FormationVidenskab

Hjernens struktur: lillehjernen, funktion

Af anatomi ved vi, at hjernen består af sådanne afdelinger som den aflange, medium, mellemliggende og bageste ende af hjernen. Til gengæld er det baghjerne opdelt i pons og cerebellum, struktur og funktioner, som vi anser i denne artikel.

Det skal bemærkes, at i cerebellum isoleres to halvkugler, mellemproduktet separeret, og en såkaldt orm overflader adskilt parallelle riller mellem hvilke er gyrus, hele overfladen er otte hundrede og halvtreds kvadratcentimeter. vindinger grupper danner lap af lillehjernen, furerne i hans solide og gå fra ormen til halvkugle.

Hver gyrus betegner et tyndt lag af hvid substans belagt grå (bark) i en millimeter tyk. Lillehjernen, der er forbundet med funktionen af dens struktur, har en lavere ben (retningen at have medulla oblongata), medium (sendt til broen) og øvre (sendt til quadrigemina). Det er godt forbundet med alle andre afdelinger i centralnervesystemet med mange veje, der bærer impulser fra muskler, ledbånd, hjernebarken og sener, lillehjernen sender også impulser gennem disse kanaler i andre afdelinger i nationalforsamlingen. Således er denne del af den involveret i reguleringen af motorisk aktivitet hjerne, hvilket gør bevægelse nøjagtig, glat og forholdsmæssige.

Vigtigere, som et organ, som er inkluderet i bevægelse kontrolsystem, lillehjernen udfører følgende funktioner:

1) regulering af muskeltonus, og kropsholdning;

2) Koordinering af hurtige bevægelser.

3) Koordination af målbevidste bevægelser;

Alle disse funktioner er bedst håndteres under klassifikationen af lillehjernen afdelinger. Lad os betragte i detaljer, hvad funktioner udføres af lillehjernen, især hver af sine afdelinger.

Ormen er forbundet med kontrol af kroppens balance, tone og kropsholdning. Det er i denne zone modtager oplysninger om status og position af bevægelsesapparatet, og derefter, efter forarbejdning bestemte kommandoer sendes til det vestibulære apparat. Det skal bemærkes, at fjernelsen af de cerebellare vermis fører til øget extensor tonus er også observeret ubalance, synergi, tyngdepunkt, der ataksi.

Middle office er ansvarlig for den bevidste bevægelser og deres korrektion, såvel som at vælge den bedste stilling for at udføre bevægelsen. Hans nederlag fører til hypermetric, uligevægt.

Cerebellare halvkugler er ansvarlige for forekomsten af meget hurtige absolut rettet bevægelser, der opstår uafhængigt af den løbende information af rygmarven. Disse bevægelser kan ses i sport eller spille et musikinstrument. Læsioner af områder i hjernen forårsager lemmer ataksi, tremor, promahivaniya, hypotoni og muskel megalografiyu.

For nylig havde forskerne vist, at lillehjernen og andre funktioner har, for eksempel, er det til en vis grad er ansvarlig for funktionaliteten af organer og væv. Hvis du fjerner lillehjernen, vil det være en overtrædelse af hjerte og blodkar, åndedrætsorganerne, mave-tarmkanalen.

Således igen, kan vi konstatere, at lillehjernen, som bestemme funktionen og sygdommens art, når det er misbrug involveret i reguleringen af de indre organer. Hans nederlag forårsager sådanne vigtigste symptomer som asteni (muskelsvaghed), astasia (ryster bevægelse af musklerne) og atoni (nedsat muskeltonus). Det er også ganske almindeligt at observere udviklingen af dysmetria - tab af præcision bevægelse, ataksi - gangart deformation, adiadohokineza - tab af evnen til at udføre bevægelsesforløb.

, Lillehjernen udfører således en række funktioner, der sikrer den normale funktion af organismen. Ud over den koordinering af bevægelser, og det regulerer funktionen af alle indre organer og systemer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.