FormationUngdomsuddannelse og skoler

Kuban: beskrivelse. Istok, mund, planter og dyr

Jeg vil gerne fortælle dig om dette smukke naturlige vandføring, som en flod Kuban. Beskrivelse, billeder og en detaljeret beskrivelse - det er de oplysninger, du finder i artiklen.

Skønheden i denne region er kendt langt ud over Rusland. Der er et stort antal af verdens berømte film blev skudt i sovjettiden. Blame maleriske landskaber, som er placeret langs hele kysten. At være i disse steder, mennesker oplever fred og ro bliver opkrævet med positiv energi.

geografiske placering

I syd breder Rusland torrents er en af de største vandløb i landet - floden Kuban. På kortet kan du finde det nemt. Geografisk er det placeret i den nordlige del af Kaukasus-bjergene. Da han flyttede til Karachay-Cherkessia region, floden løber gennem et område i tre regioner: Stavropol Adygea og Krasnodar.

Det samlede areal af bassinet vandløb - næsten 58 000 km². Når floden Kuban (beskrivelse se nedenfor) når bredden af Azov, det skaber den største delta i Rusland. Dens areal er mere end fire tusinde kvadratmeter.

Kuban tager sin oprindelse ved foden af Mount Elbrus. Endvidere det flyder ned ad bakker og dale. Men efter 870 km vand den løber ud i Azovske Hav.

Kuban delta beskrivelse

Kuban delta bred, ofte med vådområder. Men i mellemtiden er det enestående i sin art. Det faktum, at i den sydlige del af deltaet går ikke kun til Azovske, men også til Sortehavet. Talrige flodmundinger og søer, øer, moser, vandløb overgroet med siv, rør i det område af deltaet. Lokale vide hvor floden Kuban, kan du altid finde unikke flora og fauna, der er forbavsende varieret.

Der er nu den moderne delta et par tusinde år siden, var den største Azovske Golf. Men som følge af vandet i Azov og Kuban på dette sted efterhånden dannet spyt. Bay, selv, var tørt, danner en lavvandet lagune. Og floden Kuban (på det tidspunkt, kortet er klart synlig) tidligere strømmet ind i strømmen af vand, som blev kaldt Gammel Kuban. Det var ham, der udføres vandet i Sortehavsområdet. Men som følge af fald (for at beskytte omgivelserne mod oversvømmelse) blokerede afløb. Og nu er de fleste af vandet falder kun i Azovske Hav.

Kilden til floden Kuban: Funktioner

Kuban begyndte sin "liv" på det sted, hvor konvergerer sammen to mountain floder - Uchkulan og Ullukay. Sidstnævnte er ofte betragtes som en udvidelse af Kuban. Gletsjere, som ligger på toppen af Elbrus, nære deres smeltevand flow. På dette tidspunkt, har det en stærk og turbulent. Kilden til floden Kuban ligger i en højde af næsten 1400 meter over havets overflade.

Det er værd at være opmærksom på en funktion. Mange tror, at det var fra hende og gik flow navn. Moderne lyd forankret i Karachai sprog og bogstaveligt betyder "en boblende strøm."

hydronym

Navnet er ikke den eneste Kuban. Dem fra hende, der er omkring 300! Andre lokale navne på floder - Koban, wrasse, Kobhan og andre. I annaler gamle græske navn blev opført som et Hypanis.

Egenskaber af vandstrømmen

Meget interessant med hensyn til Kuban zoneinddeling. En beskrivelse af sin nuværende karakter er ret forskellige. Over sin længde floden anses for at være sejlbar, således gunstigt anvendes til landbrugsformål. Højt flow falde mere end 1000 m gør det muligt at opdele det i 4 zoner: bjergrig, bjerg, Piedmont og almindelig. Ankommer til Krasnodar Krai, nær byen Ust-Labinsk, Kuban er en vandvej. Den vigtigste kanal af floden, Verbensky Girlie, strømmer ind i bugten Temryuk. En anden - Cossack Eric har adgang til Akhtanizovskaya udmunding af Azovske Hav. Ud fra dette kan vi konkludere, at floden Kuban tilhører Atlanterhavet bækkenet.

I de høje bjergområder af åen er dyb og bunden af de stejle, stejle skrænter. Sidstnævnte er repræsenteret ved sandsten, skifer, kalksten ophobninger. Synker til den nederste, bankerne er lavtliggende og fladere. Nogle gange er der lave bakker. Riverbed bugter sig stadig tættere på Delta, danner en slags "hestesko" - gamle kvinder.

tilstrømning

Kuban nok fuld flydende, det samlede antal bifloder (små og store) andrager 14 tusind. De største floder løber ind i det først og fremmest fra den venstre bred.

Den største af dem:

  • bjerg-distrikt. Urup.
  • s. Labe - den mest fuld flydende biflod.
  • s. Hvid - vandføring med den mest kraftfulde flow, er på vej flere vandfald.
  • s. Pshish og Psekups - anderledes hurtigt strømmende.
  • Tricky og FC Afips Afipsky.

Til højre bred af Kuban tilstødende Mara, Bitter, Dzheguta. Den samlede længde af Kuban og dens bifloder er 9500 km.

Vandforbrug og typen af mad

Den gennemsnitlige årlige strøm af Kuban farvande i Azovske Hav - 14 cu. km. Derudover strømningen bærer havet i mere end 4 Mill. Ton salte. Måltider på Kuban blandet - de fleste, omkring 65%, op sne og regn, omkring 20% kommer fra gletschere og 15% - er grundvand.

Stoke er ujævn. Sæsonudsving effekt. I forskellige årstider i hele flow indikatorer kan være meget forskellige fra hinanden. Også Kuban er en slags "anomali". På forskellige tidsintervaller kan flodvand bære 1,5 gange mere end den gennemsnitlige norm.

I den kolde årstid, er Kuban fryses, men iskappen ustabil flod. Hold det fra december til marts, og derefter begynder en isbryder.

Kuban reservoir

Den største reservoir af Nordkaukasus er placeret på Kuban og kaldes henholdsvis Kuban. Tidligere langt fra det, der Tshikskoe, men det blev oversvømmet et par år siden. Nu dammen er bemærkelsesværdig kun som et sted for fiskeri.

Kuban flow anvendes også til at generere elektricitet. 4 vandkraftværk blev bygget - Kurshavskaya, Barsuchkovsky, Sengileevskaya og Zelenchukskaya. Tilsammen udgør de såkaldte "kaskade af Kuban". Planen var at bygge vandkraft Adygei, men arbejdet stoppede i de seneste år.

biota

Den flora og fauna af floden er ret forskellige. Vandet er der mere end hundrede arter af fisk. Denne aborre, karper, skaller, karper, brasen, havkat, Bullhead, aborre, Rudd og andre. og saltvand fisk svømmer i lavlandet af floden området. Nogle af arterne er unikke for disse områder. Plankton er repræsenteret af mollusker, orme, krebsdyr og andre arter.

I mange vandområder flyder vandfugle, såsom vildand og gæs, pelikan, fiskehejre, svaner, og små fugle. Sjældne rovdyr lever den Kuban i kystzonen. Deres lyse repræsentant - Gray Falcon. I oversvømmede områder beboet af ræve, vilde katte, vildsvin, bisamrotter.

River Delta er nu en lille mand drænet for landbruget. det giver også mulighed for at engagere sig i skilsmisse fisk. I en af disse slanger tilstrækkeligt veludviklet økonomi på avl af multe.

turisme-floden er næsten aldrig brugt. Medmindre i bjergområder udføres ofte i fartøjer legeringer eller kløfter. Men fiskeriet er fælles på begge sider i næsten alle områder.

Kuban planter er repræsenteret ved følgende typer: reed Sparganium, siv, etc. De er fordelt hovedsagelig i området ved kysten .. Overfladen af vandstrømmen nogle steder er overstrøet med liljer, nederst kan du finde forskellige typer af alger. Disse buske er vokset med 40-50 tusind hektar.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.