FormationVidenskab

Emnet for den økonomiske videnskab, metode og udviklingstrin

Definer emnet for den økonomiske videnskab i løbet af dets opståen og udvikling var ikke umiddelbart indlysende. For at beskrive dette koncept med få ord er umuligt. Ingen kort definition ikke afslører essensen grebet af den økonomiske videnskab fænomener.

Emnet for den økonomiske videnskab er bestemt af forskellige forskere på forskellige måder. Du kan angive sådanne definitioner som "aktiviteter i forbindelse med udveksling og monetære transaktioner," "daglige forretning liv, hvor de udtrukne levebrød og deres anvendelse", "adfærd mennesker i produktion, distribution, udveksling og forbrug af materielle karakter goder" og pr.

Vanskeligheden ved at bestemme genstanden for denne videnskab kan forklares ved det faktum, at de økonomiske forbindelser er yderst komplicerede og sammenflettede adskillige gange, hver gang resulterer i de kvalitativt nye former for relationer. De omfatter millioner af mennesker, virksomheder, brancher, produkter, ydelser og priser.

Emnet for den økonomiske videnskab i forståelsen af vestlige forskere reduceret til studiet af fænomener og beskrivelsen af de faktiske omstændigheder af økonomisk karakter: pengemarkeder, kredit relationer, arbejdsløshed, inflation, efterspørgsel, udbud, profit, etc. I den forbindelse undersøger vi forholdet mellem disse fænomener og deres indbyrdes afhængighed.

I øjeblikket er mere opmærksom på studiet af menneskelige værdier, som er afledt af processen med såkaldt naturlig selvregulering af livet, love menneskets samspil med naturen og materialet medium. Dette fører til det faktum, at formålet med den økonomiske videnskab begynder skal fortolkes med visse ændringer.

Med hensyn til manden i hendes liv har endnu ikke fundet en kilde til uudtømmelig ressource, som du kan bruge til at sikre deres egne levebrød, det er meget afhængig af, hvad naturen giver det. Begrænsningerne i de naturlige ressourcer i samfundet sætter retninger valg opgave, samt måder at bruge de ressourcer, der er til rådighed for ham i tilstedeværelse af en vis periode. Metoder til at løse disse problemer er genstand for økonomi.

Metode for økonomisk videnskab - videnskaben om dens metoder. På det nuværende stadium af den økonomiske videnskab har en bred vifte af metoder, der anvendes for at forstå de økonomiske realiteter. Disse metoder blev dannet siden oldtiden, der begynder med Aristoteles og Heraklit, lagde grunden for den dialektiske opfattelse af verden. Dette princip er stadig meget udbredt økonomisk videnskab i sin forskning.

Desuden anvender fremgangsmåder, såsom studiet af økonomien i processer i forholdet fænomener og deres udvikling, som en syntese og analyse, fradrag og induktion, af årsag og virkning, og afgrænsningen af essensen af de fænomener, selv, flytning af tanke fra det abstrakte til betonen, og mange andre.

Men økonomi har specifikke metoder og undersøgelser, der er forårsaget af de specifikke mål for de genstande af den videnskabelige udvikling. Det vigtigste princip i økonomi er studiet af de faktiske omstændigheder, og ikke givet a priori dogmer. For at gøre dette, det bruger en bestemt studere teknikker, klassifikation af repræsentative og pålidelige fakta, deres syntese og analyse, udrensning fakta fra tilfældig og uvæsentlig. På grundlag af denne konklusion, de økonomiske love og modeller.

Udviklingsstadier økonomi generelt kan reduceres til fire perioder:

  1. Pre-videnskabelig udvikling (op til det 18. århundrede)
  2. Oprindelsen af økonomi (1750-1870 toårige).
  3. Opdagelse og udvikling af de vigtigste grundlæggende principper for økonomi (1870-1930 toårige).
  4. Moderne teoretisk forskning og udvikling (siden 1930).

De vigtigste faser i udviklingen af den økonomiske tankegang - er merkantilisme, klassisk politisk økonomi (fysiokraterne, markedet Skole), marxistisk politisk økonomi og økonomi linje (nyklassicisme og neokeynsianty).

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.