SundhedMedicin

Laparoskopi og hysteroskopi: læsning, anmeldelser, er det bedre at

I dag, moderne medicin og nyeste teknologi gør det muligt at løse mange problemer i den kvindelige krop. Der lægges særlig vægt på det reproduktive system. Disse repræsentanter for det svage køn, som for et årti siden, desperate for at få en baby, nu kan bære og føde et barn. Gennembrud i gynækologi begyndte to procedurer - laparoskopi og hysteroskopi. De kan udføres samtidigt eller sekventielt. Også disse manipulationer er uafhængige af hinanden. livmoderen Laparoskopi er meget forskellig fra teknikken med hysteroskopi. Det handler om disse to procedurer vil blive drøftet yderligere.

Fra artiklen, vil du lære forskellen mellem hysteroskopi ved laparoskopi. Vi beskriver også de vigtigste indikationer for manipulation. Vi bør også siges om en gennemgang af kvinder og læger.

Hvad er en hysteroskopi?

Hysteroskopi - en operation, der angår minimalt invasive indgreb. Den udføres blandt kvinder, der er seksuelt aktive. Manipulation udføres med et specielt instrument - hysteroskop. I løbet af undersøgelsen, at kvinden er i en tilstand af søvn. Mindre almindeligt anvendt lokalbedøvelse. I dette tilfælde, at patienten hører, han ser, men føler sig ikke.

Hysteroskopi - en operation, der udføres udelukkende inden for murene af hospitalet. På tidspunktet for proceduren kvinden er på gynækologisk stol. I hulrummet i den cervikale kanal dilatatoren indføres, og et særligt rør til sensoren på enden af hvilken mikrokammeret. Lægen kan bruge dette udstyr til at overvåge processer, der forekommer inde kønsdelene. Under pres fra livmoderen rettes, og en specialist kan undersøge hver centimeter af hende. Hvis det er nødvendigt, tidspunktet for diagnosen, kan lægerne tage et lille stykke væv til en mere grundig undersøgelse. Også i tilfælde af påvisning af polypper kan fjernes omgående. Proceduren gør det muligt at eliminere nogle af de abnormiteter i uterus, såsom adhæsioner.

Indikationer for hysteroskopi

Den beskrevne procedure har sine indikationer. Der er to typer af manipulation: diagnostisk hysteroskopi, hvorunder undersøges kønsorganer indeni, og operationelle. I det andet tilfælde, under proceduren en læge udfører kirurgi. Den mest almindelige minimalt invasiv indgriben er nødvendig til følgende indikationer:

 • abnormiteter i uterus (dannelsen af adhæsioner, septum);
 • neoplasmer i slimhinden i kønsorgan (polyp, myoma);
 • endometriehyperplasi og adenomyose;
 • resterne af føtale æg i hulrummet i en muskulære organ eller ufuldstændig abort;
 • eller gennembrudsblødning rigelige menstruation;
 • infertilitet eller hyppig abort;
 • flere mislykkede forsøg på in vitro-befrugtning;
 • øge størrelsen af livmoderen af ukendte årsager.

Før proceduren, er kvinden forpligtet til at udlevere analyser. Dette omfatter en udstrygning på flora og renhed analyse af infektion, blodprøve for hepatitis, syfilis og HIV. Yderligere diagnostik udført nødvendig, før der ansøges anæstesi.

Konsekvenserne af at bruge en hysteroskop

Hvad tilbagemeldinger har om undersøgelsen? Denne manipulation på kort tid er blevet så populær, at nu er den diagnostiske procedure udføres næsten hver fjerde repræsentant for mere retfærdig køn i den fødedygtige alder. Efter proceduren, kvinden et stykke tid skal forblive under tilsyn af læger. Hvis det er nødvendigt, er det administrerede antibiotika og anæstetika. I fravær af kirurgi patienten kan gå hjem efter et par timer. Men hvis lægen gennemført behandlingen, så alt vil afhænge af den enkelte og procedurer nuværende.

Patienter sige inden for et par dage efter hysteroskopi kan opleve mindre blødning fra kønsorganerne. de normalt ender på deres egne og ikke kræver brug af ekstra medicin. Også nogle patienter føler nogle smerter og ubehag. Læger anbefaler ikke at have sex i to uger efter indgrebet.

Hysteroskopi plus er, at den efter den læge med maksimal nøjagtighed kan fastslå årsagen til problemet og den rette behandling.

Hvad er laparoskopi?

uterus Laparoskopi - denne undersøgelse, som er lavet gennem bughulen. Manipulation udføres altid ved hjælp af anæstesi og et apparat til ventilation. Laparoskopi og hysteroskopi er forskellige i, at der i det første tilfælde, vi kan tale om kirurgi, hvorimod den ovenfor beskrevne undersøgelse vedrører minimalt invasiv.

Under laparoskopi bruger en speciel kompliceret instrument kaldet et laparoskop. Ved hjælp af et lille snit kirurgen introducerer i bughinden af kvindelige værktøjer. Den navle er indsat i kameraet. At den sender på skærmen alt hvad der sker i maven af patienten. Også, før indføre påfyldning værktøjer foretaget abdominal særlige gas. Kvindes mave er oppustet, løfte den øverste væg. Dette er for at sikre, at revisionen havde maksimum og havde ikke faren for skader på de omkringliggende organer. Laparoskopi og hysteroskopi er ikke kun teknikken med interventionen, men også varigheden af operationen. Således for laparoskopi, fra 30 minutter til flere timer. Det hele afhænger af kompleksiteten af operationen. Hysteroskopi kan også holde i 10-20 minutter.

Indikationer for laparoskopi

Manipulationer kan planlægges og nødhjælp. Laparoskopi er også terapeutisk og diagnostisk. Det er værd at bemærke, at i hvert fald, skal du først undersøge kvinden. Til dette skal være blod-og urinprøver, ultralyd udført kønsorganer, få rådgivning af en terapeut og kardiolog. Selvfølgelig, når det kommer til patientens liv, så alle disse undersøgelser sat ud af spillet. Læger på muligheden for at tage alle de tests. Indikationerne for undersøgelsen vil være følgende situationer:

 • infertilitet og ektopisk graviditet;
 • overtrædelse æggestokkene arbejde (polycystisk);
 • tyk kapsel ovarie;
 • endometriose og mistanke om det;
 • neoplasma malign eller benign karakter;
 • adhæsioner i bughulen eller i æggelederne;
 • fibroid uterus ydre skal;
 • perforering af livmoderen, og så videre.

Efter udførelse af laparoskopisk kirurgi

På svarene fra kvinder efter foretaget en operation i lang tid holdt helbredelsesprocessen. Først et par timer patienten afviger fra anæstesi. Efter dette, kan kvinden få lægen til at løse. Men for at gøre dette meget vanskeligt. Om muligheden for at forlade en medicinsk facilitet på samme dag kan ikke være tale. Typisk hospitalsindlæggelse varer fra 3 til 7 dage. Det hele afhænger af niveauet for nyttiggørelse af kroppen.

Efter indgrebet, er kvinden nødvendig for at fjerne sømmene. Dette bør gøres efter 2 uger. Du skal også tage sig af ar og behandle dem med antiseptisk. Tilbage til de velkendte liv og sportsaktiviteter kan ikke være tidligere end en måned.

Hysteroskopi eller laparoskopi: der er bedre?

Dette spørgsmål opstår ofte på mere retfærdig sex. Dog kan lægerne ikke helt svare på det. Laparoskopi og hysteroskopi - er to helt forskellige procedurer. Man kan aldrig erstatte en anden. For eksempel under en hysteroskopi lægen kan tage et stykke analyse af endometrium eller fjerne resterne af føtale æg fra livmoderen. Laparoskopi kan heller ikke udføre sådanne aktiviteter som værktøjerne er i bughinden, og ikke gå i den reproduktive orgel.

Under laparoskopisk kirurgi er det muligt at skære sammenvoksninger, fjerne en cyste fra æggestokken, udskære graviditet uden for livmoderen. Alle disse sygdomme kan ikke elimineres ved hjælp af kun én af hysteroskopet. Derfor er det ikke tænder til at sige præcis, hvad forskningen bedre. Laparoskopi og hysteroskopi fremstilles ofte samtidigt. Det kræver ikke bedøvelse anvendes flere gange, men lægen er der masser af muligheder for at grundigt undersøge problemet og løse det.

Laparoskopi og hysteroskopi: anmeldelser af patienter

Kvinderne siger, at adgang lægelige ydelser betalt medicin samtidige afholdelse af disse manipulationer kommer meget billigere. Hvis vi taler om offentlige institutioner, og her fejres massen som single hysteroskopi og laparoskopi.

 • Umiddelbart kan du bestå alle prøverne og ikke til at køre til lægerne flere gange. Efter alt, de fleste af de konklusioner, er gyldige i en måned.
 • Evnen til at bruge en enkelt anæstesi. Det skal bemærkes, at de anvendte bedøvelsesmidler have en negativ indvirkning på sundheden hos den mere retfærdig køn.
 • Mens eliminere alle problemerne på en gang en kvinde bliver bedre resultater fra behandling.

Mere retfærdig sex sige under fremgangsmåderne beskrevet ovenfor (hvis anført) og komplement i form af medicinsk behandling virkning er mærkbar næsten øjeblikkeligt. Cyklus er genoprettet, forstyrrende symptomer forsvinder. Ønsker at have en kvinde med et godt resultat af operationen kan begynde at planlægge den næste graviditet cyklus.

konklusion

Begrebet moderne gynækologi "hysteroskopi" og "laparoskopi" uløseligt forbundet. Også under begge undersøgelser kan gennemføres metrosalpingography. Denne undersøgelse af staten i æggelederne hos kvinder. er det ofte nødvendigt for infertilitet og klæbende proces. For at finde ud af mere information om de interventioner, så spørg din læge. Held og lykke til dig!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.