FormationVidenskab

Synlig stråling

Måske du hørt om de specielle elektromagnetiske bølger opfattes af det menneskelige øje, besætter en vis del af spektret og med en bølgelængde på 380 nm (for violet) til 780 nm (for rød). Dette er den synlige stråling. Egenskaber er det normalt vist i terahertz, kan vi finde ud ved at måle frekvensgang sådanne bølger (vi får et hul i 400-790 THz). Synlig stråling kaldes også synligt lys. For at sige det mere enkelt, det er lyset, som vi er så vant til, og den fysiske side af, som ikke engang tænke. Den mest følsom indikator for øjnene for 555 nm (denne grønne del af spektret, 540 THz).

Interessant faktum: i spektret ikke indeholder nogle af de farver, opfattes af os. For eksempel er der ingen lyserød farve (og nuancer). Det er dannet ved blanding andre farver.

Har du nogensinde spekuleret over, hvorfor himlen ser blå? Det er simpelt: del af spektret med en kort bølgelængde spredes af luft mere end en længde svarende til den røde side af spektret. På grund af denne himlen er blå, især ved middagstid. Synlig stråling kommer ind i såkaldte "optisk vindue". Denne region af spektret jordens atmosfære ikke absorberer.

Nogle dyr kan se lys, utilgængelige for menneskelige syn (det simpelthen ikke i det synlige område af kontakt). Mange insekter (fx bier) opfatter det ultraviolette område, så de er hurtige til at finde nektar i blomsterne. Ultraviolet stråling er i stand til at se og fugle. Nogle arter af fugle selv har etiketter, der kun er synlige i form af stråling, hvor mandlige og kvindelige nøjagtigt bestemmer hinanden.

Den fandt brugen af synligt lys og i mennesker. Dens mest almindelige form - varme baseret på bevægelsen af atomer: den større krop opvarmes, jo hurtigere bevægelse af atomer, som udsender lys ved kollision. Alt velkendt for os lyskilder - sol, glødende, stearinlys (flamme) - er termiske kilder til synligt lys.

Følgende eksempel - elektroluminescens. Her, energi, som forårsager lysemission, atomer opnået fra ikke-termiske kilder. Når elektriske udladninger i et gasfelt rapporteret en vis kinetisk energi, elektronerne rammer atomerne (udtrykket "Collide"), og energien af anslåede atomer vi observerer allerede i form af luminescens (elektroluminiscens).

Elektroluminescens bruges nu til reklame lysskilte. Af den måde, aurora borealis henviser også til udseendet af elektroluminiscens: ladede partikler fra Solen, er tiltrukket af det magnetiske felt af vores planet, vi er glade ved polerne, og lys. Men billedrør i fjernsyn glød på grund katodeluminescensdisplays: gløde her forårsager elektron bombardement.

Kemiluminescens - endnu et eksempel på synligt lys. Her er resultatet af gløden bliver energien frigivet i kemiske reaktioner. lyskilde temperatur er en temperatur på det medium, hvori det er placeret. Et eksempel kunne vel tjene som en ildflue med lidt glødende grønne "lommelygte". Lys og andre organismer: nogle fisk, bakterier og insekter. Nogle gange kan du se skæret af rådnende træer.

Nogle af kroppen begynder at gløde efter at være blevet udsat for lys: absorbere energi, de har selv blevet lyskilder. Det - fotoluminescens egenskaber der er almindeligt anvendt i maling, tøj, vejskilte og så videre.

Farven komponenter i det synlige lys bruges i praksis i psykologi: Grøn er kendt for at lindre rød - ophidser, lilla, sort og blå - tværtimod hæmme og endda undertrykt, og med en mangel på hvide farve i mennesker og depression opstår. Synlig stråling anvendes i medicin (chromotherapy): for eksempel gult lys anvendes til behandling af visse øjensygdomme. Rødt lys helbredt visse sygdomme og patologi af seksuelle kirtler: infantilisme, barnløshed, menstruationsforstyrrelser hos kvinder, utilstrækkelige mængder af frø hos mænd anaphrodisia. Blåt lys eliminerer kløe, behandle exudativ diatese og forskellige typer af blødning.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.