FormationHistorie

Mariya Tereziya - Erkehertuginde Østrig: biografi, børn

Mariya Tereziya blev født den 13. maj 1717 in Wien. Maria voksede op i en kærlig familie. Naturligvis blev det forberedt til den rolle, det skulle spille i mit liv. Den unge Erkehertuginde Østrigs uddannelse modtaget, så at sige, den mandlige karakter. Hun deltog i møderne i statsrådet siden 14 år. Desuden lærte forskellige sprog: Fransk, Italiensk, Latin. Men indtil slutningen af livet, tilsyneladende, det er forblevet en wiener accent.

Ansøgere til Marys hånd

Efter pigen var 18, blev hun gift, naturligvis under hensyntagen til de interesser staten. Selvfølgelig var der mange kandidater til hånd af Maria, den kommende kejserinde af Østrig. Preussiske kronprins, en af grooms, støttet Evgeniy Savoysky, den østrigske marskal, der havde en temmelig stor indvirkning. Dette rygte ansøger anses for uægte søn af Ludvig XIV, den franske konge. Næste sang helt og marskal blev ikke genkendt som en ungdom i sit hjemland. Så han endte i Østrig og efterfølgende bragt dette land strålende militære sejre.

Men Østrigs politiske præferencer er helt anderledes. Tænker hvordan man forebygger at sejle til Frankrig, Lorraine, familien dannede en alliance med den preussiske kronprins Frantsem Shtefanom Lorraine. Det var en fjern slægtning Bourbonernes og habsburgerne.

glad ægteskab

Marias Mand som en del måtte afbalancere den politik, som den europæiske forandring på hans hertugdømme i Toscana. Som et resultat af alliancen med Theresa det blev grundlagt House of Habsburg-Lorraine. Men den politik ikke forhindre følelser nogle gange. De siger, at bare en lille pige Maria forelskede sig i Frankrig, og har gennemført sin kærlighed gennem sit liv, men nogle gange er det meget jaloux på sin mand.

Ægteskabet fandt sted i 1736, den 12. februar. Honeymoon, som strakte sig i tre, den unge tilbragt i Toscana. De vendte derefter tilbage til paladset (Wien). Mariya Tereziya tog faktisk over alle politiske anliggender. Hendes mand i dem, som i militæret, var ikke særlig stærk. For eksempel, i 1738, efter at den østrigske kampagne, endte i fiasko, han vendte hjem med et nervøst sammenbrud.

store familie

Hos Marii havde Terezii mange børn glade familie. Maria hævdede, at i forhold til børn er umættelig, så efter hver levering erklærede, at de ikke er nok. Førstefødte Theresa blev født i 1737 Efter at det var fødsel i 1738, 1740 ... og så næsten hvert år indtil 1756. Sjældent intervallet mellem graviditeter var to eller tre år. Maria har netop haft 16 børn, 5 af dem er drenge og 11 piger. I 1756 blev han født den yngste søn, Maximilian Franz. Som barn var død kun to, der var i de dage ubestridelige succes. Uddannelse og opdragelse af sønner og døtre lagt stor vægt på Mariya Tereziya.

Hendes børn, ikke overraskende, elskede hende. Af den måde, ikke kun sine egne - andre mennesker også blev tiltrukket af hende. I 1762, en lille Mozart, der blev inviteret til at spille en koncert i paladset, føler Mary beliggenhed, klatrede ind i hendes skød. Det blev efterfølgende forseglet hofmaler.

Død Karl VI og den ny drejning i den skæbne, Mary

Imidlertid har den fredfyldte lykke af ægtefællerne blevet tildelt en kort periode. Kejser Karl VI i 1740, døde, og Mary, der var på det tidspunkt 23 år, måtte stige op til tronen i Østrig. Hun var allerede på dette tidspunkt mor til tre børn, var gravid med den fjerde. Theresa konfronteret opgaven med regeringen ikke var let. Hertil kommer, at da Habsburg inkluderet, bortset fra den østrigske, tjekkiske, Sydholland, Ungarn, jord i Italien.

I første omgang på grund af død Charles var ikke uden sine politiske tab. Karl Albrecht, kurfyrsten af Bayern modtog kronen, og kun 5 år senere, i 1745, efter hans død, og med samtykke fra sin søn, vendte hun tilbage til Østrig. Strengt taget kejseren var under navnet Franz I Frants Shtefan og Mariya Tereziya blev således kendt som kejserinde. Officielt blev hun sig ikke kronet, men med beslutsomhed, viden om mænd, begyndte hans hoved for at rydde for det hårde virksomhed som regeringen. Først Mary var baseret på faderens rådgivere. Men de er mere tilbøjelige til at overdrive end fastholdt Theresa modet nødvendig for at træffe ansvarlige beslutninger.

Aktiviteter Frantsa Shtefana

Frants Shtefan, der mistede sin kone i politik klasser begyndte for de finansielle anliggender habsburgerne, som i øvrigt ikke forhindrer ham til at blive millionær selv. Ud over penge, er det også interesseret i naturvidenskab. Franz indsamle mineraler. Han havde en solid samling af mønter. Sommerresidens for slottet Schönbrunn gennem hans indsats, at zoo blev etableret. Den eksisterer i dag, og betragtes som den ældste i Europa. Kejseren også glad for landbruget. Han skabte model gårde på deres godser.

Ægteskab af børn og dets rolle i udenrigspolitikken

Det må indrømmes, at Mariya Tereziya i første omgang ikke meget velbevandret i udenrigspolitikken. Hun blev styret i internationale anliggender mere erfaring mor til mange børn og kvinder. Alternativt spiller brylluppet af børn, Theresa giftede sig med repræsentanter for de vigtigste herskende huse i Europa. Mariya Tereziya, Jack sønner og døtre bortgiftede styrkede forbindelser med Spanien, Frankrig, Sicilien, Napoli, Parma. skabte således hun allierede i den igangværende friktion med kongen af Preussen. Onde tunger er begyndt at kalde det "in-law" og "mor-om" hele Europa.

Men hvis nogen problemer med ægteskabet af sønnerne ikke var, med ægteskabet af døtre, alt var ikke godt. Erkehertuginde Maria Anna, den ældste af sin datter, og opholdt sig på grund af den dårlige helbred ugift. Næsten brylluppet af Mary Elizabeth og Louis XV, den franske konge. Men bruden pludselig blev syg med kopper, så vi var nødt til at aflyse opgaven. Datter Marii Terezii blev gift ikke for kærlighed, med undtagelse af Maria Cristina. Hendes valg var hertugen Albert Casimir.

Mariya Antuanetta - den yngste datter af Marii Terezy. Skæbnen har forberedt hende den triste skæbne. Hendes ægteskab med Ludvig XVI, konge af Frankrig, endte tragisk med sin mand, hun var under kniven i guillotinen. Det var Mariya Antuanetta har undervist franske croissanter til morgenmad. Hun bragte Frankrig deres recept. Croissanter - symboler i muslimske halvmåne. De østrigere blev bagt og spist som et tegn på hans sejr over tyrkerne.

Sammenstød med kandidater til arven

Board Kejserinde kompliceret af, at Preussen og Bayern efter døden af hendes far ikke ønskede at genkende den pragmatiske Sanktion. De ønskede at få deres andel af arven. Fridrih Veliky, King of Prussia (leveår - 1712-1786), at drage fordel af vanskelige omstændigheder, er stødt på i spørgsmålet om succession til habsburgerne begyndte at udføre militære operationer i Schlesien tilbage i år død af Charles VI. Og efter hans død, krigen i Arv, som varede fra 1741 til 1748 i denne krig, Preussen hævdede at Schlesien. Desværre fik Bayern München og Frankrig ikke holde trit med hende. De plaget Mary i den vestlige del af landet.

Krigen med Preussen

Den vigtigste fjende af alt forblev stadig Preussen. Mary havde til dobbelt størrelse af hæren. Til dette var det nødvendigt at indføre yderligere skatter. Mariya Tereziya Østrigs også sluttet sig til bestyrelsen for Bøhmen og Østrig. Kejserinde hjemsøgt tabet af Schlesien. I 1756 begyndte hun krigen med Preussen. På 7 år lange strækninger denne krig. Men det var ikke muligt at vende tilbage Schlesien. Alle vidste, hvor meget dette tab oplevet Maria.

Aktivitet Maria i indenrigspolitik

Det er med Mary i Østrig resulterede i tortur og forfølgelse af hekse. Denne kejserinde har etableret Højesteret. Maria, der tager sig af emnerne for læsefærdigheder, indført obligatorisk uddannelse for alle. Alle børn fra 6 til 12 år måtte lære. I Wien, stadig opererer Theresianum - skole, grundlagt af kejserinde. I dag er det uddanner fremtidige diplomater. I 1751 Maria åbnede også Theresia Military Academy i Wiener Neustadt. Hun lagde særlig vægt på at udstyre universitetet i Wien Medicinske Fakultet. Den nye bygning på universitetet kom led i denne overenskomst. Betalende stor vægt på diplomati, Theresa styrkede alliance med Frankrig, Rusland og Storbritannien. Alt dette havde en positiv indvirkning på økonomien i staten.

Død af Francis I

I 1765, den 18. august døde Franz I. det gjorde i Innsbruck, hvor han og hans kone kom til brylluppet af ærkehertug Leopold, hans søn. Til Maria, dette tab var enorme. I 15 år har hun altid bar sorg.

Board med Joseph II

Efter døden af hustru Maria regler sammen med Joseph II, hans søn, der blev født den 13. marts 1741 by Joseph blev kejser i en alder af 24. For at blive gift, han var ikke heldig: ægteskabet var mislykket, og snart var født børn døde i en ung alder. Hans kone døde tidligt, og efter hendes død, han giftede sig igen. Men ingen børn, og fra dette ægteskab. Mariya Tereziya Østrigs ikke kæmpe med sin søn for lederskab. Men der var ikke enighed blandt dem. Især stoppet Joseph foretaget Maria kolonipolitik. Ja, og observerede deres modsatrettede synspunkter om andre spørgsmål.

Marii Terezii og død af hendes hukommelse

Mariya Tereziya døde i Wien Den 29. november 1780 Hun var kun 63 år gammel. Mariya Tereziya Østrigs, hvis biografi, du ser, er meget interessant, pogruznela alder og havde svært ved at gå. Schönbrunn, har slottet, bygget til hende selv en særlig elevator til kejserinde ikke at forcere trapper. Men i dag vil det ikke se, hvilket gør en rundtur i kamrene. Men det er muligt at gå gennem rum og sale i Schönbrunn, som hvilede i sommer kejserinde, for at se malerier og tegninger af hendes døtre. I hjertet af Wien er et monument Marii Terezii. Bemærk, at hun boede i samme tid som den russiske kejserinde Katarina den Store.

Marii Terezii Thaler præget med hendes portræt fra 1753. Efter døden af sin løsladelse blev fortsat. Det blev bestemt år af Marias død. I 1925 blev det udgivet omkring 15 millioner daler. Sammen med piastres, blev denne mønt fordelt i Etiopien og arabiske lande. Det er også en stor handel mønt af Levanten, så det begyndte at blive kaldt Levantinske Thaler.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.