SundhedMedicin

Placere trombocytproduktion. Struktur og funktion af blodplader

De mindste blodlegemer er blodplader. De ligner en atomfri drev. Deres diameter er sandsynligvis 4 mikron og tykkelsen - op til 0,75 mikron. Hver liter humant blodplade rumfang er fra 180 til 350 x 10 9.

Den måde udseendet af blodplader

Blodplader vises i fragmentering af cytoplasmaet. De er adskilt af en enorm knoglemarvsceller - megakaryocytter. De, til gengæld er resultatet af endomitose. Efter separation forekommer 3-5 cykler, hvorunder kromosomerne er fordoblet, men cytoplasmaet er ikke opdelt. Denne proces eksperter kaldes ufuldstændig division.

Det er vigtigt at indse, at stedet for dannelsen af blodplader - en rød knoglemarv. Fra denne de går ud og ind i blodbanen. Men en tredjedel af dem på en gang deponeret i milten. Dette skyldes den langsommere deres bevægelse på tværs af bugtende ledninger milt. De resterende 2/3 cirkulerer i blodet hos et gennemsnit på syv dage. Maksimal levetid kan nå 12 dage.

De kernedannende plader

For at forstå, hvordan der er de mindste blodlegemer, er det nødvendigt at kende ikke kun placeringen af blodplader dannelse. Det er vigtigt at præcisere processen for deres udvikling. Så det er stamfader til megakaryoblaster. Denne store celle størrelse er 20 mikrometer med kernen. Den indeholder nukleotider. Megakaryoblaster transformeret ind promegakaryocyte. Denne struktur er tilbøjelig til polimorfizu kerne, cytoplasma hendes korn-fri, basofile.

Den næste fase af udviklingen er megakaryocyt. Denne enorme celle i knoglemarv, hvis diameter er fra 60 til 120 um. Det er en grov kerne, som kan tage en meget bizar formular. Den cytoplasma det er stor i størrelsen, det er en kornede optagelser af pink og lilla.

Den næstsidste etape er forekomsten af megakaryocyt trombotsitogennogo. Bag ham allerede genvundet direkte blodplader. De er adskilt fra cytoplasmaet megakaryocyt. Alt dette finder sted i knoglemarven er det primære sted for blodpladedannelse.

isoleringspladerne

Trombotsitogennye megakaryocytter i knoglemarven er på endoteloverfladen, kaldet sinus. Deres cytoplasmatiske processer passere igennem det. Nogle af dem trænger ind i sinus hulrum 1-2 mikron og fikseret på megakaryocyt endotel. De skal fungere som anker. Andre processer - en lang cytoplasmatisk båndlængde kommer til 120 mikrometer. De passerer gennem hulrummet i sinus. De kaldes prothrombocytes. Hver megakaryocyt kan være fra 6 til 8.

lokal reduktion af cytoplasma begynder i sinus hulrum. Som følge heraf er brudt, og der er cirka 1000 individuelle blodplader. Dette sted blodpladedannelse ikke engang vare. Dette skyldes det faktum, at i blodbanen også falde prothrombocytes. De når lungerne mikrovaskulatur, er der udgivet fuld blodplader. Det er derfor, der er flere af dem i de pulmonale vener end i de tilsvarende arterierne. Det er bemærkelsesværdigt, at de kan dannes selv den 7.-17% af blodpladerne passerer gennem blodbanen.

celletyper

Eksperter skelne flere former for de mindste blodlegemer. Separat isolerede unge blodplader. Sammenlignet med modne former, de er kendetegnet ved relativt stor størrelse, sparse grus og blålig gialomer. Deres dannelse påvirkninger forstærkede knoglemarv, er det ofte forbundet med betydelig blodtab.

De adskiller sig i udseende og gamle blodplader. under mikroskop billedet giver os mulighed for at overveje, at de har en smal kant, et stort antal vakuoler og granulater. De adskiller sig uregelmæssige konturer, stramme granulomerom der kan besætte hele blodplader. Overdreven deres tal angiver forekomsten af en ondartet svulst.

Separat genvundet former for irritation. Det otshnurovaniya fra megakaryocytter vises i strid med separationsprocessen. Deres tilstedeværelse vidner om sygdomme i blodet. De ser ofte som små eller omvendt, gigantiske blodplader menneskeblod.

Normalt skal blodet være mere end 90% af den modne form af blodplader. De har en skiveform med skarpe kanter, granulomerom centralt anbragt, som består af 5-20 azurofile granuler, lilla gialomerom.

livsprocesser

Viser sig i knoglemarven, celler forlader det vigtigste sted for blodpladedannelse. Af den måde, deres produktion er reguleret trombotsitopoetinami. De, til gengæld synes ikke kun i knoglemarven, men også milt og lever. Eksperter identificere to trombotsitopoetinov gruppe. De kan være lang eller kort sigt handling. Den første af dem fremmer fuld modning og differentiering af megakaryocytter, og sidstnævnte forøge spaltning af disse små plader og fremskynde deres indtrængning i blodet.

Blodplader er ødelagt, hvis billeder kan ses på flere stigende i gennemsnit om ugen operation. Denne proces foregår hovedsageligt i knoglemarven, men også nedbryde disse blodlegemer i milt og lever. Ødelæggelsen sker i ordningen med særlige celler kaldet makrofager.

struktur af optegnelser

Hver modne blodplader kan opdeles i tre zoner. Den perifere del er tre-lags membran. Den indeholder receptorer for collagen, serotonin, thrombin, epinephrin, ADP. På den ydre del af membranen er speciel amorft lag bestående af de faktorer, der er ansvarlige for størkningen af blodplasma.

Midterste lag er en sol-gel. Der er særlige kanaler med adgang til ydersiden af membranen. Også mikrofilamenter lag omfatter en ladning af skiveformede plader. Egenskaberne af denne del af blodplade afhænger af, hvor vil være en tilbagetrækning af en blodprop.

isoleret også organeller zone. Den indeholder glykogen og alfa-granulater, tætte organer, mitokondrier.

funktioner

Lær at blive vist beskrevne små partikler af blod, hvoraf mange er begyndt at spekulere på, hvad der gør blodplader. De er beregnet til at deltage i hæmostase, hjælpe med at reparere beskadigede blodkar. Dette er gjort muligt takket være det faktum, at de kan knyttes til de beskadigede vægge og gendanne dem. Desuden er disse celler kræves for at forhindre blødning og de primære output biologiske væsker fra blodbanen.

Tilvejebringer udførelse af nævnte blodpladefunktioner egenskaber: adhæsion og aggregering. Så kalder dem mulighed for at være knyttet til subendothel og holde sammen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.