SundhedMedicin

Besvimelse og tab af bevidsthed: hvad er forskellen? Årsagerne til besvimelse og bevidstløshed. Førstehjælp til besvimelse og bevidstløshed

Ofte folk bange for, at en sådan afmagt, og tab af bevidsthed, hvad er forskellen mellem disse vilkår og hvordan man sikrer den rette førstehjælp til en person i en bevidstløs tilstand.

Karakteristik af tab af bevidsthed

Tab af bevidsthed - en tilstand, hvor kroppen ikke reagerer på eksterne stimuli og er ikke bekendt med den omgivende virkelighed. Der findes flere typer af bevidstløshed:

 • Forvirring karakteriseret ved vrangforestillinger, forvirring og ligegyldig tilstand i forhold til den omgivende virkelighed.
 • Bedøvelse - unormal døsighed, manifesteret som en reduktion i niveauet af bevidsthed.
 • Stupor - en dyb depression af bevidsthed med tab af frivillig og bevarelse af refleks aktivitet.
 • Stupor - stupor.
 • Besvimelse - kort bevidstløshed, tab af bevidsthed for en kort tid.
 • Koma - tab af bevidsthed, hvis årsag er et brud på hjernestammen funktion.
 • Hypnose - en tilstand, hvor en person er halvt søvn, kaldet forslag. I denne tilstand, er den person, helt underordnet vilje søvndyssende.
 • Vegetativ tilstand er karakteriseret ved inhibering af funktionen af centralnervesystemet, det autonome nervesystem bevarer sin normale aktivitet.

Således viser det sig, at synkope er en form for bevidstløshed.

Årsagerne til tab af bevidsthed

De væsentligste årsager til tab af bevidsthed, er:

 • træthed;
 • alvorlige smerter;
 • stress og følelsesmæssig uro;
 • dehydrering;
 • hypotermi og hypertermi;
 • mangel på oxygen;
 • nervøse spændinger.

At kende årsagerne til, at der er besvimelse og tab af bevidsthed, hvad er forskellen mellem disse stater, kan vi yde førstehjælp korrekt.

Hjerneskade, kan forårsage tab af bevidsthed forårsaget af den direkte virkning (hovedskader, forgiftning, blødning) eller indirekte (blødning, besvimelse, shocktilstande, astma, stofskiftesygdomme).

Typer af tab af bevidsthed

Der findes flere typer af bevidstløshed:

 • Intermitterende synkope og tab af bevidsthed (forskelle er årsagerne til denne tilstand kan være forårsaget af et fald i blodglucoseniveauer, hjernerystelse, forstyrrelse af blodtilførsel til hjernen);
 • tab af bevidsthed, der forårsager alvorlige overtrædelser af vitale funktioner i kroppen (med en hjerneblødning, slagtilfælde, asfyksi, slagtilfælde, skader og livstruende skader, akut forgiftning, tung blodtab);
 • forværret tabet af bevidsthed er kendetegnet ved forøgelse af antallet af overtrædelser af hjernen, hvilket fører til koma.

Eventuelle manifestationer af sygdomme i funktion organ systemer kan være besvimelse og bevidstløshed. Forskellen sværhedsgraden af symptomerne afhænger af varigheden af bevidstløshed og tilgængeligheden af yderligere skade.

Det kliniske billede af bevidstløshed

I det ubevidste observeret offeret:

 • lempelse af det muskulære system;
 • rullende op øjet;
 • mydriasis, reduktionsreaktionen af pupillen for lys;
 • manglende reaktion på ydre stimuli;
 • reduktion af smerte følsomhed;
 • kramper;
 • bleghed eller rødme af huden (termisk chok eller overophedning);
 • sænke blodtrykket;
 • udseendet af dråber af sved.

At vide, hvad symptomerne åbenbart besvimelse og bevidstløshed, hvad er forskellen mellem dem og hvordan du giver førstehjælp kan forhindre død af offeret, især hvis han ikke har nogen vejrtrækning og hjerteaktivitet. Da prompt CPR kan gendanne driften af disse systemer og til at returnere personen til livet.

Førstehjælp til besvimelse

Den første ting at fjerne mulige årsager til tab af bevidsthed - at gøre personen i frisk luft, hvis rummet har en lugt af røg eller gas eller elektrisk strøm. Så har du brug for at frigøre luftvejene. I nogle tilfælde kan det kræve skrubbe orale anvender servietter.

Hvis en person ikke har nogen hjerteslag og vejrtrækning, at et presserende behov starte genoplivning. Efter restaureringen af hjerteaktivitet og respiration af offeret skal leveres til klinikken. Ved transport af offeret, der skal følges.

Hvis problemer med vejrtrækning og hjerte ingen grund til at øge blodtilførslen til hjernen. For at gøre dette, skal offeret lægges på en sådan måde, at hovedet var lidt under niveauet i kroppen (hvis der er traumer til hovedet eller næseblod, kan dette punkt ikke udføres!).

Behov for at løsne tøj (slips afbinde, knappe sin skjorte, bælte) og åbne vinduet for at tillade frisk luft, det vil øge udbuddet af ilt. Du kan bringe offeret til næsen vat med ammoniak, i de fleste tilfælde, er det med til at bringe den tilbage til en bevidst tilstand.

Vigtigt! Hvis varigheden af bevidstløshed end 5 minutter, du har brug for akut lægehjælp.

Kendskab til forskellen mellem besvimelse fra tab af bevidsthed, kan vi give ordentlig førstehjælp til offeret.

Karakteristik af besvimelse

Synkope er en momentan bevidsthedstab forårsaget af iltmangel som følge af forstyrrelser af cerebral blodstrøm. Kort tab af bevidsthed er ikke fare for liv og sundhed for mennesker og kræver ofte medicinsk intervention. Varigheden af denne tilstand er fra flere sekunder til flere minutter. Besvimelse kan være forårsaget af følgende patologiske tilstande i organismen:

 • Nervøs regulering af vaskulære lidelser på bratte ændring position (overgang fra vandret til lodret position) eller synke;
 • med et fald i minutvolumen - stenose af lungepulsåren eller aorta, angina, hjertearytmi, myokardieinfarkt;
 • samtidig reducere koncentrationen af ilt i blodet - anæmi og hypoksi, især under opstigningen til stor højde (som er tynde luft) eller ophold i et indelukket rum.

Årsagerne til besvimelse og bevidstløshed skal vide for at være i stand til at skelne mellem disse forhold og til at yde den nødvendige første person støtte.

Det kliniske billede af besvimelse

Synkope er et karakteristisk manifestation af visse sygdomme. Derfor, med hyppige besvimelse er det bydende nødvendigt at se en læge og få testet for at identificere de patologiske processer i kroppen.

Synkope er en momentan bevidsthedstab forårsaget af iltmangel på grund af cerebrale kredsløbsforstyrrelser. De vigtigste symptomer er kvalme og besvimelse følelse af indelukkethed, ringen for ørerne, mørkfarvning af øjnene. I dette tilfælde er den person begynder at falme, det svækker musklerne og ben er svage. Når tab af bevidsthed er karakteriseret som en øget hjertefrekvens, og dens opbremsning.

Den afmagt hjertelyde hos mennesker slap, falder trykket, alle de neurologiske reflekser meget slap, så der kan være kramper eller ufrivillig vandladning. Tab af bevidsthed og besvimelse er hovedsageligt karakteriseret ved fravær af ofrets opfattelse af virkeligheden, og hvad der sker med ham.

Førstehjælp til besvimelse

Når en person er besvimet mulig stikning af sproget, som hans muskler svækkes. For at forhindre dette, skal du slå den person på hans side og ringe efter en ambulance, da selvstændigt fastslå årsagen til denne tilstand er vanskelig.

Førstehjælp til besvimelse og bevidstløshed gør det muligt at støtte ankomsten af en ambulance levebrødet for den påvirkede organisme. I de fleste tilfælde, førstehjælp undgår døden.

Uden ordentlig undersøgelse for at identificere den præcise årsag til synkope er umuligt. Da det kan være konsekvensen af patologiske proces og i kroppen, og træthed eller normal nervøse spændinger.

Besvimelse og tab af bevidsthed. Hvad er forskellen mellem disse begreber?

Forstå funktionerne i bevidstløs tilstand i kroppen, kan det konkluderes, at tabet af bevidsthed - et generelt begreb. Det omfatter en flerhed af forskellige displays. Besvimelse er en af dem, og er en kort tab af bevidsthed, som observeres som følge af ilt sult i hjernen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.