FormationVidenskab

Hvad er de forskellige typer af jord

Hvis du spørger en landmand, holde sig til principperne for økologisk landbrug, hvad er de forskellige typer af jord, vil det uden tvivl svare på dette spørgsmål med kendskab til sagen. Forstå, eller i det mindste en god forståelse af forskellen i jorden - i medfør af sine gode udbytter, ordentlig (læs - klog) tilgang til at øge fertiliteten og i sidste ende sundhed og trivsel for hele familien. Selvfølgelig, med moderne teknologi agroindustrien begrebet "jordtyper" i margen til dels mistet sin betydning: industrielle metode til voksende planter er baseret på gødning, vækstfremmere og anden støtte "kemi".

Ganske interessant faktum: på trods af betydningen af jorden for mennesket, hidtil er der ingen enkelt global standard, så hvert land jordtyper fortolke på deres egen måde. Selvfølgelig forsøger at skabe standarder blev - en "Klassifikation af FAO" og den nyere "abstrakte database over jordressourcerne", men udelukkende en sag ikke er blevet løst. Som et eksempel kan vi genkalde SI-systemet: ligesom verden, det universelle, men i mange lande stadig bruge miles, fødder osv Ved at studere jordtyper Rusland, er det muligt at se i øjnene, at der indtil nu mange bruger forældet klassificering af Sovjetunionen, selv i 1977. udgivelsesår. Kun få mennesker ved, at den er baseret på værker af Dokuchaev Soil Science Institute 1967. Alt dette til trods for, at der i lyset af den 2004 offentliggjorde en opdateret udgave radikalt "ny klassifikation".

Klassificering af de typer af jord, er det nødvendigt at forstå sondringen mellem begreberne "arter" og "type". Således jordtype er en klassifikation enhed og angiver forskellen intensitet og intensiteten af jordbundsprocesserne betragtede område, som er grundlaget for en mere generel form for andele til, typen og undertypen. Sidstnævnte på sin side er en generalisering enhed af klassifikationen, som bestemmer mængden af egenskaber, baseret på de særlige forhold i jordbundsdannelsen processer og tilstande. Det tager også hensyn genetiske horisonter.

Så er der følgende jordtyper:

- Peatlands. Meget frugtbar. De særlige funktioner omfatter muligheden for nedsynkning niveau og gradvis vandmætning. Højmoser, som regel giver en sur reaktion, så det er nødvendigt at tage hensyn til og søge at genskabe balancen mellem syre og base. For eksempel, når de små områder er muligt at tilsætte kalk eller aske.

- Solontsy. Selve navnet antyder, at disse jorde er rige på salt (den samme mad, NaCl). Når sneen smelter bevare fugten i lang tid, og efter tørring blive for stor styrke. Ingen forberedelse er vanskeligt at opnå udbyttet. Normalt i det første år for at gøre gips eller kalk, og den anden - gødning (gødning).

- Sand. På grund af det høje indhold af sand sådan jord bevarer næppe fugt og ikke befordrende for dannelsen af humus lag. Humus tilsat (en 10-liter spand per kvadratmeter) og lejlighedsvis - lerpartikler binding.

- Clay. Det ophobes fugt, hvilket forhindrer normal vækst af planter. Normalt er det syrnede. Reducere densiteten ved tilsætning humus, tørv syre "standset" kalk. Når efteråret grave sengene forlader store.

De vigtigste jordtyper er præsenteret temmelig omfattende liste. Dette omfatter sorte jord, skovjord, eng, prærie, sand, brun, grå, etc. Der er en simpel folkemusik metode til bestemmelse af typen :. nødt til at tage en håndfuld af våd jord (der bør ikke være snavs, ingen spild af tørhed), roll-log, og forsøge at kombinere kanten "i doughnut." Jeg ruller op, men falder fra hinanden - sandjord. Ingen glide - domineret af sand. Crack "bagel" - det betyder lermuld. Alt perfekt rullet og forbundet - leret jord. Endnu engang vil jeg henlede Deres opmærksomhed, at denne erfaring skal udføres på det optimale vandindhold.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.