SundhedPræparater

Kaliumchlorid: egenskaber og anvendelse i landbrug og medicin

kaliumion (K +) er det vigtigste intracellulære kation miljø. Cytoplasmaet koncentreret ca. 90% af kalium på dens samlede beløb. Kalium absorption sker hovedsageligt i tyndtarmen. Dets vigtigste masse af tarmen til blodstrømmen, og derefter ind i vævet. Isolering af dette element fra kroppen sker via nyrerne. Urinen indeholdt kalium som uorganiske salte (sulfat, phosphat) og organisk (urinsyre). Hovedrolle K + -ioner i kroppen - vedligeholdelse af ophidselse kletkok primært muskel. Kaliumchlorid i lave koncentrationer reducerer frekvensen og amplituden af hjertets sammentrækninger. Myocardium reagerer på en forøget ionkoncentration af K + faldende varmeledning og ophidselse. En overdosis af denne medicin kan forårsage endnu hjertestop. Mangel på dette element i blodplasmaet øger risikoen for arytmier. Dette kan forekomme ved brug af store doser af hjerteglykosider (digitalis). Med hjælp af kaliumioner som er indeholdt i de røde blodlegemer, udføres med oxygen transport og kuldioxid ved hæmoglobin. Makro element er involveret i organisationen og transmission af nerveimpulser i de innerverede organer. Hvis kaliumchlorid indføres i organismen, er niveauet af acetylcholin og ophidselse af det sympatiske division af nervesystemet væsentligt forøget. Intravenøs indgivelse af lægemidlet stimulerer udskillelsen af adrenalin af binyrerne. Kaliumchlorid, samt, og andre salte af dette element udviser en diuretisk virkning.

Det skal siges, at denne makro element er involveret i at opretholde syre-base balance i kroppen. Deltager i reguleringen af det osmotiske tryk, dannelse og hydrolyse af phosphatforbindelser som er rige på energi (ATP, AMP, ADP, creatinphosphat, etc.), i phosphoryleringsfremgangsmåden. Forordning kalium metabolisme i kroppen skyldes aldosteron. Ved at reducere aldosteronsekretionen nedsætter kalium udskillelse izvivistyh distale nyretubuli, så dens udvælgelse i urinen falder, og serumkoncentrationen af ekstracellulær væske, og celler, omvendt stiger.

Kaliumchlorid: bruges i medicin

  Indikationerne for anvendelsen af dette stof er hypokaliæmi, arytmi anden art, forgiftning præparater af digitalis, såvel som form hypokalemic periodisk lammelse. For at reducere bivirkningerne af hydrochlorthiazid, kaliumchlorid indført i sammensætningen af nogle antihypertensiva. Hypokaliæmi kan medføre forstyrrelser i funktionen af nervesystemet, hjerte, muskler, kredsløbssystemet og nyrerne. Sommetider hypokaliæmi ender muskelparalyse og koma.

Kaliumchlorid er ordineret oralt såvel som intravenøst. Oftest , parenteral indgivelse anvendes i tilfælde, hvor hurtig fjernelse af patologiske fænomener. Til dette formål 4 procent opløsning af lægemidlet i 40% glucose. Kaliumchlorid bør anvendes med ekstrem forsigtighed. Tidlig klinisk tegn på forgiftning er paræstesi. Forgiftning med enteral ansættelse kan være i form af kvalme, opkastning og diarré.

Kaliumchlorid er kontraindiceret udpege dem, der overholder krænkelser af renal udskillelsesfunktion. I dette tilfælde K + -ioner ophobes i blodet, hvilket kan føre til forgiftning.

Kaliumchlorid: anvendt i landbruget

Dette salt er et fremragende kali gødning. Kaliumchlorid anvendes til gødning hvede og andre afgrøder, som ikke er følsomme over for den toksiske virkning af chlor. Planter overfølsomme over for virkningen af chlor er hør, kartoffel, tobak, tomat, prydplanter og citrus. Derfor, for at fodre disse planter og anbefaler ikke brug af kaliumklorid.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.