Hjem og familieTilbehør

Typer af vinglas (foto)

En sand feinschmecker af denne ædle drik - Fridrih Zigel - bemærkede engang, at uden en anstændig vin ware stand til at tabe sin smag og egenskaber. Det er derfor nødvendigt at være særlig opmærksom på, hvilke former for vinglas der og hvad er deres grundlæggende forskelle.

Den fysiologi smag

På overfladen af tungen er et stort antal receptorer, der er ansvarlige for opfattelsen af forskellige smag. For eksempel på spidsen af tungen anbringes nerveenderne, som opfatter den søde smag er tættere på strubehovedet er receptorer, der formidler bitterhed, men den salte noter effektivt opfattet midten af tungen.

Mærkeligt nok, men det var i betragtning af disse fysiologiske egenskaber af mennesker og forskellige typer af briller er designet til vin som drikken er en vidunderlig kombination af smag og aroma. Så for fuldt ud at værdsætte den udsøgte smag af rød eller hvidvin, specielle briller og en bred åben form, er blevet oprettet, og de lange og smalle briller gør det muligt at vurdere den fulde frie strøm af drikken.

Lidt historie om oprindelsen af briller

Briller af vintyper , der tillader at værdsætte den ædle smag og aroma af drikken først dukkede op i Frankrig i det XVIII århundrede. Øjeblikket kaldet et glas tank med kapacitet på 125 til 150 ml, som kan være cylindrisk eller pæreformet. Derudover er der vinglas, der er designet til mousserende vine, som er omridset af vaser.

Af stor betydning er den korrekte placering af glas på bordet. Så i forhold til et fad vinglas bør være i toppen eller til højre.

Glas og Relationship smag receptorer

Opfattelsen af smag og aroma af vin er stærkt præget direkte danne sig et glas, tykkelsen af vinduerne, og fremstilling kvalitet. Smagsreceptorer lokaliseret på overfladen af tungen, eller at bidrage til opfattelsen af drikken. Således for eksempel vin, som indeholder i sine eftersmag sure noter, ønskeligt at forsyne glas med en indsnævret spids. I dette tilfælde vil drikken ikke være i stand til at komme på den side af tungen, hvilket betyder, at vinen straks vil være på hypopharynx.

Men "Chardonnay" bare det samme, og skal komme til receptorerne, der er placeret på siderne af tungen. Til disse formål er det ønskeligt at anvende briller med en bred margen. Salte smag af ædle drikkevarer mærkes af alle dele af sproget, så for bestemte vine med en karakteristisk smag kan henvende sig næsten enhver form for briller.

Typer af glas rødvin

Smager ædel drik beskrevet kun korrekt indgivet retter. Generelt serveres rødvin i et tilstrækkeligt stort og brede containere, er kanterne på hvilke indsnævret i toppen. Det er disse briller er i stand til at låse den fulde buket aroma og smag blandinger.

Dette er de mest almindelige typer af vinglas, som findes i næsten alle elsker af denne drik. I sådanne retter ønskeligt at tilvejebringe "Merlot" eller "Cabernet Sauvignon", da den tilspidsede øverste kant af glasset veltalende udtrykke alle bouquet duft og smag karakteristika drikken.

Et glas "Bordeaux" har stor og bred skål, der er med til at låse den fulde funktioner i smag og aromatiske blandinger af fint drikke.

vin Kultur

Til dato er der masser af vinglas i forskellige former og volumener, som igen er udviklet til en bred vifte af ædel drik, og endda druer.

Bestemt forstå dette interval er vanskelig, da moderne boheme produkter producenter i deres søgen efter den perfekte overraskelse købere absolut utrolige former og bizarre drejninger af beholdere beregnet til prøvesmagning ædel drik. Måske intet kan så elegant understrege smagen, hvordan man vælger og elegante vinglas. Typer af "La Boheme", for eksempel, er ikke kun for at spise, drikke briller sådan ædel drik - en fornøjelse.

Ikke desto mindre er blandt de mange forskellige kan spores tilbage til nogle centrale områder og former for glas, som har fælles træk og er typiske for en bestemt type vin.

Vinglas: Typer, fotos

Der er et par af de mest almindelige former for vinglas, blandt hvilke skiller sig ud på følgende:

  • Shape "Tulip" - den mest almindelige og alsidige.
  • Ball - er en meget ejendommelig form af en vin glas, der er ikke så almindeligt, men meget værdsat af gourmeter.
  • Lira - denne form for glas er ikke populær blandt smagerne og beundrere af ædle drik, men er af særlig interesse.

Vinglas (typer af sort eller farvet) kan være ganske usædvanlig form. Desuden tabellen vine acceptere brugen af helt forskellige fortolkninger af retter til denne drik.

smag Æstetik

For at maksimere vurdere kvaliteten af drikken og dens smag karakteristika, er det nødvendigt at observere nogle anbefalinger, som til gengæld vil bidrage til at nyde vinen. For eksempel bør stamceller briller bue fem fingre, og under alle omstændigheder bør ikke bule lillefinger - dette er et tegn på dårlig smag. Hold et glas med tre fingre (tommelfinger, indeks og midterste) er heller ikke anbefales.

Før du tager en slurk af ædel drik, er det nødvendigt at inhalere sin aroma - det vil give en indledende idé om smag kvaliteter af vin.

Heraf følger, at et glas vin er nødvendig for at holde benet alle fingrene. Særlig opmærksomhed skal rettes direkte af koppen - er uacceptabelt bøjer med sin hånd, da dette vil provokere opvarmning af drikken, og dermed forringelse af dens smag.

i stedet udfald

Selvfølgelig er en korrekt valgt glas har en stor indflydelse på selve drikke og dens smag. En af de store klassifikationer af vinglas er en slags ædel drik. For eksempel er der specielle briller til hvid og rødvin. Derudover er der også en slags universelle glas vin, de typer, der ikke har væsentlige forskelle mellem dem. Som regel er de designet til vinsmagning tabel sorter af drikken.

Ægte fans af drikken overholde særlige regler for brug og smagning. Desuden er det kun de kan finde virkelig enestående kapacitet, som gør det muligt ikke alene at vurdere den fulde delikate smag af denne ædle drik, men også få en masse glæde fra selve processen med smagning. Vinglas - typer af farve, sort, "bohemia" osv - .. Designet til virkelig opleve atmosfæren i en raffineret tidsfordriv for en flaske fransk eller spansk "Cabernet".

Det er værd at bemærke, at professionelle smagere bruger for de respektive henblik på den specialiserede glas godkendt af GOST. Udviklingen af denne kapacitet tilhører den velkendte firma Riedel, hvis produkter er meget populære i mange lande rundt om i verden og betragtes som et benchmark for kvalitet.

En forkert glas kan i væsentlig grad fordreje smagen ædel drik hvorfor fine vinsmagning sorter skal vælges svarende til de retter, som vil bidrage til fuldt ud at vurdere kvaliteten af en vin sorter.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.