FormationGymnasier og universiteter

Elektroforese af blodproteiner

Proteiner er nøgleelementer i alle celler og væv. De dannes ved kæder af aminosyrer. Hos mennesker er der er mere end 100 slags proteinmolekyler. Alle af dem er klar over en række forskellige funktioner. Blandt molekylerne isoleret fibrinogen, transferrin, immunoglobuliner, lipoproteiner, albumin og andre. Isolering af proteinfraktioner på forskellige måder, men den mest populære erhvervet elektroforese. Overveje dens funktioner i detaljer.

oversigt

Total blodproteiner danne "total protein". Det til gengæld omfatter komponenter såsom albuminer og globuliner. разделяет их на эти элементы. Elektroforese af blodproteiner adskiller dem i disse elementer. Denne metode gjorde det muligt for divisionen at bringe diagnostik til det næste niveau.

Specificitet

. Molekyler erhverve negativ eller positiv ladning, der afhænger af det miljø, hvori elektroforesen udføres blod proteinfraktioner. På deres bevægelse påvirker mængden af ladning. Karakter bevægelse bestemmes, og formen og størrelsen af selve molekylerne, deres vægt. Elementer med en positiv ladning har en bedre adsorption end den negative.

albumin

De betragtes de største proteinmolekyler blandt alle fraktioner i serum. Tallet afspejler proteinet albumin status for mange indre organer. Som et af hovedmålene for molekylerne fungerer som bevare kolloidt osmotisk tryk. Det hjælper med at holde det flydende system i blodbanen. Følgelig er det muligt at forklare udviklingen af patologiske tilstande, såsom lungeødem, ascites, og så videre.

globuliner

De er opdelt i flere grupper. позволяет провести их количественное разделение в лаборатории. Protein elektroforese metode gør det muligt at udføre deres kvantitative adskillelse i laboratoriet. Blandt komponenterne i de globuliner isolerede:

 1. Alpha-1. Disse elementer omfatter alpha-1-antitrypsin, og thyroxinbindende globulin.
 2. Alpha-2. De indeholder dele af ceruloplasmin, haptoglobin og andre.
 3. Beta-elementer. Blandt dem er komponenterne i komplement, transferrin, beta-lipoprotein.
 4. Gamma del. Det indeholder immunglobuliner A, E, F, G, D.

с увеличением частей альфа-1 и альфа-2 указывает на начало воспалительного процесса. Elektroforese af proteiner med forøgede portioner af alfa-1 og alfa-2 angiver indtræden af inflammation.

norm

Elektroforese af proteiner afspejle den sunde organisme følger (i g / dl):

 1. Albumin 3.4-5.
 2. Alpha 1 globulin - 0,1-0,3.
 3. Alpha-2 - fra den 0,6: 1.
 4. Beta-globulin - lige fra 0,7 1.2.
 5. Gammaglobulin - 0,7-1,6.
 6. Generelle indikatorer - fra 6,4 til 8,3.

fordele ved diagnose

Som det blev sagt ovenfor, er det anvendes i medicin nok separationsmetoder af protein molekyler på visse kriterier. Men det mest almindelige er elektroforese af proteiner. фракции, содержащиеся в определенных биологических средах, могут выделяться только этим способом. Proteinfraktioner indeholdt i visse biologiske miljøer kan kun tildeles på denne måde. Især det giver dig mulighed for at opdage paraproteiner. специальный клинический способ анализа. Proteinelektroforese - en særlig fremgangsmåde til klinisk analyse. Den gør det muligt at detektere eventuelle ændringer i de molekyler, der kan virke som symptomer på visse patologier. – доступный способ диагностики. Elektroforese proteinfraktioner - en billig måde at diagnosen. Han har optrådt i alle laboratorier. Da de utvivlsomme fordele, det bør navngives nøjagtigheden og hastigheden af opnå resultater. позволяет выявить изменения: Elektroforese af serumproteiner afslører ændringerne:

 1. I strukturen af proteinmolekyler.
 2. Mængdeforholdet mellem de strukturelle elementer.

Resultater af forskning

Kapillærelektroforese gør det muligt at afsløre nogle former for proteiner. Imidlertid har nogle af molekylerne ikke kan påvises ved denne metode. Undtagelsen er albumin. Dybere analyse af fraktioner anvendt elektroforese. Niveauet af forskellige grupper, kan måles med antallet af samlede proteiner indeks multipliceret med den relative andel% af hver.

nuancer

обязательно должен выполняться одновременно с измерением содержания иммуноглобулинов М, А и G. Варианты с большей концентрацией первых двух, которые не могут отдельно исследоваться, необходимо направить на повторный анализ. Elektroforese af proteiner skal udføres samtidigt med målingen af immunoglobuliner M, A og G. Varianter med højere koncentration af de to første, som ikke kan undersøges separat, er det nødvendigt at sende den nye analyse. Det er nødvendigt at udelukke mindre immunofixation paraproteinovyh grupper.

kliniske billede

позволяет обнаружить начало течения патологий почек и печени, генетические деформации, формирование опухолей злокачественного характера, активацию хронических и острых инфекций. Elektroforese af proteiner gør det muligt at detektere indtræden af flow patologier nyre og lever, genetiske stamme, dannelsen af maligne tumorer karakter aktivering kroniske og akutte infektioner. I praksis er det fremhævet en række "syndromer", som viser dekodning af analysen:

 1. Den øgede andel af alfa-1 og alfa-2 globuliner, fibrinogen, C-reaktivt protein, samt en række akutfaseproteiner indikerer begyndelsen af en akut inflammatorisk proces med aktivering af komplementsystemet. Ved udførelse af en simpel hæmatologi analyse i denne situation vil blive afsløret kun øget ESR og leukocytose.
 2. Faldende den absolutte koncentration af albumin angiver alvorlig leversygdom. Kronisk hepatitis og cirrose forekommer, når mængden af gamma-globulin. показывает их превышение над альбуминами, необходимо незамедлительно повторить исследование и направиться на комплексное обследование. Hvis protein elektroforese viser deres overskridelsen albumin, til et presserende behov gentage undersøgelsen og hovedet til den omfattende undersøgelse.
 3. En moderat stigning af beta- gamma- og alfa-2-globulin med et mindre fald i albumin indikerer kollagenoser, kronisk inflammation, malignitet Benigne natur, allergiske reaktioner, autoimmune patologier.

nefrotisk syndrom

Han er diagnosticeret, når afkodning studier indikerer en stigning i niveauet af filtrering af protein molekyler af nyretubuli og selektive proteinuri. Sidstnævnte er et stort antal af albumin udskillelse, og en lille mængde af lavmolekylære globuliner i urinen. Sammen med progressionen af syndromet er fundet intensiv syntese af store molekyler gruppen af alpha-2-globulin i leveren. De ophobes i blodet væske. I denne henseende er dannet et sådant mønster. Nedsætter albumin, og øger mængden af alpha-2-globulin.

derudover

Betydelige tab protein er ikke begrænset til nefrotisk syndrom. De er mærket og Laella sygdom, omfattende forbrændinger, patologiske tilstande i fordøjelsessystemet osv. Når misbrug gastrointestinal proteinogram dekodning indikerer et fald på albuminindhold og en samtidig stigning i procent af alle grupper globuliner. Regulere proteinniveauet kan opnås ved normale resultater elektroforese. Det er hensigtsmæssigt at indføre lægemidler, protein udskiftning elementer. I markant fald i y-globuliner er diagnosticeret svær immundefekt erhvervet eller medfødt art. I sådanne tilfælde til at identificere hele kliniske billede anbefales endvidere at bestemme indholdet af immunoglobulin M, A, G.

paraproteinemia

Elektroforese betragtes som den eneste måde, at gør det muligt at opdage. Paraproteinemia - symptom ledsagende progressiv tumorvækst benigne og maligne karakter. Akkumulering i blodet af monoklonale antistoffer, såvel som fragmenter af deres relationer tendens til myelomatose og visse leukæmier. Til differentiering og etablering af paraprotein proteinkæder anbefales det at udføre en modificeret elektroforese - immunofixation. For at udføre undersøgelsen ved hjælp af helium plade med antiserum.

Egenskaber fraktioner på den elektroforetiske kurve

 1. Transthyretin (præalbumin). Det repræsenterer renal protein. Det er placeret under albumin, anderledes kortlivede halveringstid. Præalbumin binder thyreoideahormon transportprotein for vitamin A. Dets indhold giver os mulighed for at analysere udbuddet af proteiner af de perifere væv. Ved mangel på ernæring og leversygdom er der et fald i sin andel.
 2. Alfa-1-lipoproteiner. De repræsenterer en ensartet svagt område mellem alpha-1-globulin og albumin. Dimensionerne af de første zoner defineres af niveauet af de andre elementer. Navnlig alfa-1-antitrypsin, fetoprotein, mikroglobulin. Ved akut inflammation bemærkes synlig mørkfarvning.
 3. Alfa-1-antitrypsin. Deres genetiske variabilitet er manifesteret forandring bevægelse proteiner, forhøjede leverfunktionstests, skrumpelever. På baggrund af graviditeten markant nedgang.
 4. Alpha-1-fetoprotein. Det er en markør af hepatiske patologier og medfødte tumorer i prænatal diagnose.
 5. Gamma-globuliner. Zone er kendetegnet ved bestemmelse af egenskaberne af immunglobulinklasserne M og G.
 6. Fibrinogen. Han er et protein i blodstørkningssystemet. Beliggende mellem gamma og betaglobuliner. Ved akut inflammation observeret stigning i fibrinogen. Ved svær leversvigt, dissemineret intravaskulær koagulation afslørede et fald i niveauet.

Monoklonale immunglobuliner findes kun i tilstedeværelse af patologi.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.