SundhedMedicin

Elektroforese af serum og urin. Elektroforese af serumproteiner: reglen transkriptet

I plasmaet fra humant blod der er et sæt af proteinkomponenter. De er forskellige i deres sammensætning, struktur og mobilitet i et bestemt miljø, gennemføre elektrisk strøm. I denne konstruktion og adskillelse af totalt protein, der lokaliseres til plasmaet til forskellige proteinfraktioner. Ved udførelse serum elektroforese finde ud af den kvantitative forhold af de enkelte komponenter og strukturer protein. Det er nødvendigt at afgøre, om en human forskellige patologiske fænomener, såsom infektioner eller cancer. Det er proteinelektroforese af serum er vigtig i at udføre diagnosen af forskellige sygdomme.

Essensen af metoden

For spaltningssteder proteinfraktioner brugte Elektroforese af serum, hvis princip er baseret på forskellige mobilitet af proteinkomponenterne i det frembragte elektriske felt. Denne undersøgelsesmetode er mere præcis og informativ, i modsætning til standard samlede blodanalyse. Men denne elektroforese viser kun et vist antal af proteinfraktioner, arten og omfanget af den patologiske proces i generel form. Analyse af forskning giver medicinske fagfolk til at finde ud af, hvad er forholdet mellem proteinfraktioner observeret hos mennesker, og at bestemme detaljerne i patologi iboende i en bestemt sygdom.

Typer af proteinfraktioner

De fleste af de vigtigste humane biologiske væske eller blod, udgør proteiner. Den totale mængde af normen er inden 60-80 g / l. Til nøjagtig analyse af elektroforese af serum på papir. Denne undersøgelse er den mest udbredte metode til analyse. Det vigtigste medium er et specielt filter papir. Dets vigtigste funktion - den høje absorptionsevne. Sådant papir kan absorbere vand mere end sin vægt i 130-200 gange. Afhængigt af det udstyr, der anvendes elektroforese på papir varer 4-16 timer. Det vil enhed af proteinstrukturer. Derefter papirstrimlen behandles med specielle trykfarver til analyse. Denne teknik er den mest almindelige i de medicinske laboratorier. På grund af påvirkning af elektrisk strøm proteinfraktion, negativt ladet, bevæger sig mod den positivt ladede elektrode. På grund af de protein-blodkomponenter er inddelt i 5 fraktioner kendte:

 • albumin;
 • a1- globuliner;
 • a2-globulin;
 • β - globulin;
 • y-globulin.

Albuminer er negativt ladede, er små sammenlignet med andre fraktioner, molekylvægt. På grund af denne bevægelse hastighed er meget højere end resten af fraktioner, og de er placeret længst fra startområdet. Den første tre fraktioner globulin flytte langsommere på grund af sin vægt. Men den mindste hastighed registreres i y-globuliner. Disse proteiner er tunge og store, i forhold til andre dimensioner. Deres ladning er næsten neutral, så denne proteinfraktion ikke forskydes til startlinien.

behovet for at bruge

I øjeblikket er elektroforese af serum analyser ofte gennemført for præcis diagnose af sygdommen. Denne analyse kan gives som en terapeut, så lægerne indsnævre profil. Indikationer vil være på forskning:

 • forskellige inflammation;
 • den kroniske karakter af sygdommen;
 • patologiske processer i bindevævet;
 • indre blødning;
 • maligne neoplasmer.

Forberedelse til levering af analyse

For at studere opførslen af disse resultater var korrekte, mindst 8 timer før bloddonation er nødvendig for at opgive at spise modtagelse. Desuden er det nødvendigt at blive enige om at tage medicin, hvis nogen, med den behandlende læge.

Blodprøvetagning

For resultaterne blev fejlagtigt overvurderet, er det nødvendigt at minimere muligheden for blodpropper til bestemmelse af en proteinfraktioner og totalt protein. Elektroforese af blodserum udføres omhyggeligt, da der er en risiko for forvridning af resultaterne på grund af fibrinogen. Det kan skjule unormale proteiner eller forveksles med dem.

normale værdier

Inden for få dage efter datoen prøven er klar til at teste for elektroforese af serumproteiner. Norma modtog ydeevne kategorier hos voksne:

 1. Totalt protein - 63-82 g / l.
 2. Albumin - 40-60% af det samlede antal fraktioner.
 3. a-globuliner 1 - 2-5%.
 4. a-globuliner 2 - 7-13%.
 5. p-globuliner - 8-15%
 6. y-globuliner - 12-22%.

Behov for at analysere

Ændre mængden af enhver proteinfraktion i op eller ned kan indikere udvikling af en bestemt patologi. At få pålidelige oplysninger om dette behov elektroforese af serumproteiner. Afkodning resultater lette medicinsk fagfolk diagnose og valg af behandling.

Stigningen i albumin

I begyndelsen, bestemme mængden af albumin i analysen af resultaterne. Stigningen i denne fraktion kan tale om dehydrering. Dette kan ske, hvis patienten oplever en langvarig opkastning eller lidelser i fordøjelsessystemet. Albumin også øge forekommer i forbrændinger et stort område af huden.

reduceret albumin

Meget mere farligt, hvis i kroppen nedsætter mængden af albumin, kan det tale om følgende patologier:

 1. Lidelser i nyrer og lever.
 2. Patologi af mavetarmkanalen.
 3. Infektiøse processer.
 4. Forstyrrelser i det cardiovaskulære system.
 5. Blødning.
 6. Maligniteter.
 7. Sepsis.
 8. Gigt.

Et lille fald i mængden af albumin kan også være:

 1. I vordende mødre.
 2. I overskydende doser af lægemidler.
 3. Under langvarig feber.
 4. I storrygere.

Ændring af antallet af a1-globuliner

At reducere mængden af a1-globuliner optaget med en mangel på α 1 antitrypsin. Forøgelse af samme punkt i forværring af betændelse i kroppen, sygdomme i leveren på vævet henfald.

Reducere a2-globuliner

Registrer den i diabetes, betændelse i bugspytkirtlen, i nyfødte med gulsot i hepatitis giftig oprindelse. Det angiver den forkerte, ensidig kost.

Stigningen i a2-globuliner

Den forekommer under følgende betingelser:

 1. Inflammationer, især med tilstedeværelsen af purulente ekssudater (lungeinflammation og andre processer med tilstedeværelsen af pus).
 2. bindevæv (fx rheumatisk sygdom).
 3. Maligniteter.
 4. Perioder med opsving efter forbrændinger.
 5. Nyre involvering.

Desuden sådant fænomen er karakteristisk for blod hæmolyse in vitro i løbet af undersøgelsen.

Forøgede p-globuliner

Hyperlipidæmi er vist ved (øge mængden af lipider i blodet), lever og nyre patologi. Kan detekteres med et åbent mavesår, og hypothyroidisme (thyroideaforstyrrelser arbejde). Reducerede fraktioner blev overvåget ved gipobetalipoproteinemii (stigning i blodkomponent betalipoprotein).

Ændringer i den del af y-globuliner

Denne fraktion indeholder i sit medlemskab immunglobuliner. Derfor en stigning i y-globuliner registreret ved svigt i immunitet. Dette sker normalt, når en række infektioner, udvikling af den inflammatoriske proces, ændringer i væv og brandskader. blev observeret vækst af y-globuliner i patienter med kronisk hepatitis. Næsten samme situation er karakteristisk for skrumpelever. I svære tilfælde af denne sygdom mængden af proteinet γ-globulin fraktionen betydeligt højere end albumin. Under visse sygdomme kan fejle i dannelsen af y-globuliner, og er udviklingen af modificerede proteiner i blodet - paraprotein. immunelektroforese - yderligere undersøgelse er gjort for at bestemme arten af en sådan udvikling. Dette mønster er typisk for myelom Waldenstrøms sygdom og patologi.

Forøgelse af mængden af y-globuliner er også iboende i de følgende patologier:

 • lupus erythematosus;
 • endotelioma;
 • dannelse rheumatoid arthritis;
 • osteosarkom;
 • kronisk lymfatisk leukæmi;
 • candidiasis.

At reducere mængden af y-globuliner

Faldet i y-globuliner er opdelt i 3 typer:

 1. Saltvand (typisk for børn fra tre til fem måneder).
 2. Medfødt (udvikling efter fødslen).
 3. Idiopatisk (når der ikke kan etableres årsagen til udvikling).

Sekundær fald registreret i udviklingen af sygdomme, der forårsager nedbrydning af immunsystemet. Nylig i medicinsk praksis er i stigende grad en analyse for at bestemme mængden af præalbumin. Typisk en sådan undersøgelse foretaget patienter, der er under intensiv behandling.

Reducere antallet af præalbumin er meget vigtig og præcis test for at bestemme strukturerne af protein mangel i kroppen af patienten. Under analysen foretages på præalbumin korrektion protein metabolisme hos disse patienter.

urin elektroforese

Princippet i en sådan analyse ligner udføre elektroforese af serum teknologi. Den udføres for en mere præcis diagnose eller detektion af andre abnormiteter. Desuden vil en sådan analyse hjælpe med at identificere patienten tilstedeværelsen af proteinuri.

konklusion

Elektroforese af serum og urin - vigtige metoder til diagnosticering af forskellige infektionssygdomme. Takket være forskning metode og nøjagtighed, de bidrager til at bestemme, hvilken type patologi. Præcis diagnose - en sikker måde at rette behandling og fuld helbredelse.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.