FormationVidenskab

Varmestråling

Termisk stråling (stråling) er overførsel af termisk energi fra de elektromagnetiske bølger fra et legeme til et andet. Det opstår på grund af den interne energi i kroppen. I dette tilfælde bølgelængden ligger i området fra 0,74 til 1000 mikrometer. Bølger, der har en vis længde, absorberes af kroppen og derefter passerer igennem atmosfæren. Det interessante er, at stråling kan forekomme ikke kun i et bestemt miljø, men også i et vakuum. Denne proces genererer varme - energienhed.

Varmestråling kan forekomme som følge af kemiske eller nukleare reaktioner af elektromagnetisk spredning, samt ved mekanisk virkning på objektet. Den energi, der frigives, kan overføres ved kontakt, dvs. samspillet mellem objekter af høje og lave temperaturer og ved anvendelse transport af væsker eller gasser, eller stråling (varmeoverførslen fra kilden til sagen). Sidstnævnte metode er meget produktivt at generere varme. Varmestråler bære energi, og når de får om emnet, er denne energi, der absorberes - og objekter er opvarmet. Når to objekter med forskellige temperaturer kommer i kontakt med hinanden, er dannet af varmestrøm, som ophører, når kropstemperaturen sammenlignes. Således optræder den varmestråling. Denne proces kan forekomme i naturen, fx i atmosfæren, og kunstige midler, såsom i en glødelampe.

Det skal bemærkes, at hvert organ spiller uafbrudt lys og absorberer lys af andre organer. I det tilfælde, hvor der er termisk ligevægt, for hvert objekt strøm udsendes og absorberet stråling vil være den samme. I dette tilfælde kan vi tale om fraværet af varmeveksling processer mellem elementerne. Når temperaturen af et element er højere end den anden, vil den tidligere udstråle varmeenergi i højere grad end absorbere den fra andet organ. Her kan man tale om tilstedeværelsen af varmeoverførsel mellem elementerne.

Overvej, at varmestrålingen er sig selv og sine egenskaber.

Det er kendt, at elementerne opvarmes til en høj temperatur, er belyst. Dette fænomen omtales som varmestråling. Det opnås ved at bevæge molekyler af stoffet har en temperatur over nul. Således udstråler kortbølge synlig ved lav høj temperatur - lang infrarød.

Betragt eksempel på dette fænomen. Så, indkvartering i de fleste tilfælde opvarmes med el-varme udledere. Når denne røde emission er en termisk helixer og synlig stråling. Og infrarød stråling bærer varme, som er opvarmet og lokalerne.

Varmestråling - en form for stråling er en ligevægtsreaktion, der ikke ændrer makroskopiske parametre. Alle andre former for stråling er ikke-ligevægt.

Essensen af alle de stråler af samme. Den præsenteres i form af elektromagnetiske bølger, der udbreder sig i rummet. Termisk energi dannes ved at generere den indre energi af det opvarmede element. Antallet af denne type energi afhænger af temperaturen og de fysiske egenskaber af kroppen, som det udsender.

Termisk stråling spiller en vigtig rolle i naturlige processer og menneskelige aktiviteter. Solen er den stærkeste varme radiator. Intensiteten af varmestråling er ca. 1,3 W / m2.

Således i termodynamisk ligevægt alle elementer i systemet har den samme temperatur. Energien af den termiske stråling, som udgår fra hver af legemet kompenseres af den energi, der absorberes af kroppen data. En sådan proces kaldes en ligevægt termisk emission.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.