BilerBiler

Ventilspillerum: hvordan skal det så være? Instruktioner for korrekt justering ventiler og VAZ biler

Bilens motor er udstyret med to eller flere ventiler pr cylinder. Én til indløb af brændstofblandingen i cylinderen. En anden tjener til udtømning udstødningsgasser. Teknisk set, kaldes de "indsugnings- og udstødningsventiler." Gas distributionsmekanisme motor sætter deres åbning sekvens på et bestemt punkt ventilen timing.

Da køretøjets motor, dets komponenter og mekanismer udsat for høje temperaturer, på gasdistributionsledninger ventiler billede justering huller mekanisme tænding.

Forkert justering og konsekvenser

Når de termiske ændringer ventil clearance under længerevarende drift eller under fejlfunktion af systemkomponenterne, reducerede komponenter motordrevne og ressource- betydeligt. Det er også ledsaget af en øget brændstofforbrug og karakteristisk banke i motorrummet. Hvis for eksempel, kløften over det normale, elementet kan ikke åbnes fuldstændigt, og dette bidrager til et fald i effektkarakteristikker. Afbrænding af ventilen og dens sæde er mulig i tilfælde af en meget lille spalte. Under alle omstændigheder, dårlig disse fejl effekt på motorens reaktion ved at trykke på speederen.

Professionel rådgivning

Så sjældent støder på dette problem, anbefaler vi med jævne mellemrum, om hver 30 000 km bil, kontrollere, hvilke frirum på ventilerne. Hvis det er nødvendigt, bør de reguleres.

Indstilling af kløften

Først skal du notere flere vigtige punkter under reparationsdata. For det første er det nødvendigt at foretage justeringen kun på kold motor. For det andet er det nødvendigt at vide, at der er forskellige monteringsmuligheder dimensioner, det samme gælder for typer af bilmærker til forskellige ventiler (indtag, udstødning).

Der er også motorer, der ikke kræver regelmæssig justering af tilbageslag. Dette skyldes udformningen af gassen fordelingsmekanik. Ventiler aktiveres som følge af de lash justeringsanordninger som til gengæld kompensere mellemrummet via motorolie. I dette tilfælde, sådan en levetid på omkring 60 000 km, det hele afhænger af producenten og kørestil. Denne anmeldelse vil blive præsenteret i detaljerede instruktioner om, hvordan man gennemfører en tilpasning af termiske tilbageslag ventilede motorer VAZ og nogle biler. For at udføre denne operation, ud over at købe en ny pakning ventildæksel, fordi efter demontering af dækslet yderligere mulig lækage af olietætninger.

Clearance kontrolleres af en særlig målesonde, skal tykkelsen af som opfylder de tekniske krav i et bestemt bilmærke.

Tilpasningsprocessen

Dybest set ventil installationsprocessen er ikke meget anderledes, afhængigt af motoren, og ser om det samme.

Først skal vi bringe stemplet i cylinderen, som vil kunne justeres til den øverste dødpunkt under kompressionsslaget. På dette tidspunkt indsugnings- og udstødningsventiler vil blive lukket, og deres vippearmen skal bevæge sig radialt inden for den fastsatte clearance.

Dernæst frigivelse styrer møtrik på justeringsskruen. Stik målepinden mellem kammen af knast og ventilen ende, og derefter ved hjælp af stilleskruen og installere den anbefalede gap zakontrogayte skrue. Når den er installeret korrekt, som styrer sonden skal gå i hullet med en lille indsats. Hvis der er selv den mindste uoverensstemmelse, du har brug for at køre proceduren opsætning.

Efter at have vendt, motoren har et hundrede og firs grader, gentages operationen på den næste cylinder. Det er vigtigt at tage hensyn til rækkefølgen af arbejdet cylinder bilens motor.

Indstilling af hul i VAZ "ni"

Ventilspillerum VAZ-2109 styres af valg og installation af specielle mellemlæg. Indeslutte dem mellem enden af ventilen og cam knastaksel.

Installation af nødvendige spillerum - en simpel proces, og det er udført, men det kræver særlig pleje fra master og præcis tilgang til sagen.

Værktøj og tilbehør

For at udføre det nødvendige arbejde for at få en række værktøjer og tilbehør:

  • En standard sæt nøgler.
  • Et sæt af kontrol prober.
  • Sæt mål at justere.
  • Indretning til ventil cutoffs.

straks proces

Fjern først ventilhætten. Til denne præ demontere luftfilterhuset, og indåndingsrøret drevet gaskablet.

For at måle afstanden mellem cylinderventilen er nødvendigt periodisk rulle krumtapakslen. Og så er det nemt rulles, anbefales det at skrue alle tændrør.

Dernæst fjerner beskyttende plastkappe tandremmen. Rul derefter krumtapakslen med uret, indtil match mærker på knastaksel tandhjul med mærket på metaldækslet. Anbefales at vende krumtapremskiven møtrik til generatoren ved hjælp af nøglen til sytten.

Efter et øjebliks sammenfald af etiketter, du har brug for at dreje akslen har tre grene af drivremmen timing.

Efter det forberedende arbejde er muligt at måle udstødningsventilen clearance i den første cylinder og den tredje indløb. Optimale gap indløbsventiler skal være to tiendedele af en millimeter med en Tolerancen af fem hundrededele af en millimeter. Og ved udløbet er 0,35 mm. Når den faktiske huller ikke er korrekte, så bruger enheden, skal du få pucken, efter at sænke stemplet i bunden dødpunkt.

Endvidere er tykkelse bestemt nødvendigt at installere vaskemaskinen. Fra vymerennogo værdi skal trækkes fra værdien af den anbefalede hul og føje til resultatet af størrelsen af skiven. Alle skiver er laser-mærket med værdien af dens tykkelse. I tilfælde af, at en eller anden grund, er mærkningen set dårligt, så brug en mikrometer.

Noget som ventilspillerummet skal indstilles på indstillingen er angivet i den servicebog af bilen.

Senere under hver omdrejning af krumtapakslen ved et hundrede firs grader målt spaltemålværdi: femte og anden indsugning og udstødning ventiler, den sjette og den ottende udstødning og indtag, fjerde og syvende henholdsvis. Efter installation skiver krævede størrelse af mellemrummet størrelse kontrolleres flere gange.

Justering af termiske tilbageslag af ventiler på importerede biler

Rettidig installation af den korrekte størrelse af mellemrummet og behovet for motor bil import fabrikanter. Typisk tilpasningsprocessen adskiller sig lidt fra de data, der holder operationer på indenlandske motorer. Så for eksempel, i bilen "Honda" ventilafstand kan sætte sit eget, uden hjælp fra en specialist, mens kun ved hjælp af en skruetrækker og en skruenøgle. Som en undtagelse er muligt at nævne et par stykker sjælden drivaggregatet producent givet fald gidrokompensatsii systemet (S32A typen motorer). Med andre motorer af forskellige serier (V16-18-20; D13-14-15-16-17, R18-20, ZC og andre) reparationer udføres ganske enkelt og uden brug af ekstra udstyr og forsyninger.

Huller "Reno" ventiler

Før du - de detaljerede instruktioner for selvstændige justering ventiler i motoren, "Reno Logan".

Skru bolte luft filterhuset og fjerne det. Demontere dyse ventildækslet. Broneprovoda fjerne fra tændrør og fjerne dem én efter én. Dernæst skrues boltene ventildæksel , og forsigtigt fjerne det. Derefter bruger donkraft, du har brug for at hænge ud foran bilen og tænde for fjerde gear. Dernæst dreje forhjulet indtil F-mærket på knastakslen hjulet. Det er vigtigt at overvåge den første cylinder ventil. Anvendelse af termisk sonde kontrol clearance, efter løsning sætskrue låsemøtrik. Når hullet er indstillet, stram låsemøtrikken og re-tage målinger. Derefter gå videre til indstillingen af det andet medlem af den samme cylinder.

Yderligere cranking krumtapakslen halv omgang og juster ventilspillerum i tredje cylinder. Ligeledes installationselementer båret af den fjerde og anden cylinder.

Efter at arbejdet udføres kontrolmålinger. Drej krumtappen i de tre hundrede og tres grader og kontrollere clearance af ventilerne.

Ifølge de tekniske karakteristika for motoren, indstilling regler har følgende parametre:

  • indløbsventiler - 0,1-0,15 mm.
  • Graduation - 0,25-0,3 mm.

I tilfælde af fuldstændig udskiftning af udstødsventilerne er særlige huller lapning - 0,2-0,25 mm.

Sådan justeres til motoren ZMZ-402

Ventilafstand 402 af motor installeret om det samme som andre biler.

Den første ting du skal rulle gennem krumtapakslen med uret for at indstille den første cylinder i TDC (kompression slagtilfælde) og til at sammenligne de remskive etiketter og omslag. I dette tilfælde skal ventilerne lukkes. Først, vi holder justeringen af udstødningen. Det bør være et hul på 0,35-0,4 mm. Indsugningsventil clearance skal svare til 0,4-0,45 mm. Efter at have arbejdet med den første cylinder til den anden passage. Glem ikke at rotere krumtapakslen ved en halv omgang.

Det videre arbejde med den tredje og fjerde cylindre, præ-drejning hver gang krumtapakslen.

Ved afslutningen af arbejdet udføres overvågning målinger, hvis det er nødvendigt, foretage en justering. Installere ventilen dække pakning og dækslet selv. I denne operation er afsluttet.

resultat

Ved korrekt transporterer automobilvaerksted proces bliver mere injicerbarhed forsvinder den karakteristisk støj fra ventildækslet og mindske brændstofforbruget. Ressource timing vil stige betydeligt. Også, for at forhindre beskadigelse gasfordelingssystemet nødvendige komponenter til at overvåge graden af spænding af drivremmen af knast. I dette tilfælde vil kraftenheden vare meget længere end hans embedsperiode.

Så vi regnet ud, hvordan man laver deres egen indstilling ventil på køretøjet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.