FormationVidenskab

Begrebet "personlighed": Approaches i psykologi

Begrebet "person" har en række metoder i psykologisk videnskab.

For det første beskrives en person med hensyn til sine ambitioner og motivationer, der udgør den unikke indhold af den personlige verden. Udtrykket "identitet", i denne forstand omfatter individuelle bestilling metoder til interne og eksterne billeder i det menneskelige sind.

For det andet, en personlig tilgang. Inden for rammerne af begrebet "person" fortolkes som en ordning med særlige funktioner - stabile og udviser udadgående personlighed egenskaber. De er udtrykt i menneskelige domme om sig selv og domme om ham til andre mennesker.

For det tredje, den sociologiske begreb for den enkelte. I denne tilgang, er betydelig opmærksomhed på dens funktion i samfundet. Det er derfor meget vigtigt er processen med socialisering, dannelsen af værdier og normer.

For det fjerde, at begrebet "person" omfatter en aktiv "I" af emnet som et system af forbindelser, planer, semantiske strukturer og orientering.

På grundlag af disse tilgange er blevet udviklet en række centrale bestemmelser:

1. Begrebet "personlighed" - en social generalisering, som omfatter alt, hvad der har at antyde en overnaturlig person. Derfor er det ikke medfødt, men er et resultat af kulturelle og sociale udvikling.

2. Personlighed er en person, der har en position i livet, dannet som et resultat af en bevidst og meget meget arbejde. Han er i stand til at vise selvstændighed i tanke, følelse for originale og særlige møder.

3. Personlighed er et specifikt menneskelig form, danner et system af sociale relationer, hvor den enkelte vil være i stand til at starte driften. Dens udvikling er en proces, der ikke direkte er sammenfaldende med intravital, naturlige egenskaber personen i sin enhed til det eksterne miljø.

4. Begrebet "person" er en ensporet, selvorganiserende samfund partikel, som har en særlig funktion. Vi taler om gennemførelsen af en individuel måde at dens funktion. Regulator af sin adfærd vil være at udføre evner, karakter, fokus og outlook.

5. Personlighed er et selvorganiserende system genstand for opmærksomhed og aktivitet, som fungerer som den ydre verden, og sig selv. Som et resultat af dens dannelse der er "I", som omfatter selvværd, selvopfattelse, selvstændig forbedring program, evnen til at selv-observation, selvkontrol og selv-analyse.

Men enhver forestilling om identitet omfatter, at den skal:

  • nyde en aktiv livsstil og ønsket om at opnå mål;
  • være i stand til at træffe valg i en situation, der svarer til behovet;
  • være i stand til at vurdere virkningen af gennemførelsen af beslutninger;
  • at svare for handlinger samfundet og sig selv;
  • generere værdiorienteringer og motiverende behov sfære;
  • egen arsenal af værktøjer, metoder og teknikker, som du kan mestre deres egen adfærd og underlægge det;
  • har valgfrihed.

I psykologi, er der et stort antal forsøg på at afsløre den centrale kerne af personligheden. Som følge heraf er megen forskning foretaget en række konklusioner:

1. Personlighed omfatter et system af psykologiske træk og kvaliteter, der hører til området for moral, etik og selv-forbedring.

2. Den indre kerne udfærdiges i ontogenese temmelig sent. Dette bliver muligt, når der var et fuldgyldigt dannelse af "I" - som regel i ungdomsårene.

3. De fleste forskere er enige om, at en person ikke kan opstå som følge af passiv handling udefra til den yngre mand. Det udvikler kun i løbet af sit eget arbejde.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.