Nyheder og SamfundPolitik

Republikanere og Demokrater i De Forenede Stater: Forskellen. Hvordan Republikanerne adskiller sig fra Demokrater

Der er en gammel kendt amerikansk anekdote, der tydeligt viser, hvordan republikanerne adskiller sig fra demokratier.

Manden deltog i festningen med sine venner, de liberale demokrater. Deres lille datter, som efterligner sine forældre i alt, til gæstens spørgsmål: "Hvad vil du blive, når du vokser op?" Trygt og uden tøven svarede: "Præsident." Så spurgte den unge mand sit andet spørgsmål: "Hvad vil du gøre første ting, hvornår bliver du den største person i USA?" Uden at tænke to gange svarede den lille pige: "Jeg vil fodre alle hjemløse og give dem et tag over deres hoveder." Det var mærkbart, at forældrene skinnede med lykke og stolthed, testet for deres barn. Men så tilbød manden pigen for ikke at vente mange år, før hun blev statsoverhoved, og for at tjene lidt lommepenge lige nu, fjernede han sin græsplæne i baghaven, og disse penge gav de hjemløse. Demokratens datter sagde efter et øjebliks tanke: "Hvorfor fjerner denne hjemløse ikke din græsplæne og tjener penge til mad?" "Velkommen til det republikanske parti," sagde den unge mand med et smil.

De vigtigste typer af fester i Amerika

Særlige træk ved Amerikas Forenede Staters politiske system: stabilitet og konservatisme. Republikanerne og demokraterne er de to mest populære fester. Nylige sociologiske undersøgelser har vist, at imellem de politiske kræfter i dag er forskelle i synspunkter endnu større end racet, alder eller køn uoverensstemmelser i landet.

Den demokratiske bevægelse blev grundlagt i første halvdel af det 19. århundrede, den tilpasser sig let under alle omstændigheder og har været en af de vigtigste politiske kræfter i Amerika i flere århundreder i træk. Deres hovedprincipper er baseret på liberal-socialistiske synspunkter. Den nuværende præsident for staterne, Barack Obama, er også en demokrat.

Det Forenede Kongeriges republikanske parti repræsenterer landets næststørste politiske magt. Her er hovedprincipperne liberalisme og konservatisme. Navnet og populariteten kom til denne fest i det 19. århundrede under kampen mod slaveri. Det var taknemmende for republikanerne, at dette alvorlige problem blev overvundet. Hidtil er festen ret neutral over racemæssige problemer og opretholder en konservativ holdning.

Republikanere og Demokrater USA. Forskel i tro

Parternes synspunkter er meget forskellige. I mange henseender er de endog det modsatte. For eksempel støtter det republikanske parti stigningen i skatter for rige mennesker, offentlig gæld, samt obligatorisk sygesikring og bevarelse af dødsstraf. Dens tilhængere er fokuseret på middelklassen, indianere og velhavende mennesker.

Demokrater støtter på den anden side de fattige og folk, der lever af særlige fordele og betalinger. De fortaler for fri lægehjælp, indførelsen af overskydende overskudsskat, en stigning i budgetudgifterne og et moratorium for brugen af dødsstraf.

Demokrater symbolet er et blå æsel

Demokrater i USA som politisk kraft blev dannet tilbage i 1828. Siden begyndelsen af 1960'erne har det demokratiske parti fremført en udvidelse af statens rolle, især på områder som social beskyttelse af befolkningen og sundhedsvæsenet.

Ofte taler man om denne politiske styrke, journalister et blå æsel. Denne tradition opstod takket være tegneserien Thomas Nast. Så tidligt som 15. januar 1870 skildrede han i bladet "Haspers Whickey" et æsel ved siden af de døde løver. Dette var en politisk kommentar til demokraternes adfærd efter den tidligere krigsministers pludselige død i Lincoln Edwin M. Stantons regering. Nasts karikatur havde en stor resonans og blev underskrevet som følger: "Et levende æsel lægger en død løve. De tillod sig forgæves og beskidte trykte artikler efter hans død. " Billedet skabte en henvisning til det velkendte ord: "Et levende æsel er bedre end et dødt løve."

Symbolet for republikanerne er den røde elefant

Det republikanske parti blev grundlagt i 1854. Siden da er det blevet meget populært i USA. De mest berømte republikanske præsidenter er Abraham Lincoln, Benjamin Harrison, Theodore Roosevelt, Gerald Ford, George Bush, George W. Bush.

Billedet af den røde elefant blev også introduceret i amerikansk politik af Nast. Det skete den 7. november 1874 på siderne af samme Harpers Weekly. Tre dage efter, at demokraterne vandt flertallet i kongreshuset, lo Nest til dem i en anden tegneserie. Denne gang blev en elefant set portrætteret ind i gruben og dermed undslippe fra æselet, forklædt som et løvehul. Her blev æselens rolle optaget af New York Herald, der skrev, at den republikanske præsident Ulysses Grant er kejseren, der ønsker en tredje sigt.

Kampen for vælgerne

Der er forskellige typer partier i USA , herunder nationale socialister og kommunister, men praksis viser, at de amerikanske vælgere vælger medlemmer af de demokratiske og republikanske partier.

Omkring en tredjedel af vælgerne stemmer for demokrater og det samme nummer for republikanerne. For de resterende stemmer er der en århundredelig kamp. Baseret på alder, race og religiøse karakteristika, vinder disse fester nye tilhængere i løbet af de forudgående valgløb.

Geografisk princip

For få hundrede år siden, republikkens parti Havde den stærkeste position i det nordlige Amerika - i et rigt industriområde. Derefter besatte demokraterne selv sørgende landdistrikterne. Men i løbet af de sidste 50 år er alt blevet forandret: Republikanerne vandt syders selvtillid og demokraterne - de nordlige.

Lederen af "elefantpartiet" Abraham Lincoln indledte afskaffelsen af slaveri, men i dag støtter afroamerikanerne tværtimod en parti af demokrater.
I andre dele af landet er der ingen klart defineret opdeling, men arbejderklassen er oftest på siden af "blå æsler", og forretningsmænd og velhavende mennesker står for elefanternes interesser.

Forskel på synspunkter

Problemet i det moderne samfund er bekymret for både republikanere og demokrater i USA. forskel Kun i deres indflydelsessfærder. Dette omfatter problemer, der kaldes sociale: økonomisk vækst, job, lægehjælp og andre.

Både Republikanerne og Demokraterne ønsker det bedste liv. Forskellen i deres politik ligger i, at de er rettet mod forskellige segmenter af befolkningen. For at tiltrække vælgernes opmærksomhed diskuteres folk med ikke-traditionel orientering, holdning til narkotika og abort, kvinders tiltrækning til den amerikanske hær og mange andre spørgsmål også i før-valget. Men ofte er det bare gode PR-bevægelser, der bruges til at få stemmer.

På grund af det faktum, at begge parter er rettet mod forskellige lag af vælgerne, er deres præ-valglofter meget forskellige. Så, Demokrater ønsker at skabe bedre levevilkår for fattige mennesker, give dem den nødvendige lægehjælp, nye job og lavere skatter, mens republikanerne har travlt med at forbedre forretningsmændenes liv.

Forbundsregeringen

Dette er, hvad republikanerne i højere grad adskiller sig fra demokraterne. Det demokratiske partis interesser er, at den føderale regering burde være stærk. Med andre ord betyder det, at de vil helt tage kontrollen over økonomien, og det er næsten det samme som at øge regeringsapparatets rolle og antallet af medarbejdere. Demokrater ønsker også at hæve skatter på erhvervslivet og udvide bistanden til de fattige.

Undersøgelser viser, at hvis Amerika lever på ideen om demokrater, vil det snart føre til skabelsen af et kapitalistisk samfund, hvor penge er taget væk fra de rige og fordelt til de fattige. Overvej eksemplet: I Frankrig anvendes en rigdomskat på 75% for øjeblikket. Hvad fører det til? Til det faktum, at rige mennesker slukker deres forretning og forlader at leve i andre lande. Der er en stor risiko for, at alle velhavende mennesker vil forlade Frankrig, og så vil kun fattige borgere, som ikke kan "løfte" landet forblive i det. Derfor har demokratiske ideer også en række ulemper.

Det republikanske parti tværtimod er for svækkelsen af den føderale regerings rolle i Amerika og for dets minimal indblanding i folks liv. De sætter hovedopgaven: at overvåge overholdelse af love og beskytte deres borgere. Republikanerne går ind for selvregulering af økonomien, udtrykket "kapitalismens rene hånd" er ret anvendelig for dem.

Men hvis de rene ideer i dette parti hersker i samfundet, vil det føre til dets stratificering, og en dag vil de, der er i bunden af den sociale celle, tage kanoner i deres hænder og forsøge at tage sig selv og genoprette retfærdighed og lighed.

Opretholde en balance

Når vælgerne foretrækker to parter i landet, reducerer en part den anden indflydelsesniveau. Hvis vælgerne ser fordelen af en vis politisk kraft, vinder den aktive udformning af hendes ideer, da kandidaten fra den anden part som regel vinder. I USA vandt hver af parterne højst to sammenhængende gange.

Det er rigtigt at tro på, at ingen af ideerne er perfekte til slutningen, fordi det topartiske system giver indflydelsesbalancen for hver af disse to hovedpolitiske kræfter. Som følge heraf udvikler landet harmonisk, og alle segmenter af befolkningen er tilfredse.

Republikanerne og de amerikanske demokrater ønsker det bedste for Amerika. Forskellen ligger i metoderne og visionen af problemerne i det moderne samfunds "stjernestribede" land.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.