Nyheder og SamfundNatur

Shelikhov Bay: beskrivelse, foto

Bay Shelikhova (Kamchatskaya regionen, Rusland), der ligger mellem den asiatiske og kysten basen Kamchatka. Det refererer til vandet i havet af Okhotsk.

hydronym

Bay skylder sit navn til forskeren og navigatøren Grigory Ivanovich Shelikhov. Han har organiseret adskillige handel og kommercielle virksomheder, herunder Kamchatka. Grigorij udforske nye landområder til det russiske imperium, var initiativtager til den russisk-amerikanske selskab. Nu bliver det klart med det samme, efter hvem er opkaldt den Shelikhov Golfen - "Russisk Columbus" til ære for den

Karakteristik af Golfen

Koordinater Shelikhov Bay efter - 60 ° 00 'nordlig bredde og 158 ° 00' østlig længde. Dens længde er 650 km, dybden af den dominerende - 50-150 m, og højst 350 m A'er bredde varierer inden for 300 km, er det reduceret til indløbet 130. Km. Fra december til maj vandområdet er begrænset af is. Befolkningen i Bay Area er omkring 1000 mennesker.

Funktioner Bay

Shelikhov Bay er opdelt i såkaldte læbe, dvs. bugter, der falder væk ind i landet. Således er den nordlige del opdelt i Gizhiginskaya Penzhina læbe og som er adskilt fra hinanden halvø Taigonos. På den sydlige del af bugten er relativt lille øgruppe - Yamskogo ø. Den består af fem grunde med en overvejende stenet terræn.

I forbindelse med den største tilbagegang af Månen til jordens overflade i området i bugten er der uregelmæssige semidiurnal udsving i niveauet af vandet. I denne flodbølge ofte nå en maksimal højde i Penzhina læbe (14 m). Floder såsom Gizhiga, Malkachan, Yama, Penzhina havn bugt, sidstnævnte flyder baglæns under højvande.

Penzhina Bay

I østkyst Penzhina læber er kendetegnet ved stejle skråninger, som består af ler eller mergel tavler med implantater brunkul. Dens dimensioner nå en længde - 300 km, og bredde - omkring 65 km. Dybden i området når op på mere end 60 m. I syd de dominerende klipper er gneiss og granit.

I modsætning til Gizhiginskoy Penzhinskaya læber dækket med is i flere måneder. Det flyder i floden Penzhina. Tides på disse steder er specielle, semi-daglige og forkert. Hvis vi tager højde for hele Stillehavet bækkenet, det er i læben Penzhina de når den maksimale værdi.

Gizhigin Bay

Gizhigin Bay er den inderste del af bugten, ind som flyder floden Gizhiga. Dette vand område er en betydelig del af året under isen. I længden, det tager næsten 150 km. Bredden af munden er stor nok og er omkring 260 km. Nogle steder bevæger bunden bort fra overfladen med mere end 85 m.

dyrenes verden

Shelikhov Bay er meget rig på fiskeressourcer, som bidrager til udviklingen af gode fiskemuligheder. Blandt repræsentanterne for denne type fauna tildeles sild, helleflynder, safran torsk Fjernøsten, skrubbe, smelt. og nogle individer af laksen familien er også almindelige.

På grund af dybden nogle steder når op på 350 meter, bugten er forskellige fiskefauna (plankton og zooplankton), hvilket er føde for fisk.

Andre indbyggere i de omkringliggende farvande er forskellige leddyr, blandt hvilke er de king crab, muslinger, søpindsvin, ernæringsmæssige bløddyr.

Ikke sparet bugten Shelikhov og repræsentanter for fugle, for hvilke fisk er den vigtigste fødevare. Cliffs, tårnhøje på dens kyster er blevet blandt fugle levested. De er placeret mange fuglekolonier.

flystyrt

Den triste kendsgerning biografi Shelikhov Bay vraget forbliver IL-18B. Denne tragiske begivenhed fandt sted 26 februar 1963. Om bord var 10 personer (besætning og 2 passagerer). Flyet pludselig slået ned to motorer, og piloterne måtte foretage en nødlanding lige på isen. Et par personer at flygte, før flyet sank. Men i betragtning hvor bugten Shelikhov, vandtemperaturen var - 18 ° C, de døde af hypotermi. Nedstyrtningsstedet blev fundet Kun 4 april 1963.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.