FormationVidenskab

Strukturen af cellen center. Strukturelle træk af cellens centrum

Det er bevist, at cellerne i eukaryote organismer præsenteres systemkrav membraner, organeller danner protein og phospholipid komposition. Men denne regel er der en vigtig undtagelse. To organel (celle center og ribosom), samt organeller af bevægelse (cilier og flageller) er ikke-membranstruktur. Hvad er de dannet? I dette papir vil vi forsøge at finde et svar på dette spørgsmål, samt studere strukturen af celler af cellen centrum, ofte kaldet centrosomet.

om cellerne indeholder alle cellens centrum

Den første kendsgerning, at interesserede forskere - er valgfri tilstedeværelse af denne organel. Så laverestående svampe - Chytridiomycota - og i højere planter er det ikke. Som det viser sig, alger, i humane celler og i de fleste dyr er nødvendig tilstedeværelsen af cellen center at effektuere de processer af mitose og meiose. Den første måde at dele somatiske celler og den anden - køn. Obligatorisk deltager i begge processer favorisere centrosomet. Divergens sine centrioler til polerne af delende celle og spændeindretningen spindel derimellem og tilvejebringer yderligere filamenter kromosom fastgjort til disse garner og polerne af modercellen.

Mikroskopiske undersøgelser viste funktioner i cellen centrum af strukturen. Det omfatter fra en til flere tætte organer - centrioler hvorfra afviger vifteformet mikrotubuli. Vi vil studere nærmere udseende og struktur af cellen centrum.

Centrosom i interfaseceller

I livscyklussen af celler af cellens centrum kan ses i perioden kaldet interfase. Nær kernen membranen er sædvanligvis anbragt to microcylinder. Hver af dem består af protein tubuli indsamlet tre stykker (trillinger). Ni af disse strukturer danne en overflade centrioler. Hvis to af dem (hvilket sker ofte), er de placeret til hinanden i rette vinkler. I den periode, livet mellem de to afdelinger af cellestrukturen i midten af cellen er stort set ens i alle eukaryoter.

Den ultrastruktur centrosomet

At studere i detaljeret strukturen af cellen center blev muliggjort ved anvendelse af et elektronmikroskop. Forskere har fundet, at centrosom cylindre har følgende dimensioner: dens længde - 0,3-0,5 mikrometer, diameter - 0,2 um. Antal centrioler nødvendigvis fordoblet før division. Dette er nødvendigt for at sikre, at de absolut mor og datter celler opnås ved at dividere celle center, som består af to centrioler. Funktioner af cellens centrum af strukturen ligger i det faktum, at de centrioler der udgør det, ikke er identiske, en af dem - modne (mor) - indeholder yderligere elementer: peritsentriolyarny satellit og dens vedhæng. Umodne centriole har et specifikt sted kaldet vejrmølle.

Adfærd centrosomer under mitosen

Det er velkendt, at væksten af organismen, såvel som dens reproduktion på det elementære enhed af dyreliv niveau, som er en celle. Cellestruktur, placering og funktion af cellen, samt dens organeller cytologi overvejes. På trods af, at forskere har foretaget en masse forskning, er cellen center stadig dårligt forstået, selv om dens rolle i celledeling belyst fuldstændigt. Ved profase af mitose og meiose i profasen af meiose centrioler divergerer mod polerne af modercellen, og fremme dannelsen af gevindspindel. De tillægger centromererne af kromosomer primære konstriktion. Hvorfor er det nødvendigt?

Anafase spindel celle

Eksperimenter af Boveri, Neil A. og andre forskere har fastslået, at strukturen af cellen centrum og dens funktioner er indbyrdes forbundne. Tilstedeværelsen af to centrioler, bipolar anbragt i forhold til polerne af cellerne og tråde spindel derimellem sikrer en jævn fordeling af kromosomer forbundet med mikrotubuli, hver af forælder-celle poler.

Således kromosom nummer er den samme i datterceller gennem mitose eller halvdelen (i meiose) end den oprindelige forælder-celle. Især interessant er det, at strukturen af cellen center og korrelative ændringer forbundet med de stadier af celle livscyklus.

Kemisk analyse af organeller

For bedre at forstå den funktion og rolle i centrosomet undersøgelse, hvad er de organiske forbindelser er indbefattet i sin sammensætning. Som det kunne forventes, er førende proteiner. Det tilstrækkeligt at bemærke, at cellemembranen struktur og funktion er også afhængig af tilstedeværelsen af peptid-molekyler i det. Bemærk, at i centrosomet proteiner besidder motilitet. De er en del af mikrotubuli kaldes tubuliner. Studere eksterne og interne struktur af cellen center, vi nævnte hjælpeelementer: peritsentriolyarnye satellitter og subkutane centrioler. De omfatter tseneksin og miritsitin.

Der er også proteiner, som regulerer udvekslingen af stoffer organel. Denne kinase og phosphatase - specifikke peptider, der er ansvarlige for mikrotubulus kernedannelse, dvs. til dannelsen af det aktive molekyle-frø, som begynder med syntesen af radiale vækst og mikrofilamenter.

Celle center som en organisator af fibrøse proteiner

I cytologi endelig konsolidere forståelsen af centrosomet som den vigtigste organel ansvarlig for dannelsen af mikrotubuli. Takket være pooling studier K. Fultonamozhno argumentere for, at cellen center giver denne proces på fire måder. For eksempel: polymeriserende filamenter spindel, danner protsentrioley, hvilket skaber en radial ordning af mikrotubuli i interfaseceller og endelig syntese af elementer i den primære cilium. Denne specialundervisning, som er karakteristisk for den forælder centrioler. Ved at studere strukturen og funktionen af cellemembranen, forskerne finde det under et elektronmikroskop i cellen centrum efter mitotisk celledeling, eller ved begyndelsen af mitose. Den G2 fase af interfase samt i de tidlige stadier af profase cilium forsvinder. Efter den kemiske sammensætning, den består af molekyler og tubulin er et varemærke, der kan bestemmes ved den modne forælder centriole. Da modningen af centrosomer sker? Overvej alle nuancerne i denne proces.

Stages dannelse centrioler

Cytologi fastslået, at de subsidiære og forælder centrioler, danner diplosomu er ikke de samme i struktur. Således modne struktur frynsede lag peritsentriolyarnogo stof - mitotisk halogen. Fuld modning datter centrioler vil tage længere tid end varigheden af en livscyklus celler. Ved afslutningen af den anden fase af cellecyklussen G1 ny centriole allerede fungerer som en organisator af mikrotubuli og stand til at danne en spindel tråde, og også til dannelsen af specialiserede organel bevægelse. Dem kan være cilier og flageller forekommer i encellede protozoer (fx Euglena grøn, cilierede-shoes), og også mange alger Chlamydomonas eksempel. Flagel mikrotubuli dannet gennem cellen center, udstyret med mange algesporer og kimceller fra dyr og mennesker.

Rolle centrosomet i celleaktivitet

Vi har set, at en af de mindste cellulære organeller (tager mindre end 1% af cellerne) spiller en hovedrolle i den metaboliske regulering af både plante- og dyreceller. Forstyrrelser af spindel indebærer dannelsen af datterceller er genetisk defekt. Deres sæt kromosomer er forskellig fra den normale mængde, hvilket fører til kromosomafvigelser. Som et resultat - udvikling af unormale personer eller deres død. I medicin, konstaterede, at forholdet mellem antallet af centrioler risiko for at udvikle kræft. For eksempel, hvis de normale hudceller indeholder to centrioler, biopsivævet på hudkræft afslører en stigning i antallet af op til 4,6. Disse resultater er bevis på den centrale rolle centrosomet i kontrollen af celledeling. De seneste eksperimentelle data tyder en vigtig rolle i denne organel i de processer af intracellulær transport. Den unikke struktur af cellen center tillader den at blive justeret som en form for celler, og dens ændring. Normalt udvikler centrosom enheder ligger tæt på Golgi apparatet, nær kernen, og med dem giver en integrativ og signaler funktioner i forbindelse med gennemførelsen af mitose, meiose, og programmeret celledød - apuptoza. Det er grunden til den moderne cytologiske betragtes som en vigtig samlende centrosom organel celler, der er ansvarlig for både sin division, og hele stofskiftet i almindelighed.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.