Kunst og underholdningLitteratur

Kazuo Ishiguro er en moderne klassiker

Kazuo Ishiguro er en populær engelsk forfatter af japansk oprindelse i dag. Det var på tværs af to kulturer, øst og vest, at denne forfatter blev dannet, som i dag med rette betragtes som en af vor tids stærkeste proseforfattere.

Udvandring til England

Kazuo Ishiguro blev født i Nagasaki i 1954. Japan var så i krise. Senest blev anden verdenskrig tabt, økonomien var ligesom i mange andre sfærer af livet. Kazuo far var en oceanograf af profession, en lovende videnskabsmand. Derfor besluttede han ved første lejlighed at emigrere til England.

I 1960 flyttede Ishiguro familien til Guildford, en by i det sydlige England, det administrative center i Surrey County med en befolkning på 125.000 mennesker. Far Kazuo går på arbejde i Institute of Oceanography, og en ung japansk går til at studere i en første-gradskole. Efter at have modtaget en sekundær uddannelse, tager Kazuo Ishiguro en akademisk orlov og går for at se verden. I løbet af året rejser han til Canada og Amerika. Han drømmer om at blive musiker. Og selv optager nogle få optegnelser, men producenterne forlader dem uden opsyn. Efter at have vendt hjem til hans hjemland, går han derfor ind på universitetet i Kent, hvor han aktivt studerer engelsk og filosofi. I 1982 blev Kazuo et britisk emne.

Karriereforfatter

De første publikationer af Ishiguro dukkede op i 1981. Han startede med historier. Allerede i 1983 publicerer Kazuo sin første roman med titlen "There, Where in the Hills of the Hills." Dette arbejde er dybt forbundet med dets historiske hjemland. Hovedpersonen er en ældre japansk kvinde, der bor i England. Hun er meget foruroliget over, at hendes datter har begået selvmord. Efter denne tragedie begynder den at hjemsøge minder om de rædsler, der foregik i Nagasaki i krigsårene - en atomstrejke, fuldstændig ødelæggelse og en tung restaurering af byen fra ruinerne. For denne roman blev Ishiguro tildelt et tilskud som den bedste unge britiske forfatter.

Hans næste roman er "The Shaky Worlds Kunstner". Han fortæller om japansk holdning til anden verdenskrig i vores dage. Hovedpersonen på et tidspunkt var en nidkær tilhænger af regeringen. I dag, når hans ideer og idealer har slået fejl, finder han det svært at finde sin plads i livet. Romerske blev Årets Bog i Storbritannien.

Klassisk britisk Butler

Den eksemplariske tjener i det aristokratiske hus bliver den største helt af den næste, den mest berømte roman Kazuo Ishiguro - "I slutningen af dagen." I 1993 blev den eponymous film udgivet, hovedrollen i den blev udført af Anthony Hopkins. En ældre britisk butler, James Stevens, minder om sit arbejde med Lord Darlington i 1930'erne. Han var en fremtrædende britisk diplomat, forhandlet med forskellige udenlandske repræsentanter og støttede endda fascisterne, som han efterfølgende seriøst betalt. Stevens er ligeglad. Han mener, at han ikke har nogen ret til privatlivets fred, og er helt dedikeret til sin herre. I slutningen af livet vil denne ide om verden sprede sig. Han forsøger at ændre noget, for eksempel at etablere forbindelser med husholdersken Miss Kenton, som følte for ham for 20 år siden. Men det er for sent.

Arbejde i 1990'erne og 2000'erne

Hans mest komplekse roman i struktur og stil er udgivet i 1995 af Kazuo Ishiguro. Bøgerne udgives under overskriften "Uforligelig". Det er mere som en samling af noveller, forenet kun af humør og generelle musikalske og litterære allusioner. I 2000 skrev han romanen "Da vi var forældreløse", hvis handlinger blev overført til Shanghai i begyndelsen af XX århundrede. Ishiguro vender tilbage til sin høje modtagelse - minder om fortiden. Hovedpersonen er en privat detektiv, der undersøger hans forældres mystiske forsvinden for 20 år siden.

Hans 2005 roman "Do not Let Me Go" blev igen med succes filmet. Den eponymous film om børnekloner, der er opvokset i alternativ England for at modtage donororganer, modtog flere priser på prestigefyldte filmfestivaler. For romanen blev Ishiguro tildelt Bookerprisen. Time Magazine omfattede ham på listen over 100 bedste britiske romaner fra tid til anden.

Den sidste roman

Mere for nylig så lyset den sidste roman til dato - "The Buried Giant" Kazuo Ishiguro. Dette er et meget mystisk og usædvanligt arbejde. Denne gang placerer forfatteren sine helte i middelalderlige England. Dette er Saxens år mod briterne. På den tid, ifølge forfatterens forfatter, mosquito hooded jorden, tvinger hver glemt time til at glemme. I midten af historien er det ældre par Beatrice og Axel. De forlader deres hjemby og går på en vanskelig og farlig rejse med ét mål - for at finde deres søn, der forsvandt uden spor for mange år siden. Deres vandringer udgør romanens hovedoversigt.

"The Buried Giant" Kazuo Ishiguro er en mesterlig fortalt historie om vores hukommers ejendommelighed, en persons evne til at glemme alle de mest forfærdelige og ubehagelige. På samme tid er det en roman om kærlighed, menneskelig tilgivelse, krig, frygt, hævn. Men stadig er hans hovedpersoner mennesker. Mennesker, som uanset hvad, forbliver ofte alene.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.