FormationVidenskab

Andrey Vezaly og hans bidrag til medicin

Andrey Vezaly - grundlæggeren af videnskabelig anatomi. Hans store bog De humini corporus Fabrica, der blev grundlagt i 1543, blev den første fuldt illustreret anatomi af det menneskelige legeme. Det var baseret på observationer af videnskabsmænd, havde han gjort ved åbningen, og nægtet mange tusinder af års fejltagelser i dette område af ekspertise. Andrey Vezaly - en lærd af renæssancen. Han var professor i anatomi ved universitetet i Padova og en læge af hellige romerske kejser Karl V.

Andrey Vezaly: en kort biografi

Vesalius blev født den 31. december 1514 i Bruxelles. På det tidspunkt var byen en del af det hellige romerske rige. I dag er det er hovedstaden i Belgien. Andrew var en af fire børn - han havde to brødre og en søster. Hans far, Anders Van Wesel, var retten apotekeren i Margaret Østrig. Mor, Isabel Crabbe, opdrage børn i en velhavende hus, som ligger i en respektabel kvarter nær slottet Koudenberg, hvor han arbejdede som en dreng far.

Vesalius gik i skole i seks år. Sandsynligvis var det skolen for den katolske broderskab i Bruxelles. I 9 år havde han mestrede aritmetik, latin og andre sprog, samt grundigt studeret principperne i den katolske religion. Hans far var ofte fraværende på vagt. Og dreng, opmuntret af sin mor til at tage pavens fødder, det fulde udbytte af et velassorteret bibliotek af familien.

læreanstalt

I en alder af 15, Andrey Vezaly gik til universitetet i Louvain. Det var placeret 30 kilometer øst for Bruxelles. Det var et øjeblik af familie stolthed: hans far var forbudt at opnå en videregående uddannelse, da han ikke var født i et ægteskab. Hvordan, derefter blev det gjort Vesalius studerede kunst og latin. Han mestrede også den hebraiske og græske. Efter at tjene en Master of Arts i 1532, blev han optaget på en prestigefyldt medicinsk skole ved universitetet i Paris.

Paris Medical School

Andrey Vezaly begyndte sine medicinske studier i 1533, i en alder af 19 år. Stor indflydelse på arbejdet i talentfulde studerende har den antikke græske læge Klavdiya Galena, skrevet 1300 år før han mødte dem. Denne lære blev anset absolut og perfekt sandhed. De fleste af de anatomiske observationer af Galen blev foretaget ved åbningen af dyr, hovedsageligt primater, da det ikke var tilladt på det tidspunkt at dissekere mennesker.

Andrey Vezaly som anatom skylder meget til sin lærer i anatomi Guinteru Johann von Andernach, der oversatte de gamle græske tekster til latin Galen. Ligesom den gamle græske læge, betragtes han en personlig erfaring og observation af den bedste måde at opnå anatomisk viden. De fleste menneskelige obduktioner mens udelukkende drives med henblik at sikre eleverne, at alle er skrevet af Galen og Hippokrates var sandheden.

Under en typisk demonstration af en slagter eller en kirurg til at foretage de nødvendige nedskæringer og lærer, der sidder højt over kroppen, jeg læste de relevante passager fra den gamle værker højt. Assistent hjælper de studerende, der peger på de organer, der diskuteres. Da gamle tekster ikke kan indeholde fejl, blev de studerende ikke lov til at stille spørgsmål eller diskutere dissektion. Akademiske tvister er normalt behandles med den korrekte oversættelse af gamle værker, ikke anatomi.

Guinter von Andernach var en sjælden form for lærer i disse dage. Han tillod sine elever til at dissekere sig selv. Selv om denne praksis er fordømt af de fleste universiteter. Som regel er det udført obduktionen af henrettede forbrydere, og blev betragtet som ydmygende for uddannede folk til at håndtere disse foragtelige prøver.

Talenter Vesalius Guintera så imponeret, at han bad ham om at hjælpe med en bog om anatomi galenovo Institutiones anatomicae. Værket udkom i 1536. Det Guinter roste hans 21-årige elev: "Dette er en lovende ung mand har en enestående viden om medicin, er flydende i latin og græsk og har stor erfaring i anatomien."

Louvain Medical School

Andrey Vezaly blev tvunget til at forlade Paris i 1536, som mellem Frankrig og Det Hellige Romerske Rige, krigen brød ud. Han vendte tilbage til universitetet i Louvain at færdiggøre sine medicinske studier. Hans erfaring i anatomi blev hurtigt genkendt. Snart Vesalius blev instrueret i at observere og kommentere obduktion, døde pludseligt 18-årige adelsdame. Anatomi af unge kvinder på det tidspunkt var en sjældenhed. Vesalius var oprørt af kirurgens erfaring og overtog obduktionen.

På trods af den akutte bevidsthed om deres voksende erfaring, han var stadig ikke tilfreds med sin viden om menneskets anatomi. Vesalius indså, at tekster mere end noget vil det ikke være i stand til at undervise. Nu, Andrew måtte nedbryde barrierer for viden rejst af en gammel professor i medicin, der var glade for at tilbede Galen og Hippokrates. For forskning er nødvendig han den menneskelige krop.

Snart efter hans tilbagevenden til Louvain Andrey Vezaly og hans ven fundet en næsten komplet krop af en udført kriminel, tilbage i det fri. Præsenteret mulighed var for godt til at lade det glide væk. Den nat Vesalius sneg til kroppen, kidnappet og dissekeret det, hvilket gør det et skelet, som derefter bruges som et visuelt hjælpemiddel. For ikke at vække mistanke, kom han op med den historie, der bragte ham fra Paris. Gennem demonstration obduktion for studerende, Vesalius i Louvain blev de facto uformelle lektor i anatomi. I 1537, i en alder af 22, modtog han en bachelorgrad inden for medicin.

Andrey Vezaly: en biografi om videnskabsmanden

Den unge læge ønskede at blive læge. For at gøre dette, han havde brug for at få den nødvendige kvalifikation. Med henblik herpå han indskrevet på universitetet i Padova i Norditalien. Professorer indså hurtigt, at Vesalius var en enestående elev. Næsten med det samme, de tillod ham at passere de afsluttende eksamener. En begavet ung mand lige i tide til sin treogtyvende fødselsdag fik sin doktorgrad. Lærerne valgte ham straks som en professor i anatomi og kirurgi.

Andrey Vezaly sine vigtigste værker vil skrive i Padua. Han var meget bevidst om behovet for grafik og visuelle hjælpemidler, der kan hjælpe eleverne til at forstå anatomien. Vesalius brugte dem under obduktionen. I det første år af sit professorat, i 1538-m, udgav han Tabulae anatomicae køn -. «Seks anatomiske tabeller" Visuelle illustrationer ledsages af noter, der er lavet i løbet af sin første offentlige åbning i Padova Andrey Vezaly. Bidrag til anatomi videnskabsmand er ubestridelig. Det var skematisk visninger lever, arterielle og venøse system, og skelettet. Bogen blev straks meget populær. Det skamløst kopieret.

I 1539 blev Vesalius 's anatomiske studier understøttes af dommerne i Padova. Han blev interesseret i arbejdet i videnskabsmænd og begyndte at forsyne ham med ligene af henrettede forbrydere til dissektion. På dette tidspunkt, Vesalius blev klart, at anatomi Galen var forkert. Men det udgør en gendrivelse af ideer - det er svært og til tider farligt. Selv i nyere tid for ofte, nye ideer måtte kæmpe for sin ret til at eksistere, selv om de er understøttet af stærke beviser. Vesalius havde også at tilbagevise de ortodokse synspunkter, der herskede i 1.300 år.

I "Seks anatomiske tabeller" i stedet for at beskrive deres bemærkninger i løbet af moderne forskning, videnskabsmanden gik på tradition indrømmelser. Andrey Vezaly præsenterede leveren i en middelalderlig form, - i form af en femdobbelt blomst. Han skildrede hjertet og aorta, som beskrevet af Galen dem - disse var ligene af aber, ikke mennesker. Men i skelettet var han i stand til at producere revolutionerende, selvom subtile ændringer. Vezaliy viste human kæbe, der består af en, i stedet for to knogler ifølge Galen forkert.

Brev om blodsudgydelser

Hertil kommer, at mini-oprøret Vesalius deltog også i debatten om venostomy eller blodsudgydelser. Denne teknik anvendes rutinemæssigt til at behandle eller mildne symptomerne på patienterne. Læger fremførte om, hvor at gøre snittet vene - nær skadestedet eller i en afstand fra ham. Debatten blussede op, fordi lægerne har påberåbt sig en arabisk oversættelse af værker af Galen - hans originale værker i græsk ikke var tilgængelig i Europa siden romertiden. Men Konstantinopels fald ændret situationen. Og igen arbejde Galen kan studeres i den oprindelige. Læger har fundet, at den græske udgave er undertiden i modstrid med den arabiske oversættelse, som de nød i så lang tid.

I 1539, i en alder af 24, skrev Vesalius et brev af åreladning. Ikke virker på den side af eventuelle revolutionerende ændringer, han igen overtrådt generelt accepteret praksis, at tale om deres egne observationer snarere end at citere de klassiske tekster. Vesalius er nu fast besluttet på at søge sandheden på egen hånd, i stedet for at stole på andres arbejde.

Fremkomsten af en ny anatomi

I 1540, i en alder af 25, Andrey Vezaly begyndte at arbejde på en illustreret lærebog anatomi De humini corporus Fabrica ( «On strukturen af den menneskelige krop"). Denne bog var hans mest betydningsfulde arbejde. I 1543-m tog Vesalius et sabbatår på University of Padua. Han gik til Basel, Schweiz, for at fuldføre udarbejdelsen af bogen til offentliggørelse.

"På den struktur af det menneskelige legeme" var et imponerende værk volumen på 700 sider i syv bind. Dens visuel effekt - mere end 270 spændende illustrationer - det var enorme. I det andet volumen, fx præsenteres forbavsende detaljerede billeder af mennesker i en serie illustrationer, der viser lag-på-lag muskel strukturen i kroppen. Disse tal sandsynligvis blive den mest berømte i historien om medicinske billeder.

Det er svært at overvurdere betydningen af bogen, som blev skrevet af Andrey Vezaly. Bidrag til medicin var enorm. Hertil kommer, at produktet er en vigtig milepæl i kunsthistorien. Desværre, navnet på den kunstner, der har arbejdet med den videnskabsmand, forblev ukendt. Billederne var ledsaget af en beskrivelse af musklerne.

Det er ikke overraskende, at i betragtning af den rigdom af illustrationer og et stort volumen, bogen var et dyrt køb. Det var beregnet til læger, biblioteker og aristokrater. Erkendelse af, at andre kan være interesseret i sit arbejde, forfatteren udgivet samtidig praktisk, mere tilgængelig bog med færre tegninger kaldet Epitome. Andrey Vezaly i "indbegrebet" af illustrationer bruges til en masse flere mandlige organer end kvinder, sandsynligvis fordi den mandlige af henrettede forbrydere var meget større end hunnen.

Fabrica blev grundlægger af den moderne videnskab om menneskets anatomi. Det afgørende brød med Galen og Hippokrates. Andrey Vezaly åbner sin kun baseret på hvad der rent faktisk ses på obduktion, og ikke på, hvad der forventes. Her er nogle af hans udtalelser:

  • Ved foden af hjertet ikke har knogler. Hendes beskrivelse af Galen faktisk refererer til brusken i bunden af hjertet hjorte og andre dyr, der størknede som et bæst af aldring.
  • Brystbenet består af tre i stedet for syv dele ifølge Galen, baseret på obduktion aber.
  • Skillevæggen af hjertet er ikke porøs. I det er der ingen huller.
  • Vena Wien begynder i hjertet og ikke i leveren ifølge Galen.
  • Der er ikke sådan krop som den rete mirabile - «mirakuløse plexus" interne arterier, som angiveligt førte fra hjertet til hjernen.
  • Mænd og kvinder har lige mange ribben. Repræsentanterne for de stærkere køn ikke mangler ribben, som var almindeligt antaget.
  • Mænd og kvinder har samme antal tænder. Galen hævdede også, at den førstnævnte er mere.

De fleste læsere af bogen blev mødt positivt. Det er blevet en reference i de alvorlige anatomer og læger. nogle læger og forskere, følte imidlertid truet, fordi de har bygget deres karriere på arbejdet i Galen, og Vesalius angrebet.

For eksempel Yakob Silvy, der lærte Andrew i Paris, beskrev hans tidligere elev som arrogant og uvidende calumniator som forræderisk angrebet hans lærer med en aggressiv løgn, igen og igen at forvrænge sandheden i naturen. At sige dette, kan han har således hævnede hans discipel, der tidligere havde sagt, at undervisningsmetoder Sylvia, er at undersøge ligene af katte og hunde i stedet for mennesker, der ikke er i stand til at føre til fremskridt i videnskaben om den menneskelige anatomi.

Andrey Vezaly 'På strukturen af den menneskelige krop "dedikeret til kejser Karl V. Han gav ham også en kopi af en særlig trykt på pergament. En Epitome Vesalius helliget søn Charles - Prins Philip.

domstol læge

Når kejseren så bogen, hvis forfatter var Andrey Vezaly, biografi af den videnskabsmand gjort en anden tur - han blev udnævnt til læge af den kejserlige familie. Han trådte tilbage som professor på Padova, bliver den femte dynasti repræsentant Vesalius, der var i tjeneste hos retten. Som læge-læge, han var nødt til at tjene i hæren. Da krigen begyndte, blev Vesalius sendt til slagmarken som en kirurg. Vant til at arbejde med døde kroppe, han kæmpede for at håndtere levende patienter. En erfaren kirurg Daza Chacon hjalp ham lære, hvordan man hurtigt at udføre en amputation.

Vinter 1543 Vesalius kom til Italien for at udføre i dissekere rummet, og derefter i foråret 1544 den første vendte tilbage til militærtjeneste. Han blev en fremragende kirurg. En af de pligter, som retten Vesalius blev balsameret lig af velhavende adelsmænd, der døde i kamp. Dette tillod ham at gøre yderligere anatomisk forskning, tage noter og lave observationer.

I midten af 1544 er blevet erklæret for verden. Og Andrey Vezaly, kirurg, vendte tilbage til at tage sig af kejseren og hans hof i et mere behageligt miljø. Hans ry fortsatte med at vokse, da han modtog breve fra læger i hele Europa for at give råd i de mest vanskelige sager.

I 1556, kejser Karl V overdraget magten til sin søn Philip. I taknemmelighed, Vesalius, der vendte 41 år, for hans tro tjeneste, Charles givet ham en levetid pension og den aristokratiske titel af Grev-Palatine. Retten læge fortsatte med at arbejde, nu i tjeneste hos Philip.

pilgrimsfærd

Andrey Vezaly ledsaget Philip i Madrid, men der var han ikke nyde livet. Spanske læger behandle sygdom, der baserer sig på bevægelse af planeterne. Dissektion af menneskekroppe var forbudt. Det hele virkede temmelig tilbagestående. Hertil kommer, Philip begunstiget de traditionelle medicinske behandlinger, ikke moderne videnskabelige. Vesalius blev klart, at han aldrig vil blive overlægen af linealen.

I 1561, en professor i anatomi Gabriele Fallopian, der holdt den tidligere stedet for Andreas på University of Padova, sendte ham et eksemplar af en bog, han skrev kaldet Observationes Anatomicae. I det sagde han, "På den struktur af det menneskelige legeme", et venligt påpege nogle forskelle mellem arbejdet i Vesalius og hans egne senere observationer. Han gjorde det også klart, at den alvorligt syge.

I 1564 døde Fallopian. Anatomisk Institut i Padova blev ledig. I samme år forlod Vesalius Spanien, gik på en pilgrimsrejse til Jerusalem. Forskellige bevarede kilder hævder, at han blev sendt af Philip at gøre pilgrimsrejse som et tegn på anger. Kejseren angiveligt gjort denne beslutning, efter den adelige familie blev fortalt på anatomien af en revolutionær i den spanske inkvisition obduktion de adelsmand, hvis hjerte er stadig slå.

Alle disse rapporter er baseret på en enkelt kilde - et brev, som angiveligt er skrevet i 1565 af Hubert Diplomat benskinner. Det er sandsynligt, at have været fremstillet i 50 år efter død anatom. Andrey Vezaly, hvis biografi er ikke behæftet med sådanne kendsgerninger (primære dokumenter, der bekræfter anklagerne mod ham, nej), sandsynligvis gik til det trick med en pilgrimsrejse til frit forlade Philip domstol i Spanien, og derefter vende tilbage til Padua.

Personlige liv og død

I 1544 giftede Vesalius datter af en rig rådgiver i Bruxelles - Anne Van Hamme. De havde et barn, en pige, der blev født i 1545. Forældre opkaldt hende Anna. Familien boede sammen det meste af tiden. Men da Vesalius påbegyndte sin pilgrimsrejse til Jerusalem, hans kone og datter vendte tilbage til Bruxelles.

Videnskabsmanden kom til Jerusalem, hvor han modtog en invitation brev til formanden for anatomi og kirurgi ved University of Padua. Desværre, Andrey Vezaly, en kort biografi, der på tragisk vis blev afbrudt, vendte aldrig tilbage til Padua. Hans rejse fra Jerusalem blev skæmmet af voldsomme storme. Ved den tid, skibet nåede havnen på den græske ø Zakynthos, Vesalius var desperat syg. Han døde få dage senere. Andrey Vezaly, grundlæggeren af videnskabelig anatomi, er død i en alder af 49 år. Det skete 15 Oktober 1564. Han er begravet i Zakynthos.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.