Sport og FitnessHockey

AN Maltsev, ishockeyspiller: biografi, personlige liv, fotos

Begyndelsen af 70'erne til den sovjetiske hockey er blevet en ny fase af udviklingen. Sporten har fået særlig opmærksomhed. Det blev konkluderet, at hockey brug for en stærk teoretisk grundlag. Resultatet har været en videnskabelig og fornuftig tilgang til uddannelse af professionelle spillere, der gav deres resultater. Sovjetunionen var i stand til at rejse en generation af store atleter. En af repræsentanterne for galaksen blev Aleksandr Nikolaevich Maltsev - ishockeyspiller, hvis biografi kendes et stort antal sejre og optegnelser.

Barndom og forældre

Nikolai Mikhailovich og Anastasiya Stepanovna Maltsevy - Alexanders forældre - var fra landsbyen Setkovtsy. Dette område er ikke længere på kortene, og når dens eksistens det var placeret 20 kilometer fra byen Kirov-Chepetsk. Maltsev familie havde mange børn. Anastasia Stepanovna engageret i husarbejdet, arbejder i haven og opdrage børn. Men Nikolai Mikhailovich var en mekaniker.

April 20, 1949 i familien var en glædelig begivenhed - en søn Alexander. 3 år senere flyttede de til Kirov-Chepetsk. Denne byen kan betragtes som hjemmehørende i Maltsev.

Familien var i økonomiske vanskeligheder. Faderen gik endda at arbejde i værkstedet produktion af farligt at have et tillæg "til skade." Mom moonlighted med krog eller indgangsparti. Dermed er det ofte hjulpet børn. Alexander Maltsev vidste fra barndommen, hvad arbejde, og hvordan man kan tjene penge.

Kendskab til skøjter

Kendskab til skøjter Maltsev fandt sted i en alder af 6 år. Familien havde ingen penge til køb af sportsudstyr. Så min far gammeldags løbere og vedhæfte dem til støvler. Så Maltsev dukkede skøjter. Børn at ride på dem, selv rydde sne og spande til at bære vand til at fylde banen.

De første skridt i hockey

Alexander Maltsev meget godt i skolen. Og da han fortalte sine forældre, at han skulle slutte sig til afsnittet hockey, hans mor protesterede. Hendes hoved ikke passede begrebet "Maltsev -. Ishockeyspiller" Men Alexander holdt ud og fået godkendelse fra forældrene til klassen. Her Maltsev ventede en anden forhindring. På grund af små statur, blev han nægtet en børns træner "Kemiker" hold Polyakov. Igen holder ud, Alexander fik en plads i teamet.

I 15 år, hockey fortrængt fra livet af den unge ishockeyspiller alle andre hobbyer. Så vi begyndte at dukke op de første sportslige succeser. Maltsev - ishockeyspiller, er kendetegnet ved deres originalitet og stort talent. Alexander bad træneren at give ham til at spille i teamet ældre børn. Maltsev blev ikke tabt på baggrund af ældre fyre, og dette spil var hans eneste fordel. Alexander altid kom til at praktisere den første og sidste til at forlade. Denne tilgang og holdning har hjulpet ham i fremtiden at opnå høje sports toppe.

Professionel karriere

Maltsev - ishockeyspiller, som i 17 år har tiltrukket sig opmærksomhed fra træneren om opstandelsen "Chemist" og ungdomsholdet af USSR Nikolay Epstein. Så Alexander spillede i sin hjemby Kirovo-Chepetsk i "Olympia" hold. Epstein ønskede at tiltrække den unge angriber i "Kemiker", men holdt det hemmeligt. Først, han inviterede den unge Maltseva til Sverige for at spille for ungdomsholdet på Ahern Cup.

Parallelt med Epstein for Maltsev begyndte at holde øje med den træner for Moskva "Dynamo" Viktor Vasilevich Tihonov. Sidste ikke trække, og i 1967-meter for at sikre overgangen fra en ishockeyspiller, "Olympia" i "Dynamo". Flytning til Moskva blev Maltsev vigtigste begivenhed i livet. I "Dynamo" han vil tilbringe hele sin karriere. Det følgende år debuterede han for landsholdet i Sovjetunionen. Og ved OL i 1970 Maltsev - hockey spiller, som har sat en rekord for udførelsen af turneringen: 15 mål og 6 assists. At spille på landsholdet, Alexander mange gange fået titlen som bedste spiller af World Cup. For sådan en høj præstation Maltsev fik tilnavnet "The Grandmaster" er så godt i skak, får han at læse og spille spillet. Maltsev - sovjetiske ishockeyspiller, der kan lide sport historie har aldrig kendt. De sat en rekord hold: 212 mål i 319 kampe.

pensionering

Som enhver atlet, Alexander Maltsev med alderen begyndte at miste effektivitet. Dens tilbagegang kom i begyndelsen af 80'erne. Hvert år en stor mester begyndte at score mindre. Imidlertid har den Moskva "Dynamo" ikke tabt i kvalitet. Omfattende erfaring og færdigheder tillader Maltsev blive uovertruffen assistent. Alexander er den store mester for tilbagetrækningen af sine holdkammerater til at ramt, hvilket giver overdragelsen mod forsvareren.

I 1984 holdt han et farvel match hockey Maltsev. Et møde blev arrangeret mellem landsholdene fra Sovjetunionen og Europa. Mødet sluttede med en score på 7: 3 til fordel for holdet Maltsev.

Venskab med Valeriem Harlamovym

Bedste ven, Aleksandra Maltseva var en anden ikke mindre berømt hockey - Valery Kharlamov. De havde mødt hinanden i sin ungdom, spille for landsholdet. På træningslejr og konkurrencer, de opholdt sig i samme rum, talt meget i hverdagen, har fælles interesser og hobbyer.

I 1981 skete en tragisk hændelse. Valery bliver dræbt i en bilulykke. For Maltsev død blev hans bedste ven et hårdt slag. Dobbelt så svært var efter, da Alexander var forhindret i at deltage i begravelsen. USSR landshold var på dette tidspunkt på træningslejren i Canada. Og med det, og Maltsev - ishockeyspiller, leder og mester.

Personlige liv

På trods af at Alexander Maltsev - ishockeyspiller, hans familie fik et stærkt og forenet. Hans kone Susanna Alexander mødtes i 1972 på Odessa stranden. 19 September, 1973 parret spillede et bryllup. Vidner var en ven af Susanna og selvfølgelig den bedste ven Maltsev Valery Kharlamov. Samme dag derbyet Moskva "CSKA" - "Dynamo". Om morgenen registreringsdatabasen kontor, og om aftenen og vidne gommen kom ud på isen. Et år senere, det unge par havde en søn, Alexander, opkaldt til ære for sin far. Generelt Maltsev - ishockeyspiller, hvis personlige liv har udviklet sig meget godt.

Sporting resultater

Vurdering af sportslige præstationer Aleksandra Maltseva, kan det sikkert blive kaldt en fremragende hockey spiller, der opnåede utrolige højder i den prestigefyldte hockey turneringer - VM og OL.

Verdensmester sovjetiske ishockeyspiller blev 9 gange. Den første serie mestre - 1969-1971-th, sekund - 1973-1975 th. I de efterfølgende år, at blive en mester flere gange uden held. Men disse guldmedaljer var adskilt af et lille mellemrum af tid: 1978, 1981, 1983.. I sparegris strålende angriber har stadig VM-sølvmedaljer i 1972 og 1976, samt bronze turnering, der blev afholdt i 1977.

Olympiske mester blev Maltsev og turneringer 1972 og 1976. I 1980, den atlet vandt den prestigefyldte sølvmedalje. Til alt dette bør tilføje flere titlen på det bedste frem i verden og Europa.

Det eneste skår i glæden, som gik til Aleksandru Maltsevu - er manglen på mesterskabet i Sovjetunionen.

usportslig priser

I løbet af sin karriere, Alexander Maltsev foruden et stort antal sports resultater og medaljer også modtaget udmærkelser usportsligt natur. I 1969 modtog han den første medalje "For Labour Valor". I 1972 modtog han den anden sådan. I 1976 blev han tildelt Order "Badge of Honor". To år senere modtog han bekendtgørelse af Red Banner of Labor. Den 81-årige Maltsev blev tildelt Order of Friendship af Peoples. Efter sin pensionering, efter 15 år, i 1996 blev han tildelt Order of Honor. I det nye årtusinde har ikke forblive glemt Maltsev - ishockeyspiller, et foto, som du kan se i artiklen. I 2011 er han tildelt Order "for tjenesteydelser til Fædrelandet» IV grad. I 2013 modtog han en Certificate of Merit af den russiske præsident.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.