FormationVidenskab

Fødekæden som et system af relationer i naturen

Alle levende organismer udgør en enkelt, sammenkoblede system. Alle af dem er underlagt visse naturlove, overtrædelse af hvilket fører nogle gange til irreversible fænomener. Fødekæden - er et eksempel på relationer mellem organismer. Det har en meget kompleks struktur, og samler repræsentanter for mange arter af flora og fauna.

Supply chain er en serie af forskellige typer af levende organismer er beslægtede med "mad - forbruger". Under denne proces, og energiudnyttelse af organiske forbindelser fra den tidligere bruger Ophøj følges. På en anden måde, kan vi sige, at fødekæden - er overførsel af energi gennem et vist antal organismer ved deres spise hinanden. Disse links kaldes trofiske.

Hver forsyninger af dyr og andre organismer er opdelt i flere niveauer, som også kaldes trofisk.

Typisk er den første niveau består af repræsentanter for planteverdenen, dvs. grønne planter, svampe og alger. Efterfulgt af dyr, der lever af vegetabilske fødevarer. Den næste trofiske niveau op kødædere. De lever af planteædende repræsentanter fauna.

Fødekæden, kan bestå af flere lag, men normalt er det omfatter link 3-4. Dette er bestemt af det faktum, at det meste af energien går i opretholde livets processer og vækst af organismen. Derfor, hver successiv er mindre end den foregående, og antallet af deltagere reduceres. Forholdet her er dette: om et væld af planter udgør 100 kilogram af de dyr, der spiser dem. Kødædere i dette kredsløb vil være 10 kg biomasse, og det næste niveau vil være lig 1 kg stof syntetiseret fra biomasse.

Dette danner en miljømæssig pyramide. Det viser antallet af dyr, eller biomasse energi, har fødekæden på hvert niveau.

Det er naturligt, at hvert led i den højere niveau omfatter individer af større størrelse. Men mens store organismer udvikler sig langsommere og konkurrerer med hinanden. Det er værd at bemærke, at de har færre fjender, og udryddet meget mindre. Den vigtigste hindring for deres udvikling er den begrænsede mængde af mad og begrænset område.

Lavere arter af organismer i fødekæden er mindre begrænset i kosten, men er behæftet med betydelig ødelæggelse.

Afhængigt af deres sammensætning til at skelne mellem forskellige typer af fødekæder.

1. Pasture kæde er en række links, der starter fra planter. De findes oftest i havet rum og jord økosystemer. For eksempel planter optager energi fra solen og er en fødekilde for insekter (butterfly absorberer nektar). Til gengæld guldsmed feeds på sommerfugle, og hun er maden for frøen. For frøen er virkelig en risiko, der kan blive offer for en anden rovdyr. Dette - et eksempel på bevægelse af organisk stof gennem fødekæden.

2. detrital forsyningskæde er en kæde nedbrydning. Det begynder med nedbrydningsprodukter af planter og dyr. Disse kredsløb er bredt repræsenteret i damme, søer og oceaner. Så mange af indbyggerne anvendes i fødevarer døde organismer og deres ekskrementer eller fanget uden henfaldsprodukterne (blade fra de kystnære træer).

3. Parasit kredsløb bestående af organismer på grund af parasitter, som lever af første orden, og så videre. D.

Alle processer i naturen er forbundet med hinanden. Overtrædelser i fødevarekæden fører til forstyrrelser i hele økosystemet. Ethvert levende organisme har sin egen niche i disse relationer. Det afhænger ikke af et individuelt niveau eller størrelse.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.