FormationVidenskab

Brownske bevægelser: et overblik.

I de tidlige stadier af udviklingen af teorien om kolloide systemer, mente man, at molekylære kinetiske egenskaber unikke for sande opløsninger. Langsigtede undersøgelser havde vist, at disse egenskaber er iboende og kolloide opløsninger. Det konstateres, at der mellem dem er der ingen kvalitativ forskel, og der er kun kvantitative, som hovedsagelig afhænge af størrelsen og formen af de kolloide partikler (miceller). Derfor åbningen af den Brownske bevægelse i denne forstand var af stor betydning.

For første gang (i 1827), blev Brownsk bevægelse undersøgt af den engelske botaniker Robert Brown. Observere en ultramikroskop for pollen planter, suspenderet i en dråbe vand, den videnskabsmand konstateret, at mikroskopiske partikler af pollen uregelmæssigt (tilfældigt) og kontinuerligt bevæges. Brownske bevægelser - en uordnet, kaotisk eller zigzag bevægelse af mikropartikler. Talrige undersøgelser har fastslået, at den tilfældige bevægelse af molekyler skyldes partikelstørrelse, temperatur og viskositeten af dispersionsmediet. I dette tilfælde er stoffets art har stort set ingen effekt på deres bevægelse.

Brownske bevægelser og moderne molekylær-kinetisk teori af væsker

foreslog Frankel at forskydningen af et molekyle omlejring i nærheden, som hver især har en tendens til at indtage sin oprindelige position, som er den mest fordelagtige med hensyn til energi.

Som et resultat, der opstår pludselige og kontinuerlig bevægelse af selvstændige diffusionsprocessen af molekyler. Opløst i en væske mikropartikler (dispersionsfase) udfører en bevægelse omtrent det samme som det opløsningsmiddel molekyle (dispersionsmedium). På grund af den fortsatte kaotisk bevægelse bevæger de sig aktivt og ikke forbliver i ethvert sted.

Brownske bevægelse af partiklerne og kolloide suspensioner opstår på grund af termisk bevægelse af medium, der omgiver partiklerne og deres kaotiske beats af dette molekyle. Som et resultat af sådanne angreb mikropartikler tilfældigt bevæger sig i rummet (sprede medium). Disse bevægelser er resultatet af chok handling i en vis tid af undersøgelsen (en andet specifikke molekyle kan undergå op til 1020 slag). I betragtning af, at den lille størrelse af molekylet er forskellige mængder af slag fra forskellige vinkler, er de bevæger sig i forskellige retninger. Med en diameter på mere end fem mikrometer af mikropartikler er praktisk taget ikke observeret Brownsk bevægelse. Øge størrelsen og molekylvægten af deres absorberer stød. Derfor, partikler med en høj molekylvægt (op til fem mikrometer) kun udføre roterende vibrationer.

Brownske bevægelser og diffusion

Som følge af den Brownske og termisk bevægelse af molekyler forekommer alignment koncentration hele opløsningen volumen. Diffusion kan finde sted i kolloide og ægte løsninger.

Det osmotiske tryk er forårsaget af tilstedeværelsen af miceller. På grund af den store størrelse af molekylerne og deres mindre tryk meget lave koncentrationer. Selvfølgelig trykket i den del af analysanden kolloide opløsning i høj grad afhænger af tilstedeværelsen af urenheder af forskellige elektrolytter. Således makromolekylære opløsninger - polysaccharider, gummi, protein - ved 10-12 procent koncentration have en betydelig osmotisk tryk. Takket være de specielle indretninger (osmometri) blev bestemt osmotiske tryk af blodplasma, som i gennemsnit er ca. 25 mm Hg. Det er bevist, at trykket er direkte proportional med koncentrationen af opløste stoffer i kolloide eller sande opløsninger.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.