FormationVidenskab

Fundamentals of Inorganic Chemistry. oxidationsgrad

Oxidationstilstanden - dette konditionerede ladning element atom i molekylet. Dette koncept er fundamental i uorganisk kemi, uden hans forståelse er det umuligt at forestille processen med redoxreaktioner, linktyper i molekylerne, de kemiske og fysiske egenskaber af elementerne. For at forstå, hvad der er graden af oxidation er først nødvendigt at forstå, hvad der udgør atom selv, og hvordan det opfører sig, når interagere med deres jævnaldrende.

Som det er kendt, atomet består af protoner, neutroner og elektroner. De protoner og elektroner, også kaldet nukleoner, formular positivt ladet kerne negative elektroner kredser omkring det. En positiv nuklear ladning er afbalanceret samlede negative ladning af elektronerne. Følgelig den neutrale atom.

Hver elektron har et vist energiniveau, som bestemmer graden af dets placering til kernen: jo tættere på kernen - jo mindre energi. De er arrangeret i lag. Elektronerne i det ene lag har i det væsentlige den samme forsyning og energi energiniveau form eller elektroniske lag. Elektronerne i den ydre energiniveau ikke er for stærkt bundet til kernen, så de kan deltage i kemiske reaktioner. Elementer, der har eksternt fra en til fire elektroner i kemiske reaktioner, som regel donere elektroner, og dem, der har fem til syv elektroner - tage.

Der er også kemiske elementer kaldet inerte gasser, i hvilken den ydre energiniveau omfatter otte elektroner - det maksimale. De praktisk ikke træder i kemiske reaktioner. Så enhver atom har til formål at "tilskud" deres ydre elektron lag til de krævede otte elektroner. Hvor får de manglende? I andre atomer. I processen med kemisk reaktion element med større elektronegativitet "opfanger" elektroner i et element med en lavere elektronegativitet. Elektronegativitet grundstof afhænger af antallet af elektroner i valens niveau og styrken af deres tiltrækning til kernen. Et element, afhente elektroner, den samlede negative ladning bliver større end den positive ladning af kernen, mens den donere elektroner - omvendt. For eksempel i en forbindelse med svovloxid SO oxygen har en høj elektronegativitet, svovlet tager de 2 elektroner og får en negativ ladning, mens svovlet forblev uden to elektroner opnår en positiv ladning. I dette tilfælde er graden af oxidation af oxygen svarende til graden af svovloxidation, taget med modsat fortegn. Den oxidationstrin er skrevet i øverste højre hjørne af grundstof. I dette eksempel som følger: S 2 O -2.

Ovenstående eksempel er temmelig forenklet. Faktisk er de ydre elektroner ét atom aldrig helt overføres til den anden, bliver de en "almindelig" derfor graden af oxidation af elementerne altid er mindre end udpeget i lærebøger.

Men for at forenkle forståelsen af de kemiske processer af denne kendsgerning er forsømt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.