FormationVidenskab

Crustose laver: navn, beskrivelse, ejendomme

Klasse laver - er en af de mest udbredte og forskelligartede organismer på Jorden. Videnskab ved mere end 25 tusinde af deres art, deres distributionssystem er stadig ikke fuldt forstået. Arrangeret deres system af to elementer: svampen og alger, bare sådan sammensætning kombinerer et stort udvalg.

Hvad er de crustaceous laver

Navnet "lav" kom fra en analogi med sygdommen helvedesild opstår på grund af deres udseende. Laver - er repræsentanter for unikke arter, der er kendt for dem i deres sammensætning, er der begge kun to organismer, alger og svampe. Mange forskere har identificeret for denne art af svamp separat klasse. Kombinationen af en unik svamp inde i kroppen skaber et særligt miljø, hvor tangen er beskyttet mod ydre påvirkninger og forsynet med en flydende og oxygen. Champignon forbruge vand fra substratet, absorberer oxygen, således alge deri modtager strøm og føles behagelig. For deres eksistens ikke kræver særlige jord, de vokser overalt, hvor der er luft og vand, selv i små mængder. Repræsentanter for crustose laver dækker de nøgne klipper, sten, vokser på ler, på hustage og træer.

I et gunstigt miljø i fotosyntesen alger producerer kulhydrater, som føder svamp. Sidstnævnte er en parasit på hendes krop, men deres sameksistens - det er snarere et symbiotisk forhold. Det alger er zhizneobrazuyuschim komponent. Hvis du vælger det fra en svamp, i de fleste tilfælde vil det være i stand til at tilpasse sig til en uafhængig, selvstændig eksistens og vil fortsætte med at udvikle sig på egen hånd. Mushroom er afgjort dø uden mad, som han har modtaget.

Territory voksende crustose lav

Laver er blandt de mest almindelige i verden af mikroorganismer. Stort set alle breddegrad kan møde crustaceous laver, i stand til at tilpasse sig eventuelle betingelser. Tilpasning til den kolde, de føler sig godt på skråningerne af de polare klipper, de føler sig trygge i troperne og ørkener.

Crustose laver er almindelige i hele verden, de ikke kræver en unik specifikke betingelser. Afhængigt af hvilken type af substrat og karakteristika klima, terrænet vokser en bestemt type. Ekspanderende, de dækker et stort område, fuldstændig fyldning skråningerne af klipper og sten dækker.

Som regel gruppen bundet til klimaforhold eller naturlige område. Nogle arter kan findes kun i Arktis, den anden kun i taiga. Men i dette system, der er nogle undtagelser, når geografi vækst knyttet til miljøforhold, gentaget i forskellige regioner. Disse lav findes på bredden af ferskvandssøer, oceaner, bjerge mv Ligeledes kan spændet være knyttet til bestemte funktioner i jord: en gruppe af laver vokse på ler, den anden på den stenede jord, etc.

Derudover er der en lille kategori af arter, der vokser rundt om i verden, uanset de naturlige og klimatiske forhold.

Værdien for miljøet

I det økologiske system af planeten, de er overalt. Lichen værdi er stort, disse organismer drive en arbejdsgruppe søm. De indtager en vigtig plads i dannelsen af jorden, de er de første til at gennemtrænge lagene og berige det for yderligere vækst for andre arter. Crustose laver behøver ikke særlig substrat, der dækker golde jord, de berige det og gøre beboeligt de andre planter. Under væksten de udskiller syre specifik til jorden, hvorigennem jorden bliver løs, det forekommer forvitring og oxygenberigelse.

Favorit voksende miljø crustose laver, hvor de føler sig trygge - klipper. De helt sikkert er knyttet til sten og klipper, ændre deres farve, efterhånden opbygge på overfladen af betingelserne for udviklingen af andre arter.

Mange dyr har en farve, der svarer til en bestemt type lav, der vokser i deres levesteder. Dette giver dig mulighed for at skjule og beskytte sig mod rovdyr.

ydre struktur

Fremkomsten af disse symbiotiske svampe er yderst forskelligartede. Laver, crustaceous eller kork, såkaldte fordi de skaber på overfladen, hvor der er, skorpe, der ligner udskud. De kan antage forskellige former og har uventede farver: pink, blå, grå, lilla, orange, gul eller en anden.

Forskere skelner tre hovedgrupper:

• crustose;

• ark;

• busket.

De karakteristiske træk ved crustose lav - de klæber fast til jorden eller et andet substrat, fjerne dem uden beskadigelse umulig. Disse laverne er mest almindelige i byerne, hvor de kan vokse på betonvægge, træer. Desuden kan de ofte findes på pisterne. Hvor mødte disse lav, crustose sorter kræver ingen væsentlige forudsætninger og føle sig helt selv på klipperne.

De repræsenterer den skorpe, der dækker ubeboelig overflade af andre planter. På grund af karakteren af dens struktur og udseende, de kan være ufuldkommen usynlig og fusionere med naturen. Det er en fejl alle disse svampe kaldet mos, mos - er blot en af tusindvis af arter af lavere planter.

Scale laver skelne fra andre arter er meget enkel. Ark fastgjort til jorden ved hjælp rostochku ligner små stængler. Liget af lav har en plade-lignende form af forskellige former, kan deres størrelser også variere.

Busket har den mest komplekse ydre form. De er lavet af kviste, runde eller flade, kan vokse på jorden, klipperne. De er de største, vokser, kan også hænge fra træerne.

Crustose laver kan have en overgangsperiode position mellem disse grupper og andre typer af funktioner: Denne klassificering er udelukkende fokuseret på deres ydre symptomer.

interne struktur

Krop skala lav, eller thallus (thallus) er af to slags:

• gomeomernoe;

• heteromer-.

Den første type er den enkleste, det indeholder algeceller i en kaotisk måde og fordeles mellem svamp hyfer temmelig jævnt. Oftest kan en sådan struktur findes på mucosale lichen, f.eks crustose lichen slægten collema. I hvile, de ligner tørrede skorper og under indflydelse af fugt med det samme svulme op, få slags folieret lav. Mød dem kan være ved Sortehavets kyst.

Heteromere lichen thallus har en mere kompleks enhed. De fleste crustose laver er af denne type. I forbindelse med denne slags kan spores sin strukturerede interne organisation. Det øverste lag danner en svamp, og dermed beskytte fra alger issushivaniya eller overophedning. Nedenfor svamp har filialer, der tillægger celler af alger. Følgende er et andet lag af halsen, som er et substrat for algerne, kan den opretholde det ønskede niveau af fugt og oxygen.

lichen gruppe

Efter typen af vækst og fastgørelse til substratet betyde følgende grupper skiller sig ud blandt de crustose lavarter:

• af Ground;

• epifytiske;

• epiletnye;

• vand.

Første gruppe af Ground lav, udvides til forskellige jordtyper, de også vokser godt på træstubbe, klipper. De kan godt konkurrere med planter af de højere grupper, så de magre jorder vokse sjældent, men foretrækker frugtbar jord. Nogle af dem vokse på tørre moser, langs vejene, i tundraen, hvor de optager store arealer mv De mest kendte arter er litsedeya, pertuzariya, ikmadofida.

Af Ground kan også opdeles i to kategorier: På vej (se andre arter), og er knyttet til jordens lav, crustose i højere grad. Vedhæftet crustose kan eksistere på sand, kalk, lerjord. Crustose snekruslav navne i denne gruppe er som følger: ramalina snoet, mørk brun Parmelee, collema, beomitsets pink og andre.

Epifytiske laver vokser kun på træ eller en busk. De har også betinget opdelt i to grupper: epifilnye (der er på bladene, bark) og epiksilnye opstår på friske skiver. I de fleste tilfælde, de fandt det på barken, på den lille område kan eksistere side om side på samme tid et par dusin forskellige arter af crustose laver, helt at ændre farven på træet og skabe en ny ydre overflade.

Crustose laver gruppe epilithic sætte sig på klipper og klipper. Eksempler på disse er forskellige: nogle planter udelukkende på kalksten, andre foretrækker silicium sten, og andre slå sig ned der, og der, samt på byens tage, mure.

Typer af crustose laver

Crustose laver er de fire arter taget i videnskab: epilithic, af Ground, epifytiske og epiksilnye. De kan vokse på træstammer, på dødt træ, på stubbe, men oftere de vokser på bare klipper.

På en lang række substrater vokse crustose lav. Eksempler kan let findes i enhver by eller skov: på vægge, tage, sten, klipper. De er så tæt klæber til jorden, fjerne dem uden skader umuligt.

Crustaceous laver danner en skorpe-lignende udskud. De kan have meget forskellig farve, og helt dækker genstand for landskabet, væsentligt ændre dens udseende. Pink sten, lilla, lyse gule sten gør landskabet lyse og usædvanligt.

Aspicilia, hæmatom, archill, letsideya, GRAFIS, biatora - de fleste af skala laver fremtrædende eksempler på deres levesteder findes næsten hele landet. Variety biatora kan eksistere samtidig i marsken og på klipperne. Archill crustaceous lav, for eksempel kan dyrkes på forskellige substrater: som sten og træerne eller træstubbe.

Reproduktion crustose lav

Der er tre fremgangsmåder til reproduktion: vegetativ, seksuelle eller ukønnede. Seksuel reproduktion er en af de mest almindelige måder: lav dannelse apothecia, perithecia eller gasterotetsii - en anden krop i kroppen, hvor sporer udvikles. Deres udvikling er meget langsom og kan vare op til 10 år. Når denne proces er afsluttet, gasterotetsii begynde at producere sporer, som efterfølgende spirer ved den ønskede temperatur og fugtighed.

Når ukønnet sporulation lichen sporer opstår og udvikler direkte på overfladen.

Det vegetative reproduktion involverer lille stof bestående af partikler af alger og svampe, og buske thallus. De spredes med vinden eller dyr rejser længe, indtil de finder en egnet substrat. Dette er den hurtigste metode til reproduktion, fremmer hurtige udbredelse. Gengivelsen på denne måde kan også forekomme med uforberedt stykke lichen, men i så fald chancerne for vækst af den nye substrat være lavere.

ansøgning

Ansøgning crustose laver usædvanligt bredt: de er i stand til at vokse, hvor der ikke er nogen chance for en hvilken som helst anden plante. Over tid, de forbereder et passende miljø, en tilstrækkelig mængde af humus for væksten af andre planter. I dette tilfælde, alle de mange tusinde mangfoldigheden af laver er kun to slags er giftige, andre bruges på forskellige områder: landbrug, medicin.

Anvendelse af lav og betydning i farmakologi så stor: healere i landsbyer kendte nyttige egenskaber af hver af de hundredvis af arter anvender dem til behandling af en bred vifte af sygdomme fra kræft til hoste. Crustaceous laver er særligt effektive til behandling af suppurativ betændelse. De omhyggeligt afskåret fra overfladen og påføres såret - takket være de antibakterielle og antiseptiske egenskaber, som er indeholdt i deres sammensætning, de dræber bakterier, der hjælpe med at rense og helbrede det åbne sår.

Måleomgivelserne tilstand via lichen

I videnskaben, er de også bruges til at studere miljø og luftkvalitet. Crustose laver er de mest modstandsdygtige over for forværringen af det naturlige miljø, de lider miljøkatastrofer og høje niveauer af luftforurening, men det påvirker deres tilstand væsentligt. På grund af karakteren af dens struktur lav absorberer indkommende vand og luft, uden ekstra filtre, alle på én gang thallus. På grund af dette, de er modtagelige for forurening og ændringer i sammensætningen af luft eller vand, fordi de giftstoffer hurtigt krænker deres indre funktioner.

På grund af det høje indhold af giftige stoffer i atmosfæren eller vand massedød tilfælde crustaceous laver forekomme. De første tilfælde begyndte at forekomme nær store industrielle byer, hvor udviklingen af produktion, og dermed et højt niveau af luftforurening. Disse sager har vist, at det er nødvendigt for at filtrere luften udledningen af skadelige stoffer. Igen i dag laver vokse på det område af de store byer takket være pleje af miljøet og forbedring af luftkvaliteten.

Der er to retninger i studiet af aircondition som repræsentanter for denne art: aktiv og passiv. I den passive tilstand af atmosfæren er lavet af resultaterne her og nu, det aktive betyder lange undersøgelse af en bestemt form for lav, hvilket gør det muligt at opnå et mere præcist billede.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.