ForretningIndustri

Hvad er pålidelighed? Pålidelighed indikatorer: identifikation og karakterisering

Egenskaben af objektet at udføre visse funktioner bibragt det samtidig opretholde ydeevne inden for et vist område, der svarer til forudbestemte tilstande og betingelser for brug - denne pålidelighed. pålidelighed indeks kan være meget forskellige, men det er fra dem i høj grad afhænger af kvaliteten af udførelsen af et produkt.

bestanddele af

Der er tre vigtigste komponenter i denne definition:

 • udførelse af dets opgaver;
 • den tid, der kræves til dette formål;
 • visse driftsbetingelser.

Hvis vi taler om at gennemførelsen af bestemte funktioner, er det værd at bemærke to ting, der relaterer sig til teoretisk og praktisk forståelse af, hvad der udgør sikkerheden. pålidelighed indikatorer fra dette synspunkt, følgende: den tilstand og ydeevne af dette produkt.

Tilgængelighed og servicering

Operabilitet er en bestemt tilstand af objektet, hvor det kan være muligt at udføre disse funktioner med parametre, der er defineret af den tekniske dokumentation. Det er værd at bemærke, at tilgængeligheden og servicering af fejlagtigt identificeret som den anden er en tilstand, hvor det opfylder de juridiske krav i den tekniske dokumentation.

Time - er et andet vigtigt element, der involverer pålidelighed. i dette tilfælde pålidelighed indeks omfatter dette begreb er ikke tilfældig, fordi den fysiske essensen af pålidelighed ligger i det faktum, at hvert produkt bør være obligatorisk for en vis tid til at vedligeholde deres tekniske parametre.

andre komponenter

Desuden pålideligheden af definitionen omfatter også driftsbetingelserne. For tekniske systemer, der opererer i forskellige forhold, kan det være karakteristisk for forskellige tidspunkter før de første tilfælde af fiasko.

Du er nødt til korrekt at forstå, hvad en følelse bærer betegnelsen "pålidelighed". Pålidelighed indekser omfatter høj kvalitet område uden nogen særlig bestemmelse og kvantificering af visse egenskaber. Men i processen med at etablere pålideligheden af et bestemt objekt eller en fælles tekniske systemer er der et behov i fremlæggelsen af de begreber og funktioner, der er en del af det er i en kompleks indikator. For eksempel, specialiseret udstyr til forskellige kraftværker, herunder begreber som følger:

 • holdbarhed;
 • vedligeholdelse;
 • pålidelighed.

Og de selv også afhænger også af en række andre parametre.

sekundære indikatorer

Hvis vi taler om, hvad der bestemmer de grundlæggende parametre for pålidelighed, er der tre hovedfaktorer. De er:

 • Kvalitet. kvalitetsmetrik (pålidelighed) omfatter et sæt af egenskaber, der bestemmer graden af egnetheden af en teknisk anordning til dens tilsigtede formål.

Kvalitet er direkte relateret til den måde, hvorpå brugt et eller andet produkt. For eksempel, hvis en særlig dampturbine enhed, der er designet oprindeligt at bære grundbelastningen, vil blive anvendt i en særlig manøvrering tilstand, en lignende operation i sidste ende vil begynde at negativt påvirke dens tilstand, og følgelig dens kvalitet og vil sænke resultater der beregner pålidelighed indikatorer.

 • Vitality. Er evnen af visse tekniske anordninger forhindre alvorlige krænkelser, og udelukkes udviklingen af alle former for ulykker og fysisk fiasko udstyr.
 • Sikkerhed. Bestemmelse af egenskaber af tekniske indretninger, som giver nogen mulighed for forekomst af eventuelle situationer, der er farlige for mennesker og deres miljø. Således er fremgangsmåden udføres som beregningen registreres pålidelighed indeksering og disse funktioner.

Under reviewspørgsmål pålideligheden af de forskellige komplekse systemer betragtes som et begreb som stabiliteten i forbindelse med svigt af enkelte elementer. begrebet "konservering" kan også anvendes i enkelte tilfælde.

Hvad er det?

Bevaring er en egenskab af udstyr til at forblive i god stand under opbevaring. Ligesom andre systemer pålidelighed, det giver for produkter for at bevare deres grundlæggende tekniske data inden for bestemte grænser. Hvis du mener, at opbevaring er en integreret del af operationen, sikkerhed - det er pålidelighed i opbevaringsforhold.

Vi kan sige, at denne mulighed er ganske kompliceret, og det er ganske vanskeligt at vurdere en bestemt funktion, da de sikkerhedskriterier så kunne være nogen produkt pålidelighed indikatorer.

Det vigtigste træk ved dette koncept er, at det er domineret af de konstante svigt på grund af lavere installeret sæt af funktioner, der opstår på grund af ældning. Beskyttelse er en temmelig vigtig teknisk begreb, og i kombination med pålidelighed at bestemme pålideligheden af et bestemt udstyr i forskellige stater. Dette er så meget mere vigtigt for den grund, at en masse udstyr der er nogle specifikke tids opbevaring, som er lig med eller endog overstige den indstillede arbejdstid. Definition af indikatorer pålideligheden af tekniske systemer omfatter stadig meget stort antal andre faktorer, der er forskellige i naturen.

eksempel

Som et eksempel betragtes pålideligheden af dampturbinen enhed, som omfatter:

 • kvaliteten af anvendt i fremstillingsprocessen materialer;
 • perfektion designet struktur;
 • brugte produktionsteknologi;
 • anvendt teknologi transport og installation af udstyr;
 • kvaliteten af det anvendte brændstof;
 • betingelserne for drift og vedligeholdelse af enhederne.

Og det er kun en kort liste, der omfatter karakteristiske parametre for pålidelighed. Oprettelsen og brug af nye, mere og mere komplekse systemer involverer behovet for konstant vedligeholdelse af stadig høj grad af pålidelighed. Derfor er udviklet specialiserede "teorien om pålidelighed", som for nylig begyndte at nyde en forholdsvis stor spredning.

teori

I dag leveres den matematiske apparat af teorien om pålidelighed, som ofte anvendes i praksis at løse et svimlende antal forskellige opgaver, der vises i færd med produktion og drift af diverse udstyr. Således er de grundlæggende begreber, der definerer parametrene for pålidelighed (holdbarhed) af udstyr omfatter:

 • systemet;
 • objekt;
 • element.

Formuleringen af disse begreber er helt i overensstemmelse med det grundlæggende filosofisk begreb af hele og elementet. Forskellige tekniske objekter, som er diskuteret i sikkerhedsteori præsenteret i form af forskellige systemer, der er operativt indbyrdes forbundet og en samling af interagerende elementer. Dette system er designet til at udføre en påkrævet integritet program. Som individuelle elementer af systemet betragtes, som kan udføre en uafhængig udførelse af bestemte opgaver.

Valget af systemet, samt forskellige af dens bestanddele er ganske vilkårlig. Hvis der anvendes den udvidede problemstilling, så ethvert system i sidste ende vil blive en del af et større system, og alle elementer er inddelt i dele, til gengæld omdannes til dens elementer. Således opdelingen af diverse udstyr og elementer i systemet afhænger direkte af den hierarkiske niveau, hvor opgaverne løses.

GOST begrebet systemet og element er kombineret i ét sigt - "objekt".

Hvad er det?

Objektet kaldes et bestemt system enhed, eller nogle af dens elementer, som accepteres til at studere nogle specifikke egenskaber er det alle former for forbindelser med andre dele.

Under drift, da systemet som helhed og de enkelte elementer kan forekomme sådanne tilfælde, hvor der er et fuldstændigt eller delvist tab af deres funktionelle egenskaber. Et sådant tab af effektivitet i teorien om pålidelighed kaldet benægtelse, og det er en af de grundlæggende begreber.

Afslag og dens funktioner

Denial er enhver begivenhed, der involverer en overtrædelse eller fuldstændigt ophør af ydeevne af objektet. Det er således:

 • pludseligt eller gradvis;
 • afhængige eller uafhængige;
 • delvis eller endelig.

Hvis afvisning af en bestemt post ikke omfatter afvisning af de øvrige dele, kaldes det en uafhængig, mens svigt af anordningen på grund af svigt af andre elementer kaldes afhængig.

Pludselige svigt, baseret på navnet, der er absolut uventet uden synlige tegn på deres udseende, mens en gradvis tilvejebringe slid eller ældning af materialet, for langvarig udsættelse for overdreven belastning, hvilket fører til en gradvis reduktion i ydeevne ved fuld eller delvis bevarelse af effektiviteten af det anvendte udstyr .

Endelige eller totalsvigt - er en form for svigt af det udstyr, hvori systemet mister sin funktionalitet eller muligheder overvinde grænser for det tidspunkt, hvor årsagen til fejlen er rettet. Delvis samme bly kun at aktivere alarmen, samt behovet for at reducere de operationelle parametre til et vist niveau.

Desuden er det værd at bemærke, at man er særlig opmærksom på svigt eller deres kombination, der er ansvarlige for overgange til det yderste tilstand ved hvilken som skal anvendes til det tiltænkte formål er uhensigtsmæssig eller uacceptabel.

Hvordan er pålideligheden af udstyret i produktionsprocessen?

At levere høj pålidelighed og holdbarhed ydeevne forskellige produkter, er du nødt til korrekt overholde fremstilling og installation af teknologi i ethvert system. Analyse af statistiske data viser, at årsagen til de relevante teknologiske defekter, så de moderne producenter forsøger at bruge en række særlige begivenheder, der tillader i den fase af fremstilling og installation for at minimere risikoen for problemer i forskellige systemer i langt de fleste tilfælde den nødstop af specialiseret udstyr.

Uanset hvad de vigtigste indikatorer for pålidelighed forsøger at sikre, at fabrikanten, bør deres arbejde gøres på følgende områder:

 • Øge graden af præfabrikation ved at udstede en pålidelig ydelse af udstyret. For eksempel, rørsystemer, turbiner, kedler og specialiseret udstyr til vand kan leveres formonterede moduler, er det overvældende flertal af montage-svejsning overført fra den oprindelige installation websted til fabriksgulvet, som under sådanne forhold er meget lettere at opnå et ekstremt høj kvalitet.
 • Den udbredte brug af moderne kvalitetssikring teknologi til hvert trin i produktionen, fra input kontrol af forskellige mellemprodukter og udgangsmaterialer for at give kontrol over efterbehandling procedurer, fysisk eller bench test. Utility af input kontrol er gentagne gange blevet bekræftet af statistikken over de fejl, der blev opdaget i løbet af de specialiserede kontrol af forskellige produkter.
 • Brugen af avanceret teknologi produktionsudstyr med programledelse, der maksimerer detaljer forarbejdning komponenter og fremstilling af produktet med maksimal nøjagtighed.
 • Mekanisering og automatisering af komplekse procedurer, øge brugen af avancerede teknologier.

Praksis har gentagne gange vist sig, at brugen af moderne udstyr i produktionsprocessen, samt fuld overensstemmelse med de etablerede driftsformer i høj grad kan bestemme pålideligheden af det endelige produkt. I dette tilfælde skal du ordentligt forstå funktionerne i produktionen af visse former for udstyr eller produkter, samt de vigtigste risikofaktorer for at bruge alle nødvendige foranstaltninger til at fjerne eller minimere dem. Med denne estimering af pålidelighed indeks vil altid være høj, uanset hvilke særlige område arbejdet udføres.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.