FormationVidenskab

Zink og zinkhydroxid: egenskaber, applikationer og rolle i naturen

Det er ingen hemmelighed, at zink og zink hydroxid er almindeligt brugt af moderne forskere. Et udvalg af deres anvendelse afhænger af de fysiske og kemiske egenskaber.

Interessant nok kobber-zink legering anvendt af de gamle egyptere, og efter Romerriget. Men her zink var umuligt at tildele en ren form i mange år. Kun i 1746, A. Marggraff først fik dette metal i sin rene form. I det syttende århundrede zink smeltning allerede er udført i industriel målestok.

Zink: kemiske egenskaber og en kort beskrivelse

Zink er metallet i medium hårdhed. Det er interessant, at det er helt sprødt ved lave temperaturer. Men ved en temperatur på 100 til 150 grader Celsius for at blive plastisk metal - det er fremstillet af plade eller folie med en tykkelse mindre end en millimeter.

Fra kemisk synspunkt er et zinkatom med et oxidationstrin på +2. Det er helt aktivt metal, der deltager i reaktionen som et reduktionsmiddel. Interessant nok i luft, ved temperaturer op til 100 grader, zink svinder hurtigt, dens overflade er dækket med en tynd film af carbonater. Hvis luften er fugtig og indeholder en stor mængde af carbondioxid, derefter metallet er hurtigt ødelagt.

Zink blå flamme brænder tilstedeværelsen af oxygen under opvarmning eller - i sådanne tilfælde er forbrændingsprocessen ledsaget af dannelsen af hvid røg (dette er et metaloxid).

Zink reagerer med simple elementer og visse syrer og baser, der danner salte og zinkhydroxid henholdsvis.

I dag er det kendt omkring 66 mineraler, der indeholder zink - og de er en vigtig kilde til industriel fremstilling af metallet. Som et eksempel Calamites, zincite, willemite, Franck brunkul og Smithsonite.

Zink Gidroskid: fysiske og kemiske egenskaber

Zink (II) hydroxid er også af stor betydning, som anvendes i forskellige kemiske industri. Under normale forhold, dette stof er små farveløse krystaller, som praktisk taget er uopløselige i vand. hydroxid Formlen er:

Zn (OH) 2

Det er værd at bemærke, at dette stof har en relativt stærk amfotere egenskaber. Zinkhydroxid reagerer med syrer, ind i neutralisationsreaktionen og således danner et salt, og vand. For eksempel:

Zn (OH) 2 + H2SO4 = ZnSO4 +2 H2O

Dog zinkhydroxid reagerer med alkalier danner komplekse salte og vand. For eksempel:

Zn (OH) 2 + 2NaOH = Na2ZnO2 + 2H2O

Det er værd at bemærke, at når det opvarmes stoffet nedbrydes til dannelse af et oxid og vand:

Zn (OH) 2 = ZnO + H2O

Som for anvendelsesområde er hydroxidet anvendes i den kemiske industri til fremstilling af forskellige forbindelser med zink, navnlig salte deraf.

Zink og dens anvendelse

Det er ingen hemmelighed, at zink er almindeligt anvendt som korrosionsinhibitor, der er belagt stål og jern. Desuden er en enorm mængde af ekstraheret metal, der anvendes til fremstilling af messing og bronze.

Interessant i tør batteri zink anvendes som anode, og fungerer også som en beholder. Desuden er dette metal anvendes under adskillelse af ædelmetaller (fx guld) af bly. Visse forbindelser med zink anses fælles halvledermaterialer.

Zink i en levende organisme

Faktisk er det svært at overvurdere betydningen af zink i livet af enhver levende organisme, herunder mennesker. Trods de relativt lave niveauer, er det en del af vigtige enzymer involveret i processen af proteinsyntese, celle respiration osv Zink er også ansvarlig for udviklingen af fostrets skelet. Det er bevist, at når der er utilstrækkelig mængde mineralsk kan forsinket pubertet og fremkomsten af dværgvækst.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.