LovStat og lov

Konceptet, form, egenskaber og typer af tyveri

ejerskab af største i RF straffelov (straffeloven) er placeret på andenpladsen efter de personlige borgernes rettigheder. I denne artikel vil vi se på konceptet, funktioner, former og typer af tyveri, der forfølges med russisk lovgivning. Det er en lovovertrædelse med relation til krænkelse af ejendomsretten, besat mere end halvdelen af alle forbrydelser, der fandt sted i vores land i de sidste par år og endda årtier.

Begrebet tyveri

For at formulere konceptet, funktioner, typer af tyveri, er det nødvendigt at undersøge ikke blot lovgivningen, men også henvise til det tidligere system af love. På alle tidspunkter, alle folkeslag, herunder den gamle fundament af strafferetten var ejendomsforbrydelser og overfald på menneskers liv. Med hensyn til det russiske retssystem, det i første omgang spillet en vigtig rolle, udtrykket "tyveri", som det er beskrevet i de vigtige love og dekreter tidligere århundreder (konciliære kode 1649, en dekret af Katharina II af "Om domfældes og straffes for tyveri af forskellige slags," 1781).

I 1845 er der et første sæt af love om strafansvar i Rusland, hvor den generiske betegnelse "tyveri" erstattes af "stjæle" skilte, formularer, typer af beskrevne og suppleret i de efterfølgende regninger af strafferetten.

Tyveri af et moderne twist: samtlige forbrydelser begået med lejesoldat motiver, der tager sigte på den bevidste og uigenkaldelig tilbagetrækning af en andens ejendom til fordel for den kriminelle.

tegn på tyveri

Alle former og typer af tyveri kombinere en række grundlæggende funktioner, herunder:

 • Mercenary formål. Meget tyder på, at gerningsmanden eller en gruppe af gerningsmændene til at begå ulovlige handlinger af personlige motiver, med ønsket om væsentligt til gavn i deres favør eller tredjemand. Et eksempel på selvhævdende forseelser: at tilrane sig en andens ejendom med henblik på at berige (pung). I historien om retspraksis der var tilfælde af tyveri af materielle ressourcer og udenlandske ejendom med henblik på at distribuere dem til folk i nød (de fattige).
 • Ulovlighedsgrad - ulovlig handling begået af en kriminel, der, i henhold til gældende lovgivning, har ingen ret til vederlagsfrit at trække de ting i en anden borger, har du juridiske rettigheder til ejerskab ejendom.
 • Gratuitousness opstår, når gerningsmanden overtager ejerskabet af en andens ting uden kompensation eller noget for den anden side af kompensation i form af byttehandel, eller nogen tjenester.
 • Tilbagetrækning indebærer en overdragelse af ejendom eller rettigheder til det fra den retmæssige ejer til en anden person uden samtykke fra den første. Som et resultat, ejeren af ejendommen fond falder, hvilket er en kendsgerning for at forårsage skader på deres rigdom. I dette tilfælde, ejerskab (private, offentlige) er ikke en væsentlig faktor i klassificeringen af tyveri.
 • Skader i form af reduktion af det berørte aktiv spiller en vigtig rolle i klassificeringen af tyveri, det sætter sin størrelse og form af overtrædelsens grovhed. Dog skal det bemærkes, at omfanget af de skader etableres kun i overensstemmelse med den beslaglagte ulovligt ejendom, men ikke den tilhørende tab af fortjeneste. For eksempel, hvis en medarbejder stjal fra firmaet et stykke udstyr, så det skal returnere kun teknik eller dets værdi, og omfanget af de skader, der ikke omfatter den mængde tab virksomheden er forbundet med produktion nedetid på grund af mangel på dette stykke udstyr.

tyveri Emne

Koncept og typer af tyveri er tæt knyttet til emnet for tyveri, hvilket kan være nogen andre folks ejendom ulovligt konfiskeret eller overføres til det kriminelle. tyveri af emnet skal kombinere tre kendetegn:

 1. Fysiske egenskaber - genstand for tyveri af det skitserede i rummet materiale (dvs. er i en fast, flydende eller gasform, animere eller livløse).
 2. Juridisk aspekt. Ejendommen skal tilhøre en person på en juridisk
 3. Den økonomiske komponent betyder, at ejendommen har en pris.

Former og typer af tyveri

tyveri formularer er grupperet i straffeloven i Den Russiske Føderation i overensstemmelse med de metoder og egenskaber for at begå forbrydelser mod ejendom:

 1. Tyveri (art. 158 i straffeloven).
 2. Bedrageri (Art. 159 af straffelovens Code).
 3. Underslæb eller uretmæssig tilegnelse (160 i straffeloven).
 4. Røveri (art. 161 i straffeloven).
 5. Røveri (art. 162 i straffeloven).

Baseret på mængden af skader på ejendommens ejer, den kriminelle lovgivning i Rusland følgende typer tyveri af en andens ejendom:

 • Petty tyveri, omfanget af de skader, som ikke er mere end 1000 rubler.
 • Tyveri, skade på grund af den uvæsentlighed ejer i mængden af 1.000 til 2.500 rubler.
 • Betydelig skade, kan den mængde der når op til 250 000 rubler.
 • Større tyveri til 1 million rubler.
 • Især de større arter af tyveri - mere end 1 million rubler.

tyveri

Tyveri - Secret underslæb, i modsætning til loven i det land. I hjertet af en sådan forbrydelse er ikke-voldelig bevilling af materielle og immaterielle fordele, at gerningsmanden er en andens. I dette tilfælde er det tyveri klassificeret som hemmelig, hvis gerningsmanden har handlet i mangel af ejeren, eller at være i tilstedeværelse af ejeren eller andre personer, ikke give sin tilstedeværelse i den tid af forbrydelsen. Enheder dømt for at begå denne forbrydelse kan kun være en person over 14 år.

røveri

Røveri er farligere end tyveri, bedrageri og underslæb, da det indebærer ulovlig beslaglæggelse af ejendom i tilstedeværelse af ejeren eller andre personer, der er bekendt med kriminelle hensigter. Til gengæld gerningsmanden ser også tilstedeværelsen af ofrene, men fortsætter med at overtrædelsen, som dog er ikke-voldelig. Desuden plyndring indebærer, at gerningsmanden oprindeligt ønskede at gøre var åben fjernelse af en andens ejendom. Da volden kan være den skyldige i aktion mod ofrene eller personer, der har mulighed for at forhindre at begå et røveri. Disse aktioner er voldelige, men uden en betydelig fare for liv og helbred af lovovertrædelsen af øjenvidner. Eksempler: forårsager fysisk smerte, slå, fængsling.

røveri

Røveri - den mest socialt farlige beslaglæggelse af en andens ejendom, som er baseret på voldelig tilegnelse af andres ejendom. Rogue bruger trusler og vold, som kan være farligt ikke kun for sundheden for ofrene, men også for deres liv. Som uredelighed gerningsmanden kan anvende som en skjult eller åben angreb på ejendommen af ejeren eller en anden person i afdelingen, som det er (fx - vagt). Det skal bemærkes, at truslen mod liv og helbred offeret er ikke genstand for denne form for tyveri og kræver en særskilt færdighed.

bedrageri

Bedrageri - tyveri af en andens ejendom og / eller ejendomsret ved at snyde eller tillidsbrud af ejeren. Aktiv bedrag - det er en løgn, ved hjælp af hvilken svindler introducerer ejeren af misforståelse om overgangen af ejendomsretten. Det kan manifestere sig i form af forfalskede dokumenter, der som følge af overdragelse kriminel ejendom eller retten til det uden ejerens opmærksomhed. Tillidsbrud, ejeren skaber også hans illusion om, at handlingen finder sted i hans favør, men faktisk fører til det faktum, at ejeren, uden at vide det, bedrager sender sin ejendom. Den eneste forskel er, at gerningsmanden i dette tilfælde handler på grundlag af tillid ejendom. Eksempler på sådanne situationer: manglende vende tilbage gælden eller lease udstyr, manglende overholdelse forpligtelser entreprenøren og andre.

Underslæb eller uretmæssig tilegnelse

Underslæb eller bevilling adskiller sig fra andre former for tyveri, at overgangen (beslaglæggelse) af ejendomsrettigheder fra ejeren til gerningsmanden ikke sker, gerningsmanden kun har ret til at råde over ejendommen overdraget til sit ministerium. Underslæb indebærer faktisk brug (bruge op) en andens ejendom, og uretmæssig tilegnelse - detainer indtil sin disposition.

Kvalifikationer tyveri og ansvar for deres provision

Af straffeloven det afslører ikke blot begrebet tyveri, former og typer af tyveri, men også metoder til deres kvalifikationer og deres forebyggende foranstaltninger. Ansvarlig for overtrædelser ejendom kan være af to typer: administrative og strafferetlige. Det første sæt socialt skadelige overtrædelser kvalificerede som mindre typer af tyveri. De kan gennemføres ved hjælp af tyveri, underslæb eller bedrageri, forudsat at størrelsen af den påførte skade ikke overstiger den gennemsnitlige månedsløn for en borger på tidspunktet for forbrydelsen. Strafansvar, hvis socialt farlige form for tyveri var blevet begået, omfanget af skader, hvor grænsen er overskredet i 5000 rubler.

Former for tyveri kan klassificeres ikke blot med hensyn til størrelsen af den skade, som, men også tager hensyn til de mange overtrædelser af den samme gerningsmand. Således er den smålige tyveri på mindre end 5.000 rubler., Men begået gentagne gange, er ikke forfulgt det administrative og strafferetlige ansvar. På den anden side vil et mål for tilbageholdenhed i dette tilfælde indstilles for både tyveri, begået gentagne gange, selv om omfanget af de skader når et niveau af grand tyveri. Undtagelsen er en mulighed, når hver efterfølgende lovovertrædelsen begås på samme måde som den foregående, og resultatet sæt af den kriminelle hensigt at begå alt tilbagetrækning af stor størrelse.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.