have den korteste middellevetid. De fleste af de kendte hypergiants er lyse blå variabler, men der er blandt dem hvide, gule stjerner, og endda rød.

Blandt disse sjældne rum organer omfatter for eksempel, Rho Cassiopeia. Denne gule hypergiants, lysstyrke er 550 tusind gange overgår solen. Fra vores planet det fjernes ved 12.000 lysår. På en klar nat kan man se med det blotte øje (tilsyneladende lysstyrke - 4,52m).

supergiants

Hypergiants - Et specialtilfælde af supergiants. Sidstnævnte omfatter også gule stjerner. De ifølge astronomer, er en overgangsfase i udviklingen af lyset fra den blå til den røde superkæmpe. Men i den fase af gule superkæmpe stjerne kan overleve længe nok. Typisk på dette tidspunkt på baggrund af udviklingen ikke dø. I alt studiet af det ydre rum blev det registreret kun to supernovaer genereret gule supergiants.

Disse armaturer omfatter Canopus (Alpha Carinae) Rastaban (Beta Drage), Beta Vandmanden og nogle andre objekter.

Som det kan ses, hver stjerne, gul som solen, har særlige karakteristika. Men de alle har noget til fælles - den farve, der er resultatet af opvarmning af fotosfæren til visse temperaturer. Bortset fra disse, at sådanne berømtheder omfatter Epsilon Shield og Beta Corvi (lyse giganter), den sydlige trekant Delta og Beta Camelopardalis (supergiants), Capella og Vindemiatrix (giganter) og mange andre kosmiske organer. Det skal bemærkes, at det, der er nævnt i klassificeringen af objektet farven ikke altid er sammenfaldende med det synlige. Dette sker, fordi den sande nuance af lys er forvrænget på grund af gas og støv, og efter passage gennem atmosfæren. For at bestemme farven på astrofysikere ved hjælp af en spektrograf maskinen: det giver en langt mere præcis information end det menneskelige øje. Takket være det, kan forskerne skelne blå, gule og røde stjerner, fjernt fra os på store afstande.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.