SundhedMedicin

Kosmetik og DSME

For nogle få år siden optrådte en ny kategori af dermatologiske beskyttelsesprodukter på hylderne i butikkerne. De ligner cremer til hænder eller ansigt, så det er svært at bemærke dem blandt en række kosmetiske løsninger. Men på trods af den eksterne lighed med cremer hører disse produkter ikke til pleje kosmetik (selv om de har noget til fælles med det). Deres hovedmål - at beskytte huden, og pleje og fugtgivende - sekundære opgaver.

Ikke til massemarkedet

Dermatologisk beskyttelse som varekategori har eksisteret i lang tid, det er velkendt for medarbejdere i fremstillingsvirksomheder. Her kaldes sådanne produkter DSIS, som i oversættelsen fra et komplekst industrisprog betyder "dermatologisk personligt beskyttelsesudstyr". I Rusland optrådte denne niche i 2004, da resolutionen fra Den Russiske Føderations regering om at godkende forordningerne om sundheds- og socialudvikling i Den Russiske Føderation trådte i kraft.

Ifølge dokumentet omfattede sundhedsministeriets opgaver godkendelsen af arbejdstagerbeskyttelseskrav og normerne for "friskylning og desinficering af arbejdere" (normerne er ordineret i rækkefølge nr. 1122N). For at sige det, forpligtede loven virksomheden til at give sine medarbejdere professionelle dermatologiske midler - ikke alle, men kun de, som kommer i berøring med farlige stoffer eller arbejder under skadelige forhold. Grundlæggende påvirker reglerne virksomheder i olieraffinering, gas, transport, kemiske, farmaceutiske industrier - for eksempel Gazprom, Lukoil osv.

DSIS var i lang tid kun tilgængelig for medarbejdere i produktionen: virksomhederne købte dem i løs vægt og fordelt til arbejdstagere i overensstemmelse med normerne. For flere år siden tænkte producenterne på almindelige forbrugere: I hverdagen møder folk de samme aggressorer, kun i andre manifestationer.

Hvad er professionel beskyttelse?

Forestil dig: du arbejder på en kompleks produktion - f.eks. Brændstof. Du bærer en hjelm (forresten, også et middel) og handsker for at holde dit hoved og hænder sikkert. Men handsker skal ofte fjernes: Med noget arbejde kan du kun klare dig med dine bare hænder. Skadelige miljøfaktorer forsvinder ikke overalt, og brændselsolie og industriel olie sidder fast i dine hænder, kemikalier og temperaturændringer påvirker huden.

Tænk hvad der sker med hænderne efter sådanne kontakter. Overfølsomhed i huden, irritation, inflammation i starten, dermatitis, folliculitis, eksem - sved. For at arbejdstagerne ikke havde sådanne problemer, kom Sundhedsministeriet sammen med OSH-ingeniørerene op med DSIS - og tvang dem til at bruge det i produktion.

Dermatologisk PPE er opdelt i tre grupper:

  • Beskyttelsesmidler, der påføres huden, inden arbejdet påbegyndes. Disse produkter er opdelt i:

- hydrofile, som absorberer fugt, fugter huden og gør det lettere at vaske olie og vanduopløselige forurenende stoffer

- hydrofob, som afstammer fugt. De anvendes under kontakt med vand, alkali, lime, syrer;

- Beskyttelse mod naturlige faktorer: vind, UV-stråling, lave temperaturer;

- desinfektionsmidler - til arbejde i et bakterielt farligt miljø

- betyder fra insekter

  • Rensning pastaer, geler, sæbe - hjælpe med at forsigtigt vaske huden, som i almindelighed og med sandpapir slet ikke altid sletter. Vi taler om motorolie, superlim, lakker, maling, pletter fra rødbeder.
  • Regenererende cremer og emulsioner. Deres brug garanterer ikke, at du vil vokse en finger på din hånd som en firbenhale. Men huden vil komme hurtigere efter produktionsspændingen: rødme, irritation og tørhed vil passere, mikroskader vil helbrede.

Zest - i sammensætningen

Folk, der arbejder i produktion, på grund af konstant kontakt med aggressorerne, øger følsomheden af huden. Det skal behandles mere omhyggeligt og endda beskytte på en særlig måde. Derfor omfatter producenterne i struktur af produkterne mange, der ser efter komponenter: vitaminer, essens, antioxidantkomplekser, vegetative ekstrakter. Nogle produkter indeholder ikke silikoner, parabener og farvestoffer, hvilket også er vigtigt for følsom og allergisk hud.

Og hvorfor almindelige mennesker gør det?

Ikke alle mennesker har brug for at løbe til butikken for DSIS - med omhu og fugtgivende af huden, vil kosmetikken fungere fint. Men hvis kontakt med skadelige stoffer er blevet en vane for dig: For eksempel vasker du opvasken med faery alt for ofte, trækker med olie maling, graver rundt i haven i weekenderne og gentager væggene i lejligheden hver lørdag - kort sagt, hvis du er en hårdtarbejdende professionel til enhver virksomhed, Og du skal virkelig beskytte huden på en særlig måde, så DSIS vil være nyttigt for dig. Til prisen kan de sammenlignes med en god håndcreme. Bare vær opmærksom på instruktionen, inden du bruger værktøjet, så pengene ikke kun kastes til vinden.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.