BilerMotorcykler

Sådan justerer ventilafstand på en scooter?

Mange ejere af scootere med firetaktsmotorer vide, at ventilspillerummet skal justeres. Men uerfarenhed og uvidenhed betaler ikke den nødvendige opmærksomhed til denne procedure. Og med god grund. Ved at justere ventilerne på din motor, vil du ikke kun forbedre stabiliteten af sit arbejde, men også forlænge levetiden. Det kan synes, at et par brøkdele af millimeter ikke meget indflydelse på driften af scooteren.

praksis viser, der er for små eller for store huller ventiler Dog accelerere motorslitage flere gange, hvilket hjælper til at reducere den tid af hans arbejde på tidspunkter. Lad os besvare spørgsmålet om, hvorfor dette sker.

Betragtes normale ventilafstand for scootere (slagvolumenkategorier af 50-100 cm3) ca. 0,05 mm. Denne værdi er den samme for både udstødningen og indsugningsventilen. Men hvis den er steget, så motoren starter banke. Fonetisk i tomgang motordrift sådan høres som tarahtenie symaskine.

Men problemet er ikke i dette. Forøgede termiske ventilafstand forskyde ventil timing. Derfor ved tilsætning motorhastigheden falder Rod scooter, øger forbruget og slid af ventilmekanismen brændstof.

Når ventilafstand mere end nødvendigt, mens motoren er i en endnu værre tilstand. Efter alt, der er tabet af kompression af, at de huller, varme, blive endnu mindre, åbne ventilen. Gas gennembrud opstår og tab af magt. Det kan også være en ventil gennembrænding eller en sadel.

Efter alt dette besvær scooter stopper godt træk. Han mistede magt og sorte af sod stearinlys. Derfor er der intet tilbage at gøre, hvordan du udskifter ventilerne eller endda hele hovedet som helhed.

Bedre en gang i tusind kilometer for at justere ventilafstand på en scooter end at købe nye dele. For at gøre dette (for eksempel Alpha og Delta), har brug for sådanne værktøjer:

- et sæt nøgler;

- et sæt prober;

- tang.
Men husk at styreventilen, når motoren er kold (når temperaturen er under nul, derefter opvarmes den lidt). Processen med bearbejdning reduceres til følgende operationer:

- skrues lysene ud.

- Installering af stemplet ved TDC (enden af kompressionsslaget), frigiver disse ventiler. For at kontrollere det, skru stikket på husets dæksel og tørnes motoren, sørg for, at mærket "T" er præcis i midten af lugen. Ved hjælp af en skruenøgle og skru stikket ved at dreje skruen på åget, gør justering. Denne operation skal udføres omhyggeligt for ikke at beskadige skruen, hvilket ofte er plast. Måle sonden hul, der ved en tykkelse på 0,04 mm bør passere frit, og når ingen prolazili 0,06. Probe 0,05 mm bør træde med besvær.

- Stramning af tændrør, og tilbage til deres pladser.

Det er alt. Som du kan se, er der ingen særlige hemmeligheder her. Nu kan du begynde og varme op motoren. Ved korrekt justeret, du straks identificere ved øret, så stille som han begyndte at arbejde din scooter og hvordan behagelig det gå.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.