SundhedSund kost

Pectin: egenskaber og sammensætning

Mange mennesker ved, at æbler er pektin. Denne plante polysaccharid kompleks struktur, der er indeholdt i forskellige frugter. I dag ønsker vi at tale om, hvad egenskaber er pektin, samt hvordan vi kan få dem. Det største antal af dem er indeholdt i citrusfrugter, æbler, abrikoser, blommer og solbær.

generel beskrivelse

Pektin - dette er den mest harmløse og effektive naturlige detoxicants. Det hjælper til at rense og beskytte kroppen, hvilket bringer ham deres toksiner. Også på grund af denne frugt og grøntsager, der er nævnt Chief Sanitær Inspector af den menneskelige krop og den gave af planteriget.

Til dato, pektin - det er kun naturlige forbindelser, som der henvises til som E 440. De er relateret til klasse af teksturering. Stabilisatorer, fortykningsmidler og geleringsmidler - uden produktion vil stige. Samtidig har mange undersøgelser vist, at de negative virkninger på kroppen pektin har ikke. Det er grunden til dens anvendelse er tilladt i hele verden uden nogen restriktioner.

Den berømte pektin

Dette er den vigtigste komponent i plantecellen, som regulerer elasticiteten af sine vægge, samt fylde fugt. De giver markante rigdom til frugten. Pektin er indeholdt i de ydre dækker af frugter, især æble skræl det. Det uddrag disse frugter er de vigtigste råvarer til produktion af pektin.

Vigtige egenskaber

I naturen er det indeholdt i en uopløselig form. Som vi har sagt, er der ikke meget mening i at forsøge at udvinde pektin i hjemmet. Det kræver industrianlæg med held udtrække pektin fra presserester af æbler, sukkerroesnitter, og citrusskal. Egenskaberne af pectiner opnået i denne fremstilling er noget anderledes. Oftest er det et pulver, hvis farve varierer fra næsten hvid til beige, afhængigt af råvarerne. I vand, en kolloid opløsning dannet.

Der er også en pectin koncentrat, som er en viskos uigennemsigtig væske. Lugten vil passe råvare. Egenskaberne af pectiner anvendes i fremstilling og i husstanden:

  • Kompleksdannelse af evne af pektin binder og fjerner tunge toksiner. På grund af denne evne pektin anbefales af WHO. Terapeutiske daglige dosis af pectin - 15-16 g, og profylaktisk - 4-5 g
  • Studneobrazuyuschaya evne. Det er almindeligt anvendt i produktionen af marmelade og skumfidus, gelé, skumfidus, og kosten marmelade og syltetøj. Fremragende frugtaroma bevares i slutproduktet på grund af det faktum, at de blev brugt pectin. Sammensætningen af disse produkter er naturlige og meget godt for kroppen, så du kan roligt give det til børnene.

Alle nødvendige foranstaltning

Vi har allerede sagt, at det vigtigste råmateriale til produktion af pektin er sveklichny, æble eller citrus papirmasse, og dermed fiber. Pektin bevare sine naturlige egenskaber. Når overdreven brug de resulterer i nedsat absorption af mineralske stoffer og provokere gæring i tyktarmen. Som følge heraf er der flatulens og nedsætter proteinfordøjelighed.

Du kan dog ikke være bange, hvis du bruger naturlige kilder til mad. Ingen spiser flere kilo frugt og bær i et møde, og derfor sandsynlighed for at skade kroppen ikke er til stede. Indholdet af pektin i æbler af samme er ikke så høj, og vil kun gavne. Men når alt for store begejstring biologisk aktive tilsætningsstoffer eller industriel pektin som et koncentrat, kan opnås ved en overdosis af stoffet.

kilder Mad

Pektin stoffer rige på ikke kun æbler. Blandt lederne kan bemærkes hyben og blommer. Pektinfibre indeholdt i roer og vandmelon, og ananas. Om citronskal af citrusfrugter er også umuligt at glemme, ikke for ingenting, at det er i så mange opskrifter. Men i de fleste tilfælde i produktionen som en kilde til at tage æbler og rødbeder. Det er et billigt produkt, som du kan få i en masse i sæsonen.

100 g sukkerroer, korender eller æbler har 1,1 g pectin. Plum, abrikos og fersken giver omkring 0,9 g, og appelsiner, pærer, hindbær - 0,5 g Dette stof har en positiv effekt på kroppen, og for at gøre op for hans mangel på nok hver dag for at spise friske grøntsager og frugter, samt forberedelser til vinteren. Når overvægt og svær forgiftning, læger anbefaler at inkludere i kosten på mindst 25 g pektin dagligt. Dette vil rense kroppen og normalisere vægt.

anvendelsesområde

Dette er primært fødevareindustrien. Pectinet anvendes som en drik stabilisator, fortykningsmiddel fyld til kager og slik eller emulgator til fremstilling af mayonnaise og margariner. Produktionen bageri, tilføjes som et forbedringsmiddel af produktkvalitet. Dette er den perfekte stabilisator for frugtyoghurt og is, sikker og naturlig. Pektin er almindeligt anvendt i produktionen af dåse som et bakteriedræbende middel.

sundhed

Vi har allerede været inde på dette emne lidt. Pektin er meget nyttigt for vores sundhed, så dens kilder skal være på bordet hver dag. Det bruges til behandling af sår, det hjælper til at maksimere den fulde optagelse af næringsstoffer. Det er vigtigt for gravide kvinder og folk svækket efter lang tids sygdom. Regelmæssig og tilstrækkelig indtagelse af pektin kur diarré og forstoppelse, en positiv effekt på udviklingen af gavnlige bakterier i tarmen. Vi har eksperimentelt bevist beviser for, at pektin sænker kolesterol. På grund af dette, blev han assistent for de ældre.

I moderne praksis pectin administreret som en behandling af strålesyge samt i behandlingen af forskellige forgiftning. Det er yderst effektiv i behandlingen af sygdomme i mave-tarmkanalen og leddene.

På vagt af skønhed

Pektin er med til at bevare sundheden for den person indefra, men den skønhed industrien har taget dets egenskaber og til fremstilling af udendørs produkter til hudpleje og hårpleje. Vidt bruge det som en bakteriedræbende. Men det er ikke alt. Pektin anvendes til at eliminere afskalning og revnedannelse af tør hud. Meget ofte, kan denne komponent findes i en række løft cremer.

Du kan også derhjemme masker til at tilføje en smule pektin for at opnå et lignende resultat. For at forberede conditioner til håret, kan du tage æggeblomme og flydende koncentrat, bland dem sammen og anvende på rent hår i 15-20 minutter, skyl derefter. Til hud en glimrende mulighed ville blive mosede frisk æble med honning og pektin koncentrat. Ansøg som en maske og lad i 20 minutter.

i stedet for en konklusion

Som du kan se, pektin er meget nyttigt for vores krop. Denne mad - en kilde til sundhed for mave-tarmkanalen, en naturlig antioxidant, og endda medicin. Så du skal sørge for, at kosten var nok pektin kilder. Hvis de hårdt mangler om vinteren, er det muligt at erstatte koncentrater. Det er ikke helt det samme, men meget bedre end ingenting.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.