FormationVidenskab

Overdreven pres - hvad og hvordan ...

Nogle gange, huske på, at skoleårene, at minde om emner kemi, fysik. De udvidede min udsigter for grænsen gennem kendskab til dette eller andre fysiske begreber. Nogle af dem ønskede ikke at "slå rod". Sandsynligvis fordi oftest udtrykt af definitionen af en lærer har ikke en bestemt fysisk billede, men var på første, abstrakte begreber.

Her m - alt er klar. Tid, også synes at have nogen spørgsmål, uret - en favorit barndom legetøj, tik-tak, utrætteligt. Meter, time, sekund - fysiske natur "vokse" ind i bevidstheden. Men forestille sig 10 km luften, at "knuse" på dig dag og nat, utrætteligt, og kaldte lyrisk og mystisk - det atmosfæriske tryk. Og det viser sig, at dette ikke er alt, der er et positivt tryk, og osmotisk, og blod, og ... bringe dem nummeret, alle disse tryk. Men senere, falder alt på plads, men at dømme ud fra de internetfora, har spørgsmål om forskellige aspekter af "pres" af konceptet været, er og vil være. Så hvad er det - presset?

Den praktiske betydning af "pres" af konceptet ligger i det faktum, at denne specifikke effekt karakteristik - belastningen per arealenhed. Enhver genstand omkring os, altid "understøttet", hvilket lægger pres på alle overflader - et bord, en vindueskarm, stå, vej. Hvordan at afgøre, hvem er en stor byrde på vejen - tanken eller gå på det menneske? Det er her, begrebet hjælpe den fysiske mængde "pres", som beregnes på grundlag af andre fysiske størrelser. For at gøre dette, bestemme vægten af objektet og området for sin støtte. Vægt divideret med kvadratet og få trykværdien - andelen af fladevægt på for eksempel en kvadratcentimeter. Nu kan vi sige med sikkerhed, hvem der er mere "presserende".

Og ikke sige nu, som først foreslået, at "kolonnen" af luft en kvadratcentimeter og en højde på 100 km, er det traditionelt betragtes som en højde af Jordens atmosfære, kaldet atmosfærisk tryk. Når højden af nul-niveauet for at tage verdenshavene, den numeriske værdi af det atmosfæriske tryk RATM, er det også kaldes barometrisk beløb til ca. 1 kg / cm sq. Det skete så historisk at denne bemærkelsesværdige fysiske størrelse - én atmosfære er lig med 1 kg / cm sq. - det har flere prototyper. Især den anvendte mål variant i millimeter kviksølv - 1 atmosfære lig 760 torr I en anden højde fra jorden "undertrykkende" luftsøjle er anderledes, og det tryk, der måles af den barometer, med en ændring i højde er under forandring. For eksempel i en højde af 5 km barometertrykket er 405 mmHg

Andre muligheder Pressure navne er klassificeret i henhold til deres forhold til barometer. For eksempel almindeligt anvendte i teknikken gauge enheden måler manometertryk. Bestemmelse og lyde, som anses for højt tryk i området over og anfører barometrisk Rati. I tekniske anvendelser ofte målt nøjagtigt overtryk.

Måske mindre end atmosfærisk tryk? Selvfølgelig, i hvilket tilfælde det kaldes et vakuum. Absolut vakuum - et tryk svarende til det absolutte nulpunkt - mindre ikke sker. Derfor, hvis vi tager det som et udgangspunkt, er ethvert tryk større end nul kaldes en absolut, og varierer fra nul til enhver værdi, og repræsentere sit Manpower.

Hvordan kan beregne overskydende pres? Formlen til beregning af den absolutte tryk er af formen:

Arbejdskraft = RATM + Rati

Derfor er det ikke svært at beregne overtrykket, som forskellen mellem:

Rati = Manpower - RATM

Tryk, have en simpel analytisk udtryk, desværre, har et så stort antal af måleenheder, at kun eksperter forstår dem. Den mest nyttige af disse er linjen, Pascal, kg / sq cm. og derivater deraf med præfikser mega hecto, giga.

The SI enhed for tryk - Pascal - er en kraft på en newton på et areal på en kvadratmeter. Af sig selv, n / m. sådan en lille værdi, der anvendes i praksis dets derivat bar, som er ca. 100 kPa eller 750 mm Hg, dvs. næsten 1 kg / sq cm. Her er det, har cirklen lukket - igen kommer vi til den smukke og poetiske pres enhed - atmosfære. Men i dette tilfælde, kaldes det "teknisk atmosfære", og at denne enhed er ofte, med magt af vane, er det overtryk målt. En komplet liste over tilsvarende anvendes i forskellige områder af pres tager sider med småt.

Det er så enkelt og klart pres er vokset til en sammenfiltret labyrint af deres egne enheder. Men der er ingen grund til at bekymre sig - der er altid en handy opslagsbog eller online ....

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.