Kunst og underholdningLitteratur

Arbejder Mustai Karim. Liv og Værker Mustai Karim

Mustai Karim værker er blevet oversat til mange sprog og tilstrækkeligt repræsentere Bashkir litteratur rundt om i verden. Dette er ikke overraskende, som er etableret i det område af Bashkortostan dyppet i deres kultur og mentalitet, de ikke desto mindre lyder internationalt. Og takket være tilgængeligheden af tekster, hvor menneskelige værdier fodres næsten prædiker mainstream, men det er nemt og diskret. Writer er klart for alle, fra voksen til den mindste barn. Tales Mustai Karim elsker børn over hele kloden. Han var en digter, romanforfatter, dramatiker, diplomat, filosof, og en mand med et stort bogstav.

Chronicles livet Mustai Karim

Mustai Karim, hvis rigtige navn Mustafa Safich Karimov, som er født i det daværende Ufa provinsen, i landsbyen Klyashevo. Familien havde mange børn, men det er den skæbne Mustapha har givet gave poesi. Dreng viste en iver i sindet, vitalitet og begær efter viden. Tilsyneladende, så naturen blev fastsat, at de forældre, som var analfabet, rejste en søn, der blev en af de største digtere i Bashkortostan.

Efter gymnasiet Mustai gennemført studier ved filologiske fakultet på Bashkir stat Timiryazevgaden Pædagogisk Institut. Næsten fra college dreng er taget til fronten, fordi Den Store Fædrelandskrig. Et år senere, i august 1942 Karimov blev alvorligt såret løjtnant, og han skulle være på hospitalet i næsten seks måneder. Men Mustafa er ikke at give op, og så hurtigt som muligt tilbage til fronten. Men denne gang som en krigskorrespondent , "sovjetisk soldat" avis, "Til ære for moderlandet."

Krigen vendte verden Karimov og påvirkede ikke kun hans arbejde, men også hele livsstil. Digte dengang gennemsyret smerten af tusindvis af døde, åndelige oplevelser, angst for de overlevende og den store ånd af patriotisme. Hans kreativitet hjælpe derfor soldater klare de problemer og motiveret til at bevæge sig fremad.

efter fronten

På hans tilbagevenden fra forsiden Mustai starter en aktiv politisk og litterær aktivitet. I efterkrigstiden, indtil sin død, Mustafa var ikke ude af det offentlige liv, skrive artikler, essays, digte, noveller og skuespil. Hans værker er ikke tilfældigt blive udødelig. Ikke kun dyb indhold, der er baseret på værdierne humanisme, patriotisme, sans for skønhed, men også begivenhederne i præsentationen - er enkle og klare, let at opfattelsen.

Mustai Karim døde i 2005, blev begravet i en af de bedste folk i Bashkortostan.

Hvem arbejder Mustai Karim indført i skoleskemaet. Et år til dagen for hans fødsel afholdes alle mulige aften digtoplæsning, om ugen om emnet kreativitet af forfatteren.

Takket være det hårde arbejde og utrættelig muse Bashkortostan geni gav os over 100 samlinger af digte og digte, mere end 10 stykker i, en masse essays og historier for børn. Mange af dem stadig nødt til at sætte ikke blot på den fase af Bashkir teater, men også i andre regioner i Rusland.

Mustai Karim vers oversat til forskellige sprog i verden og er stadig genstand for diskussion i de store universiteter som Harvard og Bologna. Der er flere grunde. Først en usædvanlig stil. For det andet en bestemt virkelighedsopfattelse, hvor en person er i stand til at påvirke historiens gang.

Oprindelsen af kreativitet

Taler om de forhold, der formede de fremtidige klassikere i Bashkir litteratur, kan kaldes partiet og Stalin. Men det er netop tilfældet, når en mand danner sig selv, tegning, hvad han er interesseret i, nære og kære.

Siden de første vers Mustai Karim hørt, selv når drengen var i sjette klasse, er det værd at sige om den politiske eller civile baggrund af hans geni? Mustafa selv indrømmede, at han var "blændet udefra." Jeg voksede op i moderens sange og fortællinger om landsbyen og gamle kulturelle traditioner i dets folk. Dermed folkemusik grundlaget for hans arbejde. Disse motiver har været grundlaget for mange af hans værker: ligesom prosa og digte.

Heavy erfaring og empirisk viden tilføjes og Den Store Fædrelandskrig, som tvang Karim anderledes udseende på verden. Men digteren gav ikke op, men snarere at genopdage kraften i den menneskelige ånd og forstå den sande værdi af livet. Så selv et digt om de mest alvorlige begivenheder i krigen er ikke uden håb og optimisme.

Holdninger og overbevisninger

Uanset hvilken bog, der analyserer værket Mustai Karim, kan du have opdaget i første sætning vil blive skrevet, at uanset titler og resultater Mustafa var altid den første person.

Ved denne enkle, tilsyneladende definition skjuler det faktum, at han var en sand patriot af sit land. Jeg kan ikke gemme sig bag andre folks rækker og talte åbent om sin stilling. Det er især svært, oplevede han sammenbruddet af Sovjetunionen, som det var det land, hvor han levede navn, kæmpede og arbejdede.

Defending idealer det kommunistiske parti, var han ikke blind, som er fråde om munden viser sig lagt af en person uden for sandheden. Dets vigtigste idé var, at der kun er én sande og korrekte politiske kraft i verden - det er den part af håb. Så længe folk tror på det bedste, han skal leve.

Desuden Mustai Karim var altid venlig og sympatisk person. Jeg er glad for at mødes med læsere, som opførte sig enkelt og nemt. Han vidste ikke stolthed. Dette er til trods for, at der allerede i 70'erne til hans skuldre var og anerkendelse og belønning, og herlighed. Humanisme og menneskelige værdier har altid været det første sted i hans værker.

tema kunst

Kreativitet Mustai Karim er så forskellige, at det tildeler den grundlæggende idé er meget vanskelig. Hele temaet af forfatteren lag svarende til stoffet: trådene stramme, sammenflettet i det forskellige ideer og historier. Historier Mustai Karim så tæt som muligt på det liv, hvor intet eksisterer uden en årsag og virkning relationer.

Hvis du forsøger at identificere de vigtigste områder af kreativitet, får vi følgende liste over emner:

  • filosofiske spørgsmål;
  • civile poesi og prosa;
  • landskab poesi;
  • værker af social orientering, dvs. dagligt, men den evige tema;
  • enkelte lag er værker af militære emner;
  • pædagogiske værker - ikke de enkelte værker og elementerne i didaktik i værker;
  • journalistiske essays;
  • Mustai Karim arbejder for børn.

Hvis vi ser på forholdet mellem genrer og emne, er det klart mønster ikke følges. Det betyder, at digtene blev skrevet ikke kun om emnet intime følelser eller skønhed Bashkortostan og historierne var ikke begrænset til fortællinger om krigen eller eventyr. Eventyr er tydeligt markeret didaktisk karakter.

Filosofiske tekster M. Karim

I sine filosofiske tekster er Mustafa Karimov ikke give os svarene på de evige spørgsmål om menneskelighed foruroligende. Han synes at være at spørge os selv. Og disse spørgsmål er givet i en enkel og direkte måde, de bliver retorisk. Forfatteren pålægger ikke hans mening, det bringer os til ham gennem tvivl og refleksion, således at svaret er indlysende efter læsning.

Karims filosofi er baseret på pædagogiske principper, som han studerede i seks år på college og er bekendt med problemet indefra. Stor betydning, det tillægger en sådan kategori som en person, der ikke fremhæve det som en rent filosofisk begreb.

For eksempel kan en person fra synspunkt pædagogik - er et resultat af opdragelse og den umiddelbare præstation. Filosofi beskæftiger sig også med dette begreb som en værdi eller en eksisterende uden for mennesket, eller definere det. Mustafa Karimov indbyder os til at se på personen i den anden side. Denne magnet er et talent, der er indbygget i alle i større eller mindre grad.

Personlighed krystalliserede konstant: i arbejdskraft, i forfølgelsen af det endelige mål, i værkerne. Med andre ord, Karimov flyttede principper for Brownsk bevægelse i sin doktrin. Livet består af en flerhed af kaotiske ulykker, efterlader hver et mærke i det menneskelige hjerte. Afhængig af sin holdning til disse små ting dannede karakter, vaner og principper.

Livet stopper aldrig, ikke bremse udviklingen, gør det umuligt at slappe af, at tænke og afveje alle omstændigheder i hvert enkelt tilfælde. Derfor er det vigtigt i enhver situation differentiere blandt lys for enden af tunnelen, og at tro på godhed.

Intimate tekster

I sådanne værker udviske grænserne mellem det lyriske helt og selv forfatteren. Og det sker på to måder.

I den første - en lyrisk helt bliver forfatteren, der er, digteren. Han var også bekymret for gamle spørgsmål, han er klar til at forsvare deres mening til det sidste, hvis det er et spørgsmål om ære. Også den lyriske helten føler sig ansvarlig for sin rolle på jorden, er jeg overbevist om, at meget af fremtiden for hele menneskeheden afhænger af ham.

Den anden retning af en sådan udskiftning - "I" på-forfatter til "I" -geroy forekommer i den forstand, at den lyriske helten bliver forfatteren, at gentage sine holdninger, der lever sine prioriteter. Det er således uden for rammerne af værker og bliver en slags reel.

Landskab poesi Mustai Karim

Født i landsbyen, han tilbragte sin barndom i harmoni med naturen, nyde udsigten fra Bashkortostan. Historier Mustai Karim gennemsyret af en dyb hengivenhed for sit fædreland.

Det kan spores og folklore grundlag. Som en ung dreng, brugte han til at sidde med familien omkring lejrbålet og lytte til historier om mytiske skabninger, fantastiske begivenheder og præsenterede sine malerier med deres karakterer.

Vers Mustai Karim Bashkortostan skrevet på en romantisk måde. De er lyriske helt opfylder sine overvejelser i naturen, eller er det hans anden, hvilket forstærker indtrykket af læsning.

patriotisk digt

Patriotiske digte om moderlandet Mustai Karim gennemsyret af dyb kærlighed både Bashkir SSR og Sovjetunionen som helhed. Den sidste krig, deltog aktivt i det offentlige liv, er det altid hurtigt reagere på ændringer og uretfærdighed.

Vers Mustai Karim Bashkortostan skrevet i tonearten hans politiske synspunkter. Det betyder, at han tror på ideologien om det kommunistiske parti. Men ikke som en politisk bevægelse, men som en organisation, der giver håb for velfærd af landet.

Militære lyrics - en separat fase af digterens kreativitet

Efter at have været på forsiden og som en løjtnant, og som journalist, han lærte militæret inde i køkkenet.

Mustai Karim vers om hjemlandet genlyd med militær tema.

På trods af at han blev tildelt ordenen "For Bravery", han aldrig talte om sine egne bedrifter. Karim arbejder Mustai ikke gennemtrængt af forgængelighed af livet, som i samme Remarque eller Hemingway. Tro på sejr, historierne om almindelige mennesker, der er villige til at gøre noget af hensyn til fædrelandet, det heltemod over det sædvanlige soldat - det er det vigtigste motiv af noveller og digte om krigen Mustai Karim.

Prose Mustai Karim

Tale Mustai Karim gennemsyret af ophøjede følelser til Bashkortostan. Han taler om sit fædreland, som ved et uheld, men det kan tydeligt ses som et baggrundsbillede af hjemland og samtidig base.

I sine romaner, fortæller han om sin barndom. Helt ærligt, ærligt og nemt. Det er lidt af barndommen bekendelse. Mustai ikke bange for at være latterligt og absurd. Fordi det ser den sande natur af barndommen. For at skildre en idealiseret situation, - er at lyve for læseren, som han selv sagde, Karim. Og på grund af hans integritet som forfatter og et menneske, det er simpelthen utilgiveligt.

Arbejder for børn

Mustai Karim arbejder for børn udgør en lille del af alle de kreative arv af forfatteren. Men deres værdi er ikke blevet mindre af dette.

Eventyr og historier for børn kun Mustai Karim er baseret på virkelige sager fra barndom af forfatteren. De klart spores didaktisk.

Plottet er ikke kun taget fra livet, men også involveret i folkeeventyr.

tale rigdom

Kreativitet Mustai Karim modtog høj mærker næsten lige fra begyndelsen. Men det paradoksale er, at intellektuelle værker undvære specielle, pompøse stilistiske figurer. Tegn i vers og prosa tale enkelt og letforståeligt sprog, tæt på det populære.

Dette gør forfatterens indlysende for alle. Det faktum, at trykte vers Mustai Karim på russisk, engelsk, tysk og mange andre sprog i verden - et direkte bevis.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.