Kunst og underholdningLitteratur

Corneille "Sid": resumé, analyse

I denne artikel vil vi fortælle dig om det arbejde, der er skabt Corneille. "Sid", som beskrives kort nedenfor indholdet, forfatteren skrev i 1636. Ud over genfortælling, vil du finde i denne tekst produktet analyse, dens historie skabelse og kritik. Således har vi begynde at beskrive det drama, som blev skabt af Corneille ( "Seed"). Synopsis introducere dig til den vigtigste begivenhed, og derefter udføre analysen af arbejdet.

Indtræden af virkning

Elvira, lærer, bringer behagelige nyheder Dona Jimena: pigens far, grev Gormaz ønsker at have en svigersøn af Don Rodrigo, ikke Don Sancho. Det er forelsket i ham Jimena.

Denne herre er også genstand for suk Urraca, datter af kongen castilianske, en pige ven. Men det er den slavepige af sin stilling: kun lige ved fødslen fortæller Urraca gøre din ægtefælle gæld. Infanta, der ønsker at afslutte deres lidelser, gjorde alt for at Rodrigo gift Jimena. Hun venter til brylluppet, hvilket skulle gøre en ende på hendes håb og lidelse.

Tæl Gormaz og Don Diego, fædre Jimena og Rodrigo, - loyale emner af kongen. Count - en pålidelig støtte af tronen, og nu, på det tidspunkt, de udnytter af Diego allerede overstået. Han kan ikke køre mod de vantro kristne hylder så tidligt som i sine senere år.

Duel Grev Gormaz og Don Diego

Vi beskriver følgende tilfælde af den drama, som blev skabt af Corneille ( "Seed"). Resumé siger, at Ferdinand, konge, besluttede at vælge en mentor til sin søn Don Diego end underkastet testen årelange venskab med disse to adelige. Gormaz overvejet denne mulighed uretfærdigt. Argumenterne om berettigelsen af hver flytte ind påstand. Earl sidst slår Don Diego, og han trækker sit sværd, som fjenden slag ham. Men Gormaz kan ikke fortsætte kampen, fordi at dræbe den gamle mand ville være en skam for ham.

Don Diego beslutter at sende sin søn til at kæmpe

Kun blod kan vaske væk fornærmelse Dona Diego. Han fortæller sin søn så fremkalde fjenden til at kæmpe. Forvirringen Rodrigo - han bliver nødt til at hæve sin hånd til hans elskede forældre. I hans sind kæmper to gæld, og filialgenerationer gevinster, der viser os Corneille ( "Seed").

Resumé fortsætter. Vred Ferdinand Gormaz handling. Han fortæller ham at undskylde foran Diego. Adelsmanden nægter at adlyde. Ikke bange for ham enhver trussel, fordi det er sikkert, at kongen ikke holder et scepter uden Gormaz uovervindelig sværd.

Jimena klager forfængelighed fædre. Ingen af de mulige scenarier lover ikke god pige. Rodrigo omkomme - omkomme og hendes lykke, og hvis han vinder, vil det være umuligt for hende alliance med morder sin far. Selv om kampen ikke finder sted, vil det blive vanæret Rodrigo og kan ikke kaldes mere end en gentleman.

Som en trøst for hende Doña Urraca tyder på, at Rodrigo var med hende, og der kan være hele arbejdet ved hjælp af kongens far. Men sene Infante - opdragsgivere er allerede gået på stedet af kampen.

Beskrevet omstændigheder forårsager i sjælen Urraca ambivalente. Sørgende, hun hemmeligt glæder sig hendes hjerte igen afregner håb. Mentalt er hun Rodrigo erobre riget og dermed blive hendes lige.

Rodrigo dræber Gormaz

Kong ordrer til at tilbageholde uregerlige Gormaz. Men da han blev ramt af hånden af Rodrigo. Før Ferdinand ser Jimena, tigger om døden til morderen. Kongen beslutter sig for at dømme Rodrigo.

Han kommer til huset Gormaz til at give møde Jimena. Elvira, pædagog pige, bange, mødte ham som Jimena ikke kan vende tilbage alene, og hvis de ser Rodrigo hjem med hende, skygge falder på ære kvinder. Helten gemmer sig.

Jimena kommer sammen med Don Sancho, tilbyder at blive et instrument for hævn. Hun er ikke enig med hans forslag, bygger på det kongelige hof.

anerkendelse af Jimena

Jimena anerkendt pædagog, han elsker Rodrigo, så fordømmer med henblik på at udføre, vil hun gå med ham til døden. Han hører disse ord af Rodrigo og ud af krisecentre. Han beder at holde Dom over ham, holder et sværd pige. Men Rodrigo Jimena kører væk.

Glad for at Don Diego, søn af betydningen af stigmatisering med det. Om Jimena siger han, at elskende ændrer sig. Men Rodrigo elsker en pige, og opfordrer kun døden.

Rodrigo vinder maurerne

Don Diego tilbyder sin søn til at afspejle den mauriske hær, stod i spidsen for de modige trup. Sally bringer en strålende sejr for castilianske - to mauriske konger er fanget. Alle ros Rodrigo, Jimena kun længes efter hævn.

Infanta overtaler pigen til at opgive hævn. Efter Rodrigo, skjold og bolværk af Castilien, bør fortsætte med at tjene kejseren. Jimena men insisterer på udførelsen af tolden. Det er imidlertid forgæves håb om kong Court - Ferdinand glæde med Rodrigo. Han beslutter sig for at følge eksemplet fra kongerne af maurerne, der stylet denne karakter Sid i samtaler med kongen. Sid - en mester, herre. Fra nu af vil det blive kaldt det.

Jimena på trods af de æresbevisninger, der leveres til Rodrigo, kongen beder om hævn. Ferdinand, at se, at den pige elsker denne karakter, beslutter sig for at teste hendes følelser. Han fortæller, at Rodrigo døde af sine sår. Jimena ligbleg, men efter at lære, at det var en løgn at retfærdiggøre hans reaktion, at Sid omkomme i hænderne på maurerne, det er ikke skyllet væk af skam fra hende, hun ville have været frataget muligheden for hævn.

Beslutningen af kongen

Jimena meddeler, at besejrede Rodrigo skulle blive hendes mand. Kaldet til at kæmpe med ham, Don Sancho. Det er ikke ligesom kongen, men han er enig lov til at kæmpe, samtidig med at en betingelse, at Jimena hånd vil gå til dem, der er kommet ud af det en vinder.

Rodrigo er enkel at Jimena. Det forvirrede, fordi Don Sancho er ikke stærk. Men den unge mand siger til sin henrettelse går, ikke at kæmpe. Ikke ønsker hans død, sagde hun, at denne helt ikke kan dø i hænderne på Sancho, fordi det vil skade hans herlighed, og Jimena gladere for at vide, at hendes far blev dræbt af en af de største riddere. Men i sidste ende at vinde heltinden beder Rodrigo til hende om ikke at gifte sig uelsket.

Forvirring hersker i sjælen Jimena. Hun ønsker ikke at Rodrigo blev dræbt, men en anden justering ikke bringe lindring til pigen. Før det ser Sancho med draget sværd, fortæller han om en duel. Men hun havde ikke lytte til ham, i en fart til kongen og bad ham om ikke at tvinge hende til at gifte sig med vinderen. Pigen er klar til at give al sin tilstand, og hun går til et kloster.

Hvad der rent faktisk endte kampen?

Men det viser sig, at Rodrigo slået ud af hænderne på fjendens sværd, men ønskede ikke at dræbe ham. Kongen siger, at duel skyllet væk pletten af skam med Jimena, og giver pigen en hånd Rodrigo. Men det kan ikke være gift med den mand, der dræbte hendes far. Så Ferdinand beslutter at vente - han bærer et bryllup i et år. I løbet af denne tid, vil hun tilgive Rodrigo, og han vil gøre en masse af bedrifter og herlighed Kongen af Castilien.

Således slutter "Cid" af Corneille.

Historien om skabelsen

Tragedien af forfatteren selv definerer ordet "tragikomedie", hvilket understreger den lykkelige slutning, hvilket ikke er muligt i tragedien. "Sid" Corneille blev skrevet i 1636, da forfatteren var i Rouen. Rodrigo Diaz, helten i Reconquista i Spanien, blev hovedperson i denne leg. Han var kendt som El Cid Campeador. Cornel bruges som et litterært materiale drama "Unge Sid" Guillen de Castro og spanske romancer. Det er lånt fra den ovennævnte stykker 72 vers. I en alder af klassicisme sådan låntagning er ikke en undtagelse. Den Mare Teater afholdt den første iscenesættelse af dette arbejde i 1636, i december (ifølge nogle kilder, blev det gjort i det følgende år, i januar).

Konflikten i produktet og billedet af tegn (Per Kornel, "Sid")

Analyse af produktet viser, at konflikten forekommer os i dramaet, er meget typisk for klassiske periode drama. Det er i traditionen fra klassicisme arbejdede denne forfatter. Konflikten mellem personlighed og værdier, der er vigtige i at gennemføre stykket Per Kornel. "Sid", som blev behandlet af os en oversigt, repræsenterer disse værdier som anderledes. Gentagne gange play helte står over for et valg hver af deres motivation og handling er forskellige. Det svarer til situationen for forfatterens valg af interesse som Corneille ( "Seed"). Synopsis af kapitler viser, at sådanne scener i stykket meget.

I det 17. århundrede var der en idé, der kan overføres til en personlig fornærmelse relativ fornærmet, så kampen går Rodrigo.

"Sid" er den første i fransk litteratur spiller, hvor der blev vist den mentale kvaler af helten, til at træffe valg mellem kærlighed og pligt. Konflikten mellem personlig lykke og ære forfatteren tillader, at indføre ideen om pligt arbejde endnu højere end generiske ære - monarken, til landet. At han bliver behandlet i "Side" som den eneste sande. Den nationalhelt Rodrigo gør udførelsen af denne pligt. Over ham er ingen magt feudale etiske standarder, som de er erstattet tilstand nødvendighed.

Dette billede er tegn i "Side" er også karakteristisk for klassicismen. De vækker ærbødighed og beundring den heroiske integritet. Denne stil af billedet, en farve (enten helt positiv eller helt negativ), er typisk for det arbejde, som denne forfatter.

Dette drama skabt ved hjælp af Alexandrine vers, som er en fransk-sproget shestistopny pentameter, skrevet med parret rim.

Kritik af "Sid"

På trods af at i "Side" er opfyldt de grundlæggende krav til klassicismen, Corneille nyfortolket dem, og resultatet var det første teater arbejde i denne stil. For eksempel blev princippet om "enhed af slottet" tolkes som "enheden i byen", og virkningsvarighed på 30 timer, ikke dage. En sådan tilbagetrækning blev en anledning til kritik af det drama, som også kritiseret for "indiskret" Jimena adfærd, side linje i Infanta, forelsket i Rodrigo, samt et sæt af begivenheder, der er usandsynligt.

Angrebene imidlertid lå i området for politik, ikke kunst. Spanierne ligesom de tegn, der er vist ædle og modige mennesker, til Cardinal Richelieu var upassende. Han kæmpede mod Spanien for indflydelse i Europa, så ønsker ikke at se stykket, som viser deltagerne på en positiv måde. Forårsaget frygt og oprørsk karakter Rodrigo. Desuden blev Cornelius beskyldt for plagiat. Men offentligheden accepterede arbejde så entusiastisk, at selv et udtryk "samt" Sid "" Men Corneille denne tragikomedie var den sidste. Derefter gjorde han allerede i overensstemmelse med kanonerne, og i genudgivelsen i 1648 henvist til tragedien i Corneille "Sid".

Oversigt over de handlinger, der udføres af analysen blev fremlagt flere overfladeaktive stoffer. Efter at have læst den oprindelige, vil du forstå, hvorfor der er et udtryk "samt" Sid "" Stykket er skrevet glimrende. Stadig beundret drama, som blev skabt af Per Kornel ( "Seed"). Analysen blev udført det mange forskere. Vi bør især nævnes NP Kabanov, skaber gode artikler om dette produkt. "Sid" Corneille i sammendraget naturligvis meget ringere end den originale dette drama.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.