Publikationer og skrive artiklerBoganmeldelser

Den berømte franske historiker Fernand Braudel: biografi, de bedste bøger, og interessante fakta

Fernand Braudel - en af de mest berømte franske historikere. Hans idé er at tage hensyn til geografiske og økonomiske faktorer, når tænker historiske processer har revolutioneret videnskaben. De fleste Braudel var interesseret i fødslen af det kapitalistiske system. Også den videnskabsmand indtastet historiografiske "Annales" skole, der var engageret i studiet af historiske fænomener inden for samfundsvidenskab.

biografi

Født Fernand Braudel i 1902, den 24. august, i Lyumeville, nær Verdun. Han var søn af en landsby lærer, og tilbragte en del af sin barndom på en gård med sin bedstemor. Men det at være i naturen var kortlivet - i 1908, Braudel flytte til Paris.

I 1913, den fremtidige historiker kommer i Voltaire High School, der med succes har dimitterede i 1920 og fortsatte sine studier ved Sorbonne. Dette velkendte universitetet i Paris en ung mand dimitterede i 1923. I løbet af denne tid har han besluttet at knytte deres skæbne med undervisningen. Braudel virkelig ønskede at få en plads i den højere skole for Bar-le-Duc, der var tæt på hans hjem. Men disse forhåbninger ikke gå i opfyldelse. Og Fernand gik til en lærer på College of den algeriske. Denne gang var meget frugtbart for hans videnskabelige forskning og hans første videnskabelige papir blev offentliggjort i 1928. På dette tidspunkt, mødtes han med Paula, hans kommende kone. Hertil kommer, at historikeren måtte gennemgå militærtjeneste i Tyskland, den franske gruppe af angriberne fra 1925 til 1926.

Ikke desto mindre er han forpligtet sig til en videnskabelig karriere. Historikeren beslutter sig for at skrive en afhandling om Spaniens historie, på trods af anbefalingerne fra Sorbonne professorer til at tage et emne relateret til Tyskland. I 1927, overskuer Braudel starter. Han henviser til de historiske materialer, der er lagret i bibliotekerne i Salamanca, besøger berømte steder i Middelhavet, såsom byen Dubrovnik i Jugoslavien, der efterlod en masse beviser for det XVI århundrede.

Retur til Paris og et afgørende møde

I 1932, Fernand Braudel vendte tilbage til Paris og blev lærer af Lyceum Condorcet, og senere - Lyceum Henrik IV. På dette tidspunkt, det begynder et venskab, der vil resultere i et langsigtet samarbejde med den anden professor i historie - Lucien Febvre. Kæmpe rolle at spille, og magasinet skabte sidste i 1929, "Annals of den økonomiske og sociale historie." Denne udgave var ikke kun videnskabelige, men en form for revolutionerende, da blevet revideret forskningsmetoder, underkaster sig syn på historien som en videnskab. foreslog Febvre, studere historie, være opmærksom på ikke kun krige og monarker, viser sig at være på tronen, men også hverdagen for almindelige mennesker i fredstid. Disse synspunkter er alvorligt ramt Braudel og på mange måder blev afsæt for hans egen forskning.

I 1935 modtog Braudel et tilbud om at blive professor ved University of São Paulo og gik til Brasilien. Men han boede der en kort tid, og allerede i 1937 vendte han hjem, og det næste år vandt en plads i Paris École pratique des Hautes études. På dette tidspunkt, er det voksende hans venskab med Fevrenom, Braudel og beslutter sig for at skrive en bog under ledelse af en anden, dedikeret til middelalderen af Middelhavet. Men i starten af krigen forhindrede disse planer.

I 1939 Braudel er i den franske hær. Og det næste år, er historikeren fanget og tilbringer krigsårene i nazistiske koncentrationslejre, først i Mainz, så i en koncentrationslejr på Østersøkysten.

De efterkrigstiden

Fernand Braudel, hvis bøger i dag er populære ikke kun blandt historikere, men også blandt almindelige læsere, blev befriet først efter Anden Verdenskrig, og straks vendte tilbage til Frankrig. Her hjemme, han var på Sorbonne udnævnt lektor. I 1947 grundlagde Braudel ven Febvre det fjerde afsnit af École pratique des Hautes études, de økonomiske og sociale videnskaber. Finansieret bundsektion Rockefeller Foundation. Dette punkt vil også spille en vigtig rolle i den biografi Braudel.

I 1949, historikeren forlader Sorbonne og blev leder af afdelingen på Collège de France. Der arbejdede han i lang tid.

I 1956 dør Lyusen Fevr, og Braudel blev præsident baserede sin ven fjerde afsnit af den praktiske skole. Dette indlæg er en historiker ville holde indtil 1973. Desuden Braudel og bliver chefredaktør baserede Febvre, der dengang blev kaldt "Annals. Økonomi. Company. Civilisation ".

Første publikationer og "House of Science"

I 1958 Braudel gør en metodisk artikel, som vil være grundlæggende for hans teori. Publikationen blev kaldt "Historie og samfundsvidenskab."

I 1959, historikeren har en idé til at åbne et forskningscenter og bibliotek. Han kom endda op til stednavnet - "Hus humanvidenskaberne" Braudel bogstaveligt lyser ideen, men gennemførelsen var nødvendigt at finde en betydelig mængde penge. Det lykkedes ham kun i 1970 - blev sponsor for Ford Foundation. Efter åbningen af "House" Braudel blev den primære administrator institutionen.

Det efterlader ikke og forskning Fernand Braudel. Kapitalismen - er hans vigtigste lidenskab et par år. Historikeren seriøst interesseret i årsagerne til dette fænomen. Og det mest værdifulde i denne henseende er, at Braudel så dette fænomen på en usædvanlig vinkel. Som altid, han betalte stor "immateriel" værdi for traditionelle science detaljer - livet for almindelige borgere.

I 1967 ser det ud på hylderne i boghandlere den første del af en af de store værker af dem, der skrev Fernand Braudel. "Materiale civilisation" var en succes blandt historikere, men forfatteren selv var ikke helt tilfreds med den offentliggjorte udgave. Derfor er det taget til færdiggørelse af bogen. Hårdt arbejde slutter i 1979. Offentliggørelsen af den endelige version af hele tre-volumen værker.

de seneste år

I 1970 Braudel fratræder "Annals" chefredaktør på grund af uoverensstemmelser med de nye medarbejdere. Han er kun en nominel medlem af styregruppen af publikationer. Men umiddelbart finder sig selv ikke mindre værdig beskæftigelse Fernand Braudel. Bøger, videnskabelige artikler, forvaltning af "House of Science" - det er, hvad historikeren vier al sin tid. Samtidig begyndte han at arbejde på multi-binds værk "Identiteten af Frankrig." Men for at dette arbejde, han desværre ikke lykkedes færdig.

Den berømte historiker, uddannet vej til det sydlige Frankrig, i en lille by kaldet Cote d'Azur, den 28. november 1985.

interessante fakta

Mens der i tysk fangenskab, Fernand Braudel formået at afslutte sin afhandling, dedikeret til Middelhavet under regeringstid af Philip II. Dette arbejde var beskyttet af en historiker i 1947 og åbnede vejen for ham i den store videnskab. Fem år i fangenskab, arbejdede han uden litterære kilder, tage noter på papirlapper.

Braudel havde en gave til at finde dygtige forskere. Således var han i stand til, kan sige at bringe disse berømtheder i verden af videnskab, som M. Ferro, G. Duby, F. Fourier J. Rivelya og så videre.

Fernand Braudel: "Hvad er Frankrig '

Dette arbejde er den seneste arbejde af en historiker. Samtidig blev han også tænkt som begyndelsen på en lang række bøger, der afsættes til sit hjemland Frankrig. Denne del af cyklussen består af to bind. Den første hedder "Space and History", den anden - "Mennesker og Ting".

Dette arbejde Braudel kan kaldes en unik encyklopædi Frankrig. Her kan du finde detaljerede oplysninger om historie, kultur og natur i landet, om den nationale karakter og identitet af dens indbyggere. Læsning denne bog, kan man kun undre sig over hvor grundigt studeret Braudel deres hjemland.

"Materiale civilisation, økonomi og kapitalisme"

Dette er det vigtigste arbejde i Braudel, der dækker tidsperioden fra XV til XVIII århundrede og beskriver den økonomiske verdens historie. Det er et essay berømmelse historiker. Desuden er det produkt kaldet den højeste præstation i den franske historiske skole "Annals", fordi det indeholdt det grundlæggende princip på skolen - for studiet af historie er nødvendig for at syntetisere alle aspekter af samfundet.

Den første del, "Strukturerne i hverdagen"

Selvfølgelig kunne dette store værk ikke udstedes en enkelt bog, så delte den i tre store stykker af Fernand Braudel. "Strukturerne i hverdagen" - dette navn er det første bind. Der er detaljeret undersøgelse af de økonomiske aspekter af livet for menneskeheden i en tid med betydningsfuld forandring og fremkomsten af kapitalismen. Bogen er udelukkende helliget det materielle liv. Efter at have læst det, kan du se, hvordan folk levede i middelalderen og fødslen af moderne tider, ikke kun i Europa, men udenfor. Jeg tog sig af de eksempler Fernand Braudel. "Strukturerne af hverdagen" vrimler i forskellige bekræftelser og uddrag fra afhandlinger af tiden, hvilket gør det lettere at læse og gør bogen tilgængelig for en bred vifte af læsere.

Anden del af "Game deling"

Denne del beskæftiger sig med erhvervslivet i middelalderen. Braudel beskriver stort set alle aspekter af dette felt: det arbejde, som kræmmere, handel detaljerne i lange afstande, international udveksling, kredit cantors. Historikeren fokuserer på, hvordan arbejdet i disse organisationer påvirke hverdagen for samfundet som helhed. Markedet økonomi - det er det vigtigste tema i denne bog.

Den tredje del af "International tid"

Denne mængde er den tredje del af den berømte trilogi, som er skrevet af Fernand Braudel. "Time of Peace" - en beskrivelse af verdens økonomiske historie. Forfatteren præsenterer det som en række forskellige-dominans over økonomien, som er kombineret engangs-rytme. Han analyserer årsagerne til storhed og fald disse økonomier, og skitserer de vigtigste hypoteser, der er blevet foreslået i de tidligere dele.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.