FormationVidenskab

Mesozoic periode. Mesozoic Era. Historien om Jorden

Historien om Jorden har fire og en halv milliard år. Denne enorme tidsrum er opdelt i fire æoner, som igen er opdelt i epoker og perioder. Final fjerde eon - Phanerozoic - omfatter tre epoker:

  • Paleozoic;
  • Mesozoic;
  • Cenozoic.

periode af Mesozoic Det markerer indførelsen af dinosaurerne, fødslen af den moderne biosfæren og betydelige geografiske ændringer.

De perioder af Mesozoic æra

Afslutningen på palæozoikum var præget af udryddelsen af dyr. Udviklingen af livet i Mesozoic æra er kendetegnet ved fremkomsten af nye former for væsener. Først og fremmest er det de dinosaurer og tidlige pattedyr.

Mesozoic varede hundrede 86 millioner år og bestod af tre perioder, såsom:

  • Trias;
  • Jurassic;
  • Kridt.

Mesozoic periode er karakteriseret som den æra af den globale opvarmning. Vi har været væsentlige ændringer i de tektonik Jordens. Det var på det tidspunkt den eneste eksisterende superkontinent brød op i to dele, som efterfølgende opdelt i kontinenter i verden i dag.

Trias

Trias periode - dette er første fase af Mesozoic æra. Trias Det varede i over 35 millioner år. Efter katastrofen, som fandt sted i slutningen af Paleozoic på Jorden, der er betingelser, ikke kun bidrager til velstanden i livet. Tektoniske fejl opstår Pangea dannede aktive vulkaner og bjergtoppe.

Klimaet er varmt og tørt, i forbindelse med hvilke planeten dannede ørken og salt i reservoirerne stiger dramatisk. Men på dette tidspunkt er der negativ de første dinosaurer, pattedyr og fugle. På mange måder, bidrog til manglen af distinkte klimazoner og opretholde en ensartet temperatur i hele verden.

De fauna af Trias

Trias Periode af Mesozoikum kendetegnet ved en betydelig udvikling i dyrenes verden. Det var i den Trias periode at have disse organismer, der senere dannede billedet af den moderne biosfæren.

Cynodontia optrådte - en gruppe af dinosaurer, er stamfader til de første pattedyr. Disse dinosaurer var dækket med hår og havde et stærkt udviklede kæber, der hjælper dem spise råt kød. Cynodontia lagde æg, men deres unge hunner fodret mælk. I Trias opstod forfædrene til dinosaurer, pterosaurs og moderne krokodiller - archosaurs.

Mange organismer ændret deres omgivelser til vandet i en tørre klima. Så der er nye typer af ammonites, bløddyr, samt knogler og ray-finner fisk. Men de vigtigste indbyggere i det dybe hav var aggressiv Ichthyosaurs der som evolutionen begyndte at nå gigantiske proportioner.

Ved udgangen af Trias, er naturlig udvælgelse ikke lov til at beholde alle dyr syntes, mange arter ikke kunne konkurrere med andre, stærkere og hurtigere. Således ved udgangen af perioden på land domineret thecodonts, forfædrene til dinosaurer.

Planter i Trias perioden

Floraen i den første halvdel af Trias er ikke signifikant forskellig fra planten ende palæozoikum. I vandet er rigelige forskellige arter af alger, jord udbredte frø bregner og drevnehvoynye, og i kystområder - lycopsids planter.

Ved udgangen af Trias jord gemte dække af urteagtige planter, hvilket i høj grad lettet fremkomsten af en række forskellige insekter. Der er også planter mesophytic gruppe. Sagovnikovye nogle planter har overlevet til i dag. Det sago palme vokser i Malay Archipelago området. De fleste arter af planter vokse på de kystnære områder af planeten, og på land domineret af nåletræer.

Jurassic

Denne periode er den mest berømte i historien om den Mesozoic æra. Jura - europæiske bjerge, der gav navn til denne gang. I disse bjerge er der fundet sedimenter fra den tid. Det Jurassic periode varede femoghalvtreds millioner år. Geografisk betydning erhvervet på grund af dannelsen af moderne kontinenter (Amerika, Afrika, Australien, Antarktis).

Adskillelse af de to eksisterende indtil kontinenter Laurasia og Gondwana var dannelsen af nye bugter og have og hæve den globale vandstand. Dette har en positiv indvirkning på Jordens klima, hvilket gør det vådere. Lufttemperaturen på planeten faldt og blev svarer tempererede og subtropiske klimaer. Sådanne klimatiske ændringer har i høj grad bidraget til udviklingen og forbedringen af flora og fauna.

Dyr og planter af Jurassic periode

Jurassic periode - den æra af dinosaurerne. Selv om andre former for liv også udviklet sig og tog på nye former og typer. Hav af denne periode blev fyldt med mange vanddyr, en struktur organ, som er mere udviklet end i Trias. Den allestedsnærværende modtaget muslinger og vnutrirakovinnye vættelys, hvis længde når op tre meter.

En verden af insekter fik også evolutionær vækst. Fremkomsten af blomstrende planter og har fremprovokeret fremkomsten af bestøvende insekter. Der er nye typer af cikader, biller, guldsmede og andre terrestriske insekter.

Klimatiske ændringer i Jurassic resulterede i kraftig nedbør. Dette vil igen, gav anledning til spredning af frodig vegetation på planetens overflade. I den nordlige bælte af jord domineret af urteagtige planter paportnikovye og Ginkgo. Southern zone var træ bregner og cycads. Desuden blev jorden fyldt med en række af nåletræer, og kordaitovye sagovnikovye planter.

Dawn of dinosaurerne

I Jurassic periode af mesozoiske krybdyr nåede deres evolutionære højdepunkt, der varsler den æra af dinosaurerne. I havene universelt herskede giant Ichthyosaurs og plesiosaurs delfinooobraznye. Hvis Ichthyosaurs var beboerne i udelukkende vandmiljø, de plesiosaurs fra tid til anden brug for landkending.

Dinosaurs lever på land, er slående i deres mangfoldighed. Deres størrelser varierede fra 10 centimeter til tredive meter, og vejede dem op til halvtreds tons. Blandt dem er domineret af planteædende fugle, men der er glubske rovdyr. Et stort antal vilde dyr har fremprovokeret dannelsen af planteædere nogle elementer af beskyttelse: akutte plader, pigge, og andre.

Luftrummets fyldt Jura dinosaurer, der er i stand til at flyve. Selvom det fly, de var nødt til at klatre op ad bakken. Flyveøgler og andre pterosaurs komme i pakker og planlagt på jorden i søgen efter mad.

Kridt

Når du vælger et navn for den næste periode, han har spillet en stor rolle, hvilket resulterer i sedimentet dø hvirvelløse dyr, skriver kridt. En periode kaldes Kridt var det sidste i Mesozoic æra. Denne periode varede firs millioner år.

De resulterende nye kontinenter flytte, og tektonik af Jorden er stigende omfang kender til det moderne menneske. Klimaet blev meget koldere på dette tidspunkt dannet iskapper nord og syd poler. Der er også division i de klimatiske zoner af planeten. Men overordnet klima forblev varmt nok, hjulpet af drivhuseffekten.

Biosphere Kridt

Vandet fortsatte med at udvikle sig og sprede vættelys og skaldyr, er søpindsvin også ved at blive udviklet, og den første skaldyr.

Desuden er reservoirerne aktivt at udvikle tverdokostnym fisk skelet. Stærkt skred insekter og orme. På land er det øget antallet af hvirveldyr, herunder ledende stillinger besat af krybdyr krybdyr. De er aktivt absorberes af vegetation af jordens overflade og ødelægge hinanden. I kridttiden var der første slange, der levede både i vand og på land. Fugle begyndte at dukke op i den sene Jurassic periode, mellem kridt udbredt og aktiv udvikling.

Blandt de mest udviklede planter blomstring. Spore planter på grund af udbredelsesegenskaber dø ud, give plads til en mere progressiv. Ved slutningen af denne periode, nøgenfrøede udviklet sig betydeligt og bliver erstattet af dækfrøede.

Afslutningen af den Mesozoic æra

Historien om Jorden har to global katastrofe, der fungerede som den masseudryddelse af fauna af planeten. Første, Perm katastrofe var i begyndelsen af det Mesozoic æra, og det andet markerede sin slutning. Uddøde arter mest aktivt udviklet i Mesozoic. I vandmiljøet ophørt med at eksistere ammonitiske vættelys, muslinger. Borte er de dinosaurer og mange andre krybdyr. Heller ikke var de mange arter af fugle og insekter.

Til dato er der ingen bevist den hypotese, at det var en tilskyndelse til masseudryddelse af faunaen i kridttiden. Der er versioner af den negative virkning af drivhuseffekten, eller af strålingen forårsaget af den kraftige kosmiske eksplosion. Men de fleste forskere er tilbøjelig til at tro, at årsagen til udryddelse var asteroiden gigant størrelse, som når de rammer Jordens overflade er hævet i en atmosfære af en masse stoffer har lukket deres planet fra solen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.