FinanserSkatter

Et eksempel på en indirekte skat. momskode

Skatter i det moderne samfund har to funktioner. På den ene side - at udfylde budgettet (den vigtigste økonomiske værktøj af staten), og på den anden - regulere økonomien, tillader udligne sociale standarder og udvikle den nødvendige prioritet offentlige sektor. Et sammenhængende system af betalinger data i kodeform lovligt etablerer skattelov i Den Russiske Føderation. Funktionelt, den består af to dele: den generelle etablering integrere principper skattesystem, og særlige afslører hver enkelt mekanisme eller skatteopkrævning. Individuelle kapitler i den anden del af skatteloven indsendt merværdiafgift (moms) og punktafgifter (eller punktafgifter). Deres overvejelser vil blive afsat til denne artikel.

Statens skattepolitik

Det særlige ved den skattemæssige regulering er, at staten makroøkonomiske miljø ændrer sig, varierende skattesatser. Dette er den skattepolitik. Det er karakteristisk, skal de overholde princippet om Reproduktion, t. E. Bidrage til væksten i den samfundsmæssige produktion og øge produktiviteten. Men skatteregler - en delikat sag, så skiftende skattesatsen, bør være følsomme for at holde sig ajour med den økonomiske situation.

Det er klart demonstrerer sin love lafferkurven, opkaldt efter økonomen af Los Angeles Universitet, opdagede princippet om budgetindtægter, afhængigt af skattesats. Funktionel forhold han viste den klassiske: på den vandrette akse - den procentdel, der opkræves af staten til statskassen, den lodrette akse - det modtagne beløb af afgiften. Indledningsvis denne kurve stiger. Den økonomiske betydning af dette er, at produktionen i dette segment vokser hurtigere end den skattesats, henholdsvis, og økonomien skrider frem, og skatteindtægter stigning. Men på niveau med 40-50% skattesats (for lande i verden I) og 35-40% (for lande i III World) kurve når et maksimum og begynder at falde. I dette tilfælde siger vi, at skattepolitik - diskriminerende. Ved relativt høje indkomster af den arbejdende befolkning, skattetrykket er 40-45% af niveauet for indkomst.

Derfor er en indikator for progressiv socialpolitik anses for at være et støt fald i andelen af skattebyrden i forhold til indkomst af befolkningen.

Direkte og indirekte skatter

Afgifter på karakteren af de skattefritagelser er opdelt i direkte og indirekte. skattegrundlag for de direkte skatter er indkomst (løn, overskud, husleje, renter) eller ejendom (jord, hus, værdipapirer) ejet af skatteyderne. Eksempler på direkte skatter kan være et land skat, skatter på indkomst, ejendomsskat, skat køretøj, skat på overskud. Indirekte skat, i modsætning til direkte, har en fundamentalt anden karakter - en merpris eller sats.

Dog kommentere omstændighederne ved dannelsen af skatteværdien af indkomstskat til erhvervsmæssig brug. Der findes også udtrykket "indirekte", men i den forbindelse det har intet at gøre med de indirekte skatter (indkomstskat, som vi allerede har nævnt - en lige linje). I denne fortolkning af lighed navn er ikke forbundet med en karakteristisk af afgiften, og processen med at bestemme dens størrelse. Ved bestemmelse af den skattemæssige værdi af det trækkes de direkte omkostninger forbundet med den største produktion, og indirekte omkostninger er fratrukket. Indkomstskat er således et rent økonomisk måde bidrager til større specialisering af selskabet, hvilket minimerer sin ikke-produktive udgifter.

Med hensyn til indirekte skatter, den fremragende tyske økonom Karl Marx kommenterede deres stof i den latente, skjult i hvert køb, tilbagetrækning af midler fra staten borgere. Det ser ud til, at forbrugerne simpelthen købe produktet, og kan derfor ikke styre appetit budget. Faktisk - betaler går ind for forbrugeren, sælger de samme varer og tjenesteydelser til fordel for indirekte skatter opkøber og formidler i overførslen af deres tilstand.

I Rusland er følgende netto indirekte skatter: merværdiafgift (moms), punktafgifter og told.

Indirekte skatter. moms

Moms for første gang indført i Frankrig i 1958 bestået sin pilotforsøg, og derefter implementering. I de 70 år lånte han resten af Europa. I Rusland, "On moms" blev vedtaget Loven i 1992 af regeringen i Egora Gaydara. Første sats var 28%, således at der skabes en væsentlig skattebyrde, og derefter blev den reduceret to gange til 20% og 18%.

Indirekte Skat succes fordelt i verden skattesystemer. Hvad er grunden til dens popularitet? Mest sandsynligt, ufølsomhed over for den økonomiske krise og acykliske, fordi ingen skatten på produktion og forbrug.

De vigtigste retninger af Ruslands budgetpolitik for 2012 og for perioden frem til 2014 understreger den ledende rolle af moms i den føderale skattesystem. Andelen af denne skat udgør 32-35% af føderale skatteindtægter.

Moms som et eksempel på en indirekte skat indebærer skatteværdien (i henhold til art. 146 i skatteloven), salg af varer og tjenesteydelser på det område af Rusland, overførsel af varer og ydelse af tjenester, der er ikke meningen fradrag, installation og anlægsarbejde udført for sine egne behov, indførsel af varer til territoriet Russiske Føderation.

Præferenceordninger i moms skattegrundlag

Skattelov udelukker fra den maksimale brede anvendelsesområde for momsen, nogle operationer: behandling rubler og udenlandsk valuta, overdragelse af ejendom ved dens efterfølger, overgangen af ejendommen til de lovpligtige aktiviteter non-profit organisationer, overførsel af ejendom ved hjælp af investering, afkastet af de oprindelige bidrag fra deltagerne i økonomiske partnerskaber og virksomheder, privatisering af naturlige embedsmænd fra statslige og kommunale lejligheder, konfiskation af ejendom arv.

Indirekte Skat indebærer også en række privilegerede skattesatser. Først, satsen nul. Det bruges til varer, der udføres defineret tilstand FTZ (Free Zone Told). det bruges også i forhold til tjenester til lastning, transport, støtte til eksport i forbindelse med international forsendelse af varer gennem et område i Rusland og transport af bagage og passagerer, hvis de ikke bliver sendt fra det område i Den Russiske Føderation.

Men hvis vi fortsætter med at tale om et så komplekst skat som moms, så gælder det også en reduceret sats (10%) i forhold til mad, børns produkter, medier og bøger. Således er den føderale skatteret tilbyder en forenklet skatteordning for disse kategorier af varer ved at sænke deres priser og dermed øge efterspørgslen efter dem. Som du kan se, de indirekte skatter i Den Russiske Føderation, der opererer i et bestemt område, ikke er relateret til den produktionscyklus, og deres tilstrømning i budgettet - mere ensartet.

Hvad er inkluderet i skatteværdien af moms

Juridiske enheder og individuelle iværksættere i at færdiggøre moms selvangivelse for skattemæssige formål som:

  • Forskud modtaget. Undtagelser er sådanne betalinger for varer undergivet 0% sats (se. Ovenfor) og for produkter, der har en produktionscyklus på mere end 6 måneder.
  • Midler, der har status af "finansiel bistand", men opnåede i bytte for de solgte varer og tjenesteydelser.
  • Renter på varen kredit, egenveksler, obligationer, der overstiger den refinansiering satsen for Central Bank of Den Russiske Føderation.
  • Børsnoterede kompensation i henhold til forsikringskontrakter med modparten standardindstillingerne bestemmelser.

Men der er en undtagelse fra reglen. En juridisk person eller iværksætter, hvis indkomst for de foregående 3 måneder var mindre end 2 millioner rubler, skrev i skattemyndighederne betjener det relevante program og afskediget i 12 måneder fra betaling af moms.

Om kompleksiteten af fastsættelsen af momsgrundlaget

Vi har set et eksempel på indirekte skat moms i overensstemmelse med kapitel 21 i skatteloven kun i en del af dannelsen af skattegrundlaget. Hvorfor et eksempel? At læserne værdsat kompleksiteten i beregningen af primære dokumenter. For store industrivirksomhed velskrevet selvangivelse af moms medfører manglende anvendelse af sanktioner af afgiften, relevant og vigtigt. Dette arbejde, virkelig dygtig, kræver specifik viden om revisor. Forretningsområdet er defineret ved lov nr 943-1 "Om russiske skattemyndigheder" fra 1991/03/21, den moms samt selskabsskat er den mest komplekse i år, så der er endda en stiltiende specialisering inden skattemyndighederne selv: en kontrol moms, den anden - indkomstskatten. Meget sjældnere er generalister, som på skulderen og så, og meget mere.

Om metoden moms skatterevision

Lad os betragte de "indre funktioner" af skat vedrørende inspektionen, for eksempel den indirekte moms. Generelt checks er Off-site, off-site og omfatter de to foregående arter. Ifølge dækningsgraden af skattegrundlaget er opdelt i tematiske og omfattende, klar og selektiv.

Hvordan moms cameral tjek? Skat inspektører bære det direkte på sit kontor. Til deres tjenester - tidligere er meddelt verificerbare juridiske enheder eller individuelle iværksættere selvangivelser og zatrebuemye under selve kontrollere registre sine regnskaber og kildedokumenter. Webstedet inspektion udføres direkte i sit regnskab juridiske enhed (iværksætter).

Som regel på tærsklen til en planlagt exit af de komplekse moms dokumentkontrol udført et skrivebord revision fra skatteyderne og momsopgørelserne til dem betaling for efterfølgende bestemmelse af sine uoverensstemmelser med selve definitionen af de skattemæssige revisorer på den primære skat dokument.

Moms, som et eksempel på en indirekte skat, viser to retninger verifikation af revisorer virksomhedens rapportering: fuldstændigheden af deres beskatningsgrundlag i moms og den korrekte anvendelse af skattemæssige fradrag revisorer.

Analyse af køber varer på moms revision

Når flid, kontrolleres først omhyggeligt tilgængeligheden af primære dokumenter fra leverandører. Med hensyn til leverandører, Regne de leveres varer og tjenester i både beskatningsgrundlaget og fradrag (bestemt i henhold til artikel nummer 171-173 i Den Russiske Føderation skattelov) kan tages i betragtning, kun under visse betingelser. Originalt dokument skal være til stede - faktura fra leverandøren, som vil blive modtaget af tegner sig for kredit tildelt ham ved hans operation er indstillet til den korrekte skat rapporteringsperioden (med henvisning til den tilsvarende selvangivelse).

Et eksempel på en sådan kompensation kan være returnering af overskydende momsbeløb faktisk er betalt på visse af skatteloven med følgende situation: bog forlag køber papir og blæk mens betale en afgift på 18%, men færdige salgbare produkter (bøger) beskattes med 10%. På baggrund af ovenstående beløb for den overskydende skat på køb af papir og blæk på en skat for at sælge bøger - er inkluderet i skattefradrag.

Analyse af salget af varer under moms Audit

Salg af varer spores på grundlag af fakturaer, recept verificerbar juridisk enhed, og salget af magasinet (de specifikke konsoliderede skattevæsenets registre, og i virkeligheden databasen manuskriptet til selvangivelsen).

Denne test omhandler overholdelse af regnskabs- registre hos bebyggelser med leverandører og entreprenører og beregninger med ansvarlige personer. I dette tilfælde skal den anden kopier af fakturaer fastgøres til tidsskriftet.

Indirekte Skat er opgjort på grundlag af ikke-dummy operationer (for levering af hvert element bør være et passende beregning af bankoverførsel - fra de løbende poster i virksomheden eller fra den kontante - i kontanter). Således identificerer mulige forsøg på at vende tilbage virksomheden til moms på stort set ikke-eksisterende transaktioner.

Skattemyndighederne kontrolleres driften af K-konto 201 01 610 og K-konto 201 04 610. Hvis der ikke er faktura for salg af varer (tjenesteydelser), er det udføres af tæller skatterevision i regnskabet for juridiske enheder af modparten. Hvis det ikke er der - transaktionen er fiktiv, men det er en økonomisk forbrydelse. På samme tid, det henleder opmærksomheden på den kronologiske rækkefølge af forberedelse og registrering af fakturaer. Selektivt-counter kontrol udpeges af og store leverancer, som der foreligger fakturaer.

fejl EKSEMPEL skat, når der sælger varer

Forsyninger virksomhed skal have en kompetent juridisk kontrakt design support. Den bekymring er, at implementeringen af varer og tjenesteydelser altid skal gøres til genstand for en stigning i deres priser på det momsbeløb. De kontraherende parter er forpligtet til klart at definere de obligatoriske rekvisitter angivne pris - med skat eller uden skat. Kontrakten angiver prisen uden moms, det var hende, der tjener skattegrundlaget. Det er meget ønskeligt i aftalen om at afsætte momsbeløbet som en separat linje.

Sidstnævnte skyldes det faktum, at i henhold til art. 424 CC russiske side til at betale prisen på varerne på detaljerne er angivet i kontrakten.

Som afslutning på vores gennemgang af momsen, vi konstatere, at det er på grund af dens universelle karakter, er det en af de mest vanskelige for hans teknik blandt de eksisterende skatter i Rusland.

Punktafgifter. Skatteværdien

Indirekte skatter i Den Russiske Føderation (bortset fra den største af dem - moms) inkluderer en føderal skat - punktafgift (ofte omtalt i forkortet form - punktafgifter) og told. Han er sigtet for visse grupper af varer, såsom salg af dem på Ruslands område, og når du flytter dem over den russiske grænse. Anføre det i budgettet for juridiske enheder og individuelle iværksættere, og de faktiske betalere er forbrugere, t. Til. Han er inkluderet i prisen på de varer, de køber. Da mængden af skat er inkluderet i prisen for varerne, er det klart, at en indirekte skat er en punktafgift.

Som regel er de underlagt punktafgifter biler, alkoholholdige drikkevarer, dieselolie, motorolie, øl, lige og motorbenzin, alkohol og alkoholholdige produkter samt tobaksvarer.

I henhold til artikel 182 i skatteloven, er skattepligtige transaktioner af salg af skatteydernes punktafgiftspligtige varer produceret i Rusland, modtagelse og udsendelse af dette produkt, visse former for overførsel af varer (afgiftsordninger), flytningen drift af punktafgiftspligtige varer uden for Rusland.

Nr. 1 n. 6, art. 182 i skatteloven registrerer enhver kan udskæres objekt til beslaglæggelse og udstationering data ejerløse varer indirekte skat. Det er beskattet og overførsel af punktafgiftspligtige ejendom i den lovpligtige midler af virksomheder.

Proceduren for punktafgift

Er ikke underlagt punktafgift punktafgiftspligtige vareeksport, overførsel mellem enheder af produktions-virksomheder, den primære overførsel konfiskeret til videre industriel forarbejdning, import til toldområdet af punktafgiftspligtige varer med efterfølgende afslag til fordel for staten, import af punktafgiftspligtige ejendom i havnen SEZ.

De nuværende punktafgiftssatser for perioden frem til 2015 er præsenteret i artiklen. 193 i skatteloven.

Skattemyndighederne foretage dokumentkontrol, tager hensyn til den skattepligtiges kontrakt med sin modpart dokumenter på betaling i forbindelse med et kontoudtog for overførsel af midler, fragt toldangivelse, en kopi af understøttende transportdokumenter, der viser eksporten af punktafgiftspligtige varer uden for Rusland.

Afgiftsperioden for den interne gennemførelse af de punktafgiftspligtige varer har en måned til at transporteres over grænsen - i overensstemmelse med arbejdsloven.

EKSEMPEL bestemme mængden punktafgifter

Oprindelige betingelser: destilleri producerer vodka med ethylalkohol på 40%. Det kendetegnet ved sin produktion månedlig volumen på 500 liter. Aktuelle skatteprocent - 210 rubler per liter vandfri ethylalkohol. Mængden af punktafgiften på ethanol købte er 1650 rubler.

Opløsning: Afgiftsgrundlag vil være: 500 x 40% = 200 l.

Størrelsen af den punktafgift, der svarer til vodka solgt: 200 L x 210 = 42 rubler 000 rubler.

Mængden af punktafgift, der skal betales: 42 000 - 1650 = 40 350 rubler.

konklusion

Indirekte skatter er fast inventar på moderne skattesystem. Af særlig betydning er det den moms, som giver den største mængde skat budgetindtægter (for den russiske 33-35%). Det skal bemærkes, at momsen skatteprocent er en vigtig stimulans for den økonomiske udvikling. Det er ikke overraskende, at i løbet af det økonomiske potentiale i landet, siden 1992, momssatsen i Rusland faldt fra 28% til 18%.

Bemærk, at punktafgifter - en indirekte skat, men snarere specifik. Selv om det har en størrelsesorden mindre andel af skatteindtægterne end momsen, men dens satser er en indikator for statens holdning til middelklassen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.