FormationUngdomsuddannelse og skoler

En kort historie om udviklingen af zoologi. Milepæle Zoology

Folk havde en interesse i de omkringliggende levende organismer fra gammel tid. Udforsk deres hjælp en sådan videnskab som zoologi. Hvordan det opstod, og hvad udviklingstrin er det nu?

gammel viden

Videnskabens historie, "zoologi" har sine rødder i oldtiden. Allerede f.Kr., folk var i stand til at akkumulere tilstrækkelig viden om den rolle dyrene kan spille, hvordan de er arrangeret og forbundet med hinanden. Begyndende videnskaben kan finde værker af Aristoteles, gammel græsk filosof og videnskabsmand. Han skrev værker "på de dele af dyr og andre værker om historie og fremkomsten af organismer, som han beskrev 452 arter. Han ejer og betydningsfulde opdagelser om strukturen af levende organismer. En anden fremragende videnskabsmand var Pliniy Starshy, der skabte den multi-volumen "Natural History". I denne bog har han givet en beskrivelse af alle kendte på det tidspunkt dyrene til menneskeheden. Det var den bedste afhandling, som var derefter i stand til at bruge videnskaben om zoologi.

Middelalderen og renæssancen

I feudale tider, Europa var meget fragmenteret, og over samfundet domineret af religion, som hæmmet udviklingen af enhver videnskab. Derfor er en kort historie om udviklingen af zoologi beskriver denne periode som et øjeblik af absolut stagnation. Ingen nye opdagelser og betydningsfulde værker skrevet, var der ingen dyr undersøgelse næsten ingen gjorde. Situationen har ændret sig meget i løbet af renæssancen. Notering de vigtigste faser i udviklingen af Zoology, for ikke at nævne den periode, hvor berømte rejsende, såsom Magellan, Columbus og Marco Polo, har tilladt forskerne i høj grad at berige den viden, bringer oplysninger om de væsner fra fjerne kontinenter, hidtil ukendte for europæerne. Revival var en tid med ophobning af viden, som krævede yderligere systematisering.

blomstringstid

Den næste periode, som har oplevet videnskab zoologi, var tidspunktet for syntese af tilgængelige viden om fauna i forskellige dele af planeten. Den mest fremragende i denne henseende var en schweizisk videnskabsmand Hesperus, der skrev en omfattende encyklopædi "History of Animals".

I det syttende århundrede, blev det opfundet mikroskop. En kort historie om udviklingen af zoologi bemærker dette punkt som en af de vigtigste. Forskerne var i stand til at opdage en ny verden af bittesmå organismer, samt at studere den fineste struktur flercellede organer. På dette område især skiller sig ud den hollandske naturforsker Leeuwenhoek, der skabte den fire-volumen "hemmeligheder naturen opdaget under lup." Det var ham, der opdagede eksistensen af ciliater, studerede røde blodlegemer og muskel væv af et dyr. En anden alvorlig lærd af disse tider var italienske Malyshgi, beskrevet kredsløbssygdomme af kapillærer og hvirveldyr, har grundigt studeret ekskretionsorganerne, og dækker en bred vifte af arter.

Fremkomsten af nye industrier

En kort historie om udviklingen af zoologi ville være ufuldstændig uden en beskrivelse af perioden, det blev udgangspunktet for mange moderne grene af videnskaben. Indtil det attende århundrede var der emner som de systematik af dyr og palæontologi som studerer mineraler. En utrolig udvikling skete inden for fysiologi, hvor arbejdet af videnskabsfolk og Servet Harvey, der er beskrevet i detaljer kredsløbet. Cuvier udviklet en signifikant sammenhæng princip, hvilket forklarer forbindelsen af de indre organer og virkningerne af en af dem i forbindelse med alle de andre. Hans vigtige værker omfatter "Animal Kingdom" og "Ikonografi af dyreriget." Sidstnævnte omfattede 450 tabeller og 6.200 tegninger, som anvendes i den akademiske litteratur, selv nu. En anden vigtig bog - "Afhandling om omvæltningerne på overfladen af kloden , og de ændringer, som de har produceret." Dette arbejde lagt ud teorien om fordelingen af fossiler i lag af planeten.

Darwin opdagelser

Den næste periode, som omfatter en kort udvikling of Zoology er studiet af evolutionsteorien og dens vedtagelse som grundlaget for al videnskab. Folk er interesserede i ideer den gradvise udvikling af dyreliv lige fra enkle former til komplekse skabninger. Udviklingen af denne teori har bidraget ikke kun til opdagelsen af Darwin, men også arbejde og Shvapna Shleydepa, som gav et billede af enheden af flora og fauna. En anden fremragende videnskabsmand blev Lamarck. Han udviklede en taksonomi foreslået af Linné, og nøje studeret verden af hvirvelløse dyr. Arbejde "Philosophy of Zoology", udgivet i 1809, blev en af de vigtigste i sin karriere - i hendes videnskabsmand nægtet metafysiske synspunkter, at dyr altid forbliver den samme, og integritet fastsat evolutionsteorien, hvor organismerne transformeres under indflydelse af eksterne og interne processer. Timiriazev anset denne teori som en af de mest omfattende, så du nemt kan lave en liste over vigtige perioder, der udgør de vigtigste faser i udviklingen af zoologi.

Den moderne periode

Der afsluttes med en kort historie om udviklingen af zoologi tyvende og enogtyvende århundrede. Denne gang, fremkomsten af nye genstand teknologi, globale opdagelser og stærk gren af videnskaben. Udvikling af Zoology er direkte relateret til væksten i landbrug og dyrehold, jagt og andre lignende områder. Hertil kommer, at virkningen af interesse for menneskers sundhed. I øjeblikket menneskeheden har en enorm mængde af faktuel og teoretisk information. Processen er yderligere modtage data ved at oprette en veludstyret zoologiske ekspeditioner, der sendes til fjerntliggende områder i verden. Ikke mindre vigtigt er de værker på det molekylære og genetiske niveau, samt arbejdet med at studere dyrenes verden fra en miljø- sikkerheds- og sundhedsmæssige vilkår. drikke problem spise kød, eksperimenter med kloning og modifikation af DNA-strengene, samt opdræt af landbrugsprodukter arter, der fører til miljøforurening, berørte forskere i første omgang. Derfor, for at yderligere udviklingsperspektiver nødvendige forbinde det med disse spørgsmål, som absolut ikke vil miste relevans for det videnskabelige samfund og i de kommende årtier.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.