SundhedDrømme

Søvn: Sovefrekvens, varighed

Forskere gentager utrætteligt, at nøglen til et godt helbred hele dagen og helbred generelt er søvn. Unsuspiciousness er fyldt ikke kun med sygdomme, men også med neuroser og andre lidelser i nervesystemet. Så nu vil vi overveje, hvad der er så vigtigt en drøm. Sovepladser for forskellige aldre - dette vil blive diskuteret senere.

Et par ord om sund søvn

Ingen vil argumentere for, at en person har brug for en sund søvn. Så må det være kontinuerligt og stærkt. Ellers hviler kroppen ikke fuldt ud, men delvist. Og alle systemer og organer er i en aktiv tilstand, hvilket ikke er godt for mennesker. Hvad er en sund drøm?

  1. Det er en nats hvile, som er indesluttet i en bestemt ramme. Så det er bedst at gå i seng kl 9-10. Denne gang skal være den samme hver dag.
  2. En time før sengetid bør situationen i huset være rolig. Det er nødvendigt at undgå stress og ophidsede stater.
  3. Før du går i seng, skal du holde op med at spise. Det maksimale du har råd til er at drikke et glas kefir en halv time før du går i seng.
  4. Hvad er der mere nødvendigt for at gøre en drøm til virkelighed? Sovepladser - det er også det, du skal se nøje på. Hvis du ikke hviler et tilstrækkeligt antal timer om natten, kan du for alvor skade dit helbred.

Børn før det første år af livet

Hvor meget skal en person sove for at føle sig normal? Spørgsmålet har ikke et entydigt svar. Det hele afhænger af alder. I første omgang er det nødvendigt at forstå, hvad der er normen for en nyfødt barns søvn ?

De første to måneder. På dette tidspunkt er babyens nat søvn den samme som for den voksne og i gennemsnit 8-9 timer. Men mens krummen også sover om dagen, 3-4 gange om et par timer. Hvis man skal tale generelt, bør den nyfødte være i søvn fra 15 til 18 timer.

Barnet 3-6 måneder. Nat søvn øges, men mængden af dagtimerne kan falde. Til sammen skal crumb'en ligge i Morpheus 'arme omkring 15-17 timer.

Baby fra seks måneder til et år af livet. Gradvist har barnet mindre tid til søvn om dagen, de voksende timer øges. Natten søvn bliver mere kvalitativ, efter alt barnet for en dag bliver træt. I løbet af dagen kan krummen sove 2-3 gange i 2 timer, om natten - i gennemsnit 10 timer. I alt skal barnet hvile halve tidspunktet på dagen.

børn i førskolealderen

Hvad er normen for et sovevagt til et barn i førskolealderen? I dette tilfælde er der også visse forskelle.

Småbørn op til tre år gammel. Hvis vi taler om børn op til tre år, har disse børn en gennemsnitlig dagtimers søvn på 2,5-3 timer, nat - 10-12. Alt afhænger af barnet selv, hans karakter, temperament, kroppens behov. Der er børn, der går til engang dagtid søvn om året, og nogle har brug for to - i flere timer. I mængden af krummen skal hvile 13-14 timer.

Børn fra 3 til 6 år. Med babyer i børnehavealder er tingene også ganske enkle. Hvis et barn går til en førskoleundervisningsinstitution, vil han helt sikkert sove om dagen omkring 1,5-2 timer. Om natten er søvn i gennemsnit 10 timer. Det skal bemærkes, at et barn kan om nødvendigt uden hviledag. Men det burde ikke være den sædvanlige tilstand.

Studerende

For skolebørn er søvn også vigtig. Sovenormer varierer igen afhængigt af barnets alder. Hvis vi snakker om børnene i ungdomsskolen, så skal hviletid være omkring 10 timer. Dags søvn er ikke længere nødvendig. Men i starten kan barnet måske tage en lur i en time og ved frokosttid. At nægte barnet er det ikke nødvendigt. Det er trods alt ikke så nemt at omorganisere til en ny livsstil. Hvis vi taler om skolebørn i den ældre aldersgruppe, bør en nat søvn for sådanne børn være 8-9 timer. Samtidig er det vigtigt at huske, at det er nødvendigt at gå til natrus kl. 9-10 om aftenen. Så vil det kun gå til gavn for menneskers sundhed, og biorytmer vil ikke blive krænket.

Voksne mennesker

Hvad er normen for den voksne søvn? Så folk for en fremragende sundhedstilstand skal sove i gennemsnit 7-8 timer. Alt afhænger af kroppens behov. Det er vigtigt at bemærke her, at ikke kun en mangel på søvn, men også en søvn, der er for lang i tiden, er skadelig. I begge tilfælde kan resultatet være træthed, aggressivitet, hormonel svigt, og der kan også være problemer i nervesystemet.

Om faser af søvn

I betragtning af søvn, sove normer, må man også fortælle, at det er vigtigt at tage højde for dens særlige faser. Meget afhænger af deres vekselvirkning. Så generelt er der to faser af sund søvn:

  • Hurtig søvn. På dette tidspunkt arbejder den menneskelige hjerne, du kan se forskellige drømme.
  • Langsom. Dette er den stærkeste drøm, den menneskelige krops kode slapper af så meget som muligt og hviler.

Det er også vigtigt at tage højde for det faktum, at fasen med langsom søvn igen er opdelt i flere niveauer:

  1. En periode med lur. Her slapper personen gradvist af, hjernen er stadig meget aktiv og reagerer på ydre stimuli.
  2. Perioden med nedsænkning i søvn. Denne fase er meget vigtig, på dette tidspunkt bør en person være i en tilstand af ro. Afbrydelse af denne periode med at sove folk tortureret selv. Det vil sige, hvis en person bliver vækket i en given periode, vil nervesystemet være opbrugt i tide, således at en fejl kan opstå, fyldt med irreversible nervesygdomme.
  3. Dyb søvn. Normen her er ikke etableret, alt afhænger af arbejdet i de foregående faser. Dette er den mest toniske periode, hvor en person så meget som muligt hviler kvalitativt, og kroppen får styrke og energi. På dette tidspunkt, vække soveren er meget vanskelig.

For at få kroppen til at føle sig godt, bør den langsomme søvnfase tage omkring 75% af tiden, hurtig - 25%. I løbet af natten kan en person komme ind i den langsomme søvnfase to gange, hvilket vil skifte med fasen med hurtig søvn.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.