FormationVidenskab

Trofisk niveau - et element af fødekæden

Studere biotiske struktur af forskellige økosystemer, har forskere bemærket, at alle organismerne i dem er linet op i fødekæden. Og disse kæder i hver af disse økosystemer kan spores tilbage meget. Ifølge ham det stof, der er kilden til energi, samt opbygning af formeringsmateriale flyttes fra en organisme til en anden. Det er en organisme spiser en anden, og det til gengæld bruger en tredjedel. Her er et simpelt eksempel på en sådan kæde: græs - ko - menneske.

Og alle disse kæder er sjældent isoleret fra hinanden - de er alle forenet i én fødekæden. Relationer i dette netværk er ganske kompliceret. For eksempel, planteædere spiser planter af flere arter. Og rovdyr også ikke meget betyder i at vælge kød til deres kost. Men på trods af, at disse fødekæder er mange og de er alle meget forskellige - de kan være egnet til en enkelt ordning. Og denne ordning ser sådan ud: grønne planter - de primære forbrugere - sekundære forbrugere - tertiære consuments - spreder. Og spreder er altid i slutningen af fødekæden og forbrugere der kan være flere. Alle disse enheder kaldes trofiske niveauer.

Det vil sige, fra et videnskabeligt synspunkt, det trofiske niveau - er hele sættet af organismer, der optager i fødekæden et bestemt sted. Og i normal økosystem kan tælle mere end 3-4 af disse niveauer. Den første trofiske niveau - det er helt sikkert planten. Da de alle begynder i fødekæden. Det andet trofiske niveau er besat af fytofag, der er planteædende. Det consuments første ordre og spiser kun planter.

Den tredje trofiske niveau er besat af forbrugere af 2. orden. De er rovdyr, der spiser kun planteædere. Derudover kan der være euryphages, der er altædende. De kan lige så være drevet anlæg, og dyr mad. Disse omfatter svin, ræve, rotter, kakerlakker og lignende. Mennesket er ifølge sagens natur også en euryphages. på dette niveau også kan være consuments og tredje orden - er rovdyr, der lever kun kødædere.

Og den sidste trofiske niveau er normalt besat af nedbrydere, dvs. heterotrofe organismer. De ødelægger, mineralisering og destrukturere økosystemer affald. Efter deres "arbejde" få enkle mineralblandinger. En nedbrydere igen er opdelt i to klasser. Denne detritus - dyr, der direkte fodret med organiske rester og døde organismer. Disse omfatter gribbe, gribbe, sjakaler, hyæner, regnorme og andre "scavengers".

Se også de nedbrydere og destructor. De allerede er døde nedbrudt "organisk" på uorganiske forbindelser. Kort sagt, de støtter processerne for nedbrydning og forrådnelse. Disse omfatter bakterier og svampe. Og alle disse trofiske kæder er indrettet således, at producenter, forbrugere og nedbrydere gennem dem spille tæt sammen. De opretholder integriteten og struktur biocønose, koordinering med de materiale- og energistrømme. Dette bidrager til reguleringen af miljøet.

Grafisk en trofisk økologiske system struktur kan betegnes som en pyramide energistrømme. Dens grunde er producenter eller 1. trofiske niveau. Men alle efterfølgende niveauer er gulve og toppen af pyramiden. Og i hvert af disse niveauer er strømmen af energi. Den energi, der går fra et niveau, energi er input til den næste. Og den vigtigste årsag til sådan en lille mængde af trofiske niveauer i hver økosystem er, at en betydelig del af energien under sådanne overgange er tabt. Der er en regel 10%, og ifølge det kun mængden af nyttig energi overføres til det næste niveau. Og 10% - er det maksimale tal. I nogle økosystemer, sådan effektivitet er lig med bare én procent.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.