SundhedSygdomme og betingelser

Toxoplasmose: Symptomer på en kat. Hvad hvis de kommer fra?

Toxoplasmose - en smitsom sygdom forårsaget af en protozo parasit Toxoplasma. Dens endelige vært, med hvem hun bor i tarmen, er en kat, og det mellemliggende kan blive mange typer af dyr. Vores fluffy tailed kæledyr smittet ved at spise kød fra dyr inficeret med parasitten (mus, kvæg gård).

Kan du få katten? Ja, du kan. En person, der indgår i listen over de mellemliggende værter for Toxoplasma. Hvordan er toxoplasmose fra katte? Animal fremhæver den smitsomme form af parasitten i fæces; sluge det, folk bliver syge med toxoplasmose. Måde at få infektioner kaldet fækal-oral. Normalt dette sker, når dårlig personlig hygiejne. Glem ikke, at du også kan blive syg med toxoplasmose i brugen af dårlige kulinariske forarbejdet kød, uvaskede frugter og grøntsager.

Toxoplasmose: Symptomer på en kat og diagnostik

Når inficere et dyr en inkubationsperiode på 7 dage til 2 måneder. Ved PET synes temmelig uspecifikke symptomer:

  • svaghed;
  • sløvhed;
  • appetitløshed;
  • feber.

Også, fordøjelsesproblemer (diarré, opkastning) vises toxoplasmose. Symptomer hos katte kan være mild eller fraværende helt (med den latente form af sygdommen). Nervesystemet med udviklingen af anfald, er lammelse af disse kæledyr påvirkes meget sjældent. Under hensyntagen til, at sygdommen også kan være symptomer ligner dem af virale patologier i luftvejene: hoste, nysen og en svag løbende næse, kortåndethed, - vanskelig diagnose "toxoplasmose". Symptomerne hos katte, som kan mistænkes for sygdommen betragtes, kan vi nu diskutere andre metoder til diagnosticering. De vil afhænge af den tids sygdom.

Sådan kontrolleres katten til toxoplasmose? Hvilke tests er påkrævet, og når de udføres? Animal udskilles i fæces smitsomme former for parasitten - oocyster. Dette sker for kun to til tre uger siden sygdommen middel i kontakt med sin krop. Oocysterne kan detekteres, hvilket gør mikroskopi af fæces, eller ved at placere den biologiske prøve i laboratoriemus. Typisk, denne gang redegøre for inkubationstiden, og det er svært selv at mistanke om toxoplasmose. Symptomer hos katte diskuteret ovenfor testes når sygdommen bliver kronisk. På dette tidspunkt, er det patogen båret af blodet på indre organer og forbliver i dem. Identificer sygdommen på dette tidspunkt vil være med til at:

  • komplet blodtælling;
  • immunoassay for antistoffer mod Toxoplasma.

Hvad hvis sygdommen opdages ved en kat

Hvis det findes i fæces fra de animalske oocyster (infektiøse former af parasitten), det er farligt for mennesker. For alle mennesker, betyder det ikke bære meget af en trussel, med undtagelse af kvinder, der bærer barnet. De infektion under graviditeten er fyldt med komplikationer: abort, føtale misdannelser. Kontakt med en kat, der adskiller de oocyster, bør udelukkes. Du bør også være opmærksom på forebyggelse af forurening af andre måder.

Pet med tilstedeværelsen af oocyster i fæces skal leveres i en dyrlægeklinik og behandles. Hvis et dyr antistoffer mod toxoplasma, er det ikke en årsag til panik. Forudsat at katten har ingen kliniske tegn eller udsender oocyster, det er helt sikkert for mennesker.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.