FormationVidenskab

Heterocycliske forbindelser: nomenklatur og klassificering

Heterocyklisk forbindelse en klasse af organiske ringforbindelser i cyklusser, der foruden carbonatomer indeholder flere atomer af andre grundstoffer, såkaldte heteroatomer (græsk heteros - - den anden, anden.): Oxygen (fx furan og pyran), nitrogen (pyrrol og pyridin ), svovl (thiophen tiofenaldegid, thiopyran, thiazol), selen (selenophen) etc.

Heterocyklusserne dannet af to eller flere carbonatomer og heteroatomer. Ifølge Bayer teori resistente heterocykliske være kun i de tilfælde, hvor afvigelsen valenser af atomer danner ringene, er den mindste vinkel på 109 ° 28'. For eksempel er de mest ustabile heterocykliske forbindelser er heterocykliske ringe med tre sigt, hvor der er den største molekyler sådan afvigelse - 24 ° 44 '(ethylenoxid, Tioxide ethylen og ethylenimin).

Heterocykler er vidt udbredt i naturen. Disse omfatter aminosyrer (tryptophan, carnosin, histidin), imino- syrer (prolin og hydroxyprolin), en purin (adenin og guanin) og pyrimidin (thymin, uracil og cytosin) baser, biologisk vigtige stof af levende materiale (hæm, hemin, chlorofyl), alkaloider ( koffein og atropin), antibiotika (penicillin, gramicidin C, streptomycin), medicin (norsulfazol og koffein), sulfonamider (norsulfazol, streptocid), organiske opløsningsmidler (pyridin), kulhydrater, nukleinsyrer, proteiner, hormoner, vitaminer, og mange andre vigtige stoffer.

Klassificering af de kemiske forbindelser

Klassificeringen er baseret på strukturen af heterocykliske i sit molekyle, som carbonatomer er bundet til et heteroatom (hetero) og hydrogenatomer. Heterocykliske forbindelser og deres derivater er opdelt i grupper afhængig af antallet af atomer danner ringen (tre-, fire-, fem-, seks-leddet, etc.). I hver gruppe er der undergrupper med en, to eller tre heteroatomer.

Heterocykliske forbindelser i de fleste tilfælde ved historisk nomenklatur (pyridin, pyrrol, acridin) henvist til. Fra historiske navne dannet navne deres derivater (pyridin-4-carboxylsyre methylpyridin). At angive positionen af substituenten atomer heterocykliske nummer. Nummerering udføres ved heteroatomer eller betyder de græske bogstaver i alfabetet, startende fra den nærliggende carbonatom med et heteroatom - alfa, beta, gamma etc.

Getorotsiklicheskie forbindelser: Nomenklatur

Ved navngivning af heterocykliske forbindelser ifølge IUPAC-nomenklaturen talte antal atomer i den heterocykliske, dets struktur, placering af substituenter og andre ting (fx furfural har det systematiske navn furan-2-carbaldehyd). Navnene på heterocykliske forbindelser er angivet i beskrivelsen fremgangsmåder til deres fremstilling, egenskaber og værdier.

For heterocykler omfatter oxider (fx ethylenoxid), anhydrider af dibasiske mættede carboxylsyrer osv Stabilitet af tidligere ansås heterocykliske afhænger af antallet af carbonatomer i molekylet heterocyklus med heteroatomer og dens placering i den heterocykliske. Den mindst resistente er heterocykliske forbindelser bestående af tre eller fire cykler, som let brydes og blive acycliske forbindelser. Der er masser af heterocykliske forbindelser, molekyler cyklusser af deres stabile, lignende cyklus benzenovogo kerne. De er de primære strukturelle element i mange biosoedineny af betydning for industrien, medicin og veterinær.

Chemistry of Heterocyclic Compounds

De kemiske egenskaber af de fem-leddet (thiophen og derivater deraf) heterocykliske grund af tilstedeværelsen i deres molekyle pi-system med overskydende elektroner, hvilket øger deres aromaticitet. Sammenlignet med benzen thiophen let reagerer elektrofil substitution.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.