FormationUngdomsuddannelse og skoler

Sådan parse verber som dele af talen. Tegn på verbet som en del af talen

Verbum - det er en af de vigtigste dele af talen af det russiske sprog, studiet af hvilken skoleforløbet får en enorm mængde af tid. Dette er forståeligt, fordi emnet er faktisk ret tung. Når hendes børn undersøgelse forklarer, hvordan du bestemme formen, udseendet og værdien af et bestemt ord i en sætning, samt hvordan man kan parse verber som dele af talen. Russisk sprogkursus forudsætter kendskab til dette afsnit efter alle de nominelle dele. Og dette gøres ikke ved et uheld, fordi i modsætning til substantiver, adjektiver og tal, verbum konjugation er i form, hvilket betyder, at de morfologiske karakteristika for de dele af talen er fundamentalt forskellige fra andre ord og vendinger.

Ordet som en del af talen: verbum

Definition af verbum, indgivet i lærebøger, lyder nogenlunde sådan: det er en del af en tale, som besvarer spørgsmålene, hvilket indikerer handlingen, og kan udtrykkes i (ill), ejendom (stammen), tegn (mørkere) og imod (jaloux). Den oprindelige form af verbet, der besvarer spørgsmålet "hvad der skal ske" og "hvad de skal gøre", kaldes infinitiv, eller infinitiv form, hvilket kan være en sætning af nogen af dens medlemmer.

For eksempel: at forstå (emne) - det vil sige at føle; være (prædikat) regn; Venner bedt om at synge den (ændret); hun gik til at gå (omstændighed).

Topic sektion, en historie om, hvordan man kan parse verber som dele af talen, børn begynder at lære allerede i 4. klasse, og i de efterfølgende år, vender tilbage til det flere gange. Men før du hopper direkte til verbet analyse bør undersøge dens tegn. Dette er, hvad der vil blive diskuteret yderligere.

Permanente tegn på verbet

Et vigtigt element i denne del af talen er, at alle ord relateret til det kan være permanente og ikke faste elementer, der i undersøgelsen er nødvendig for at gøre, hvad ordklasse verbum. Førstnævnte omfatter:

 • Tilhører formular. Hvis processen eller handlingen beskrevet af verbet, færdig i øjeblikket, eller angive, at det vil være sådan - det er det perfekte look. For eksempel: venstre, kom, skrive, læse, siger. Og hvis ordet ikke betyder endelighed, det er en ufuldkommen form af verbet. For eksempel: Jeg bor tegning, skrivning.
 • Transitiv og intransitivt. Forskelle disse grammatiske funktioner er tilgængelige, når du bruger forholdsord pronomen verbum eller et substantiv. Transitive verber kan anvendes uden præpositioner til nominativ ordklasser i akkusativ, og hvis nægtet - i genitiv. Og når intransitive former et påskud for tilstedeværelsen af link ord - en forudsætning. For eksempel: læste brevet, jeg har ikke læst artiklen, bygge et hus, vokser ud fra huset, at empati med andre, for at indløse tiden.
 • Reflexivity. Definer denne funktion er ganske enkel, som regel alle de ord af denne type ende i -s eller Xia. Det skal bemærkes, at denne egenskab angiver, at verbet er intransitivt. For eksempel: min søster lo, opløst i vand, holde fast i din kost.
 • Konjugation - dette er en af de vigtigste egenskaber, som er involveret i dannelsen af ord og er at ændre verbet i antal og person. At undersøge og konsolidere emnet i skolen løbet af russisk sprog er givet en masse tid, og evnen til korrekt at identificere konjugation af verbet afhænger af kvaliteten af stavning. Dog kan hele emnet være skrevet på et lille resumé. Så den første Konjugation omfatter alle verber med endelser -esh, -EM, EX, -ete, Ym, -yut, og den anden - der sluttede i ish, -IM, -um, -ite, -AT, -yat. At bestemme konjugeringen af verbet skal ændres af den person og følge ændringerne i sidste ende.

Lidt eller ingen tegn på et verbum

Karakteristik af disse symptomer ligger i deres navn, og de er også meget vigtigt at lære, hvordan man adskille de verber som dele af talen. Disse omfatter faktorer, der påvirker udledningen:

 • Hældning. Formen af denne funktion viser forholdet mellem handling på realtid. Der er tre former for stemning: vejledende (aktionen finder sted nu), betinget (handling kun ønskes) og absolut nødvendigt (mulighed for indgreb, når visse begivenheder indtræffer).
 • Tid og dato. I det russiske sprog er der tidligere, nuværende og fremtidige spændte verber. Som regel er definitionen af de grammatiske funktion opstår vanskeligheder, samt med bestemmelsen af flere eller ental.
 • B. Ligesom alle bemærkelsesværdige ordklasse, kan verber variere efter køn, efter det ord, der definerer den person, som er forbundet med handlingen.

Sådan parse verber som ordklasser

At de ovenstående karakteristika og bør indgå i den morfologiske analyse af verbet, der ligner den plan som følger:

 1. Angiv navnet på de dele af talen.
 2. Bestemme oprindelige form.
 3. Angiv en konstant funktion af verbet som en del af tale, udseende, refleksivitet, transitivitet, konjugation.
 4. Udpeg ikke-permanente skilte: hældning, tid, personen, og køn (hvis nogen) og nummeret.
 5. Skil den sætning, hvor verbet bruges, og at bestemme dens funktion, som er at angive, hvor han er medlem.

Eksempler på parsing verbet ordklasse som en

At konsolidere det studerede materiale (morfologiske aspekter og træk ved verbum) læseplan billede talrige parser givet ordklasse ifølge skemaet beskrevet ovenfor. Med sådan en modtagelse børn har lært at organisere viden og anvende dem korrekt, og igen at gentage i en specifik analyse af alle symptomerne på en bestemt del af talen.

Som et eksempel, overveje følgende sætning: "I himlen solen skinner dejligt."

 1. Light - verbum.
 2. Den oprindelige form - glans.
 3. Imperfective verber, ikke refunderes, forbigående, der anvendes i den anden konjugering.
 4. Solen skinner - handlingen foregår i realtid, hvilket betyder, at det er den vejledende form af verbet, som bruges i ental, i tredje person, og intetkøn.
 5. Til - undskyld himlen - en omstændighed klart - faktisk skinner - prædikat, solen - emnet.

Analyse af sammensætningen af verbet

Ikke mindre vigtigt er emnet: "morfem for morfem parsing ord". Hvad betyder det, og hvordan man kan gøre ud ordene på sammensætningen? Verbum, ligesom alle ord, er den vigtigste del, på grundlag af hvilke der dannes andre former. Det er denne del uden ende, som i udpegningen er et rektangel, kaldet basen og er centralt for definitionen af leksikalsk betydning. Når parsing af firkantet parentes er angivet ved betegnelsen.

Efter frigivelsen basis suffix - morpheme, som er involveret i udledningen af formularkontrakter dannelses- og enkelt-rod ord. Brevet er angivet med den opadgående vinkel i spidsen.

For verber i vejledende og konditionalis datid er kendetegnet ved en nul suffiks eller -l. For eksempel: Jeg læste - at læse, udført - ville bære.

Infinitiv form dannes ved tilsætning endelsen -T- og -ti-, men i skoleforløbet, er disse morfemer behandlet som afsluttet. For eksempel: søvn - søvn og gemmes - gemt.

Konsol - en af de vigtigste dele af et ord, som står i begyndelsen og deltager i dannelsen af nye former ord. Skematisk angivet med en omvendt brev G.

Root - en obligatorisk og grundlæggende del, konkluderede den leksikalske betydning og forener alle beslægtet ord komponent. Der er ikke en eneste selvstændig leksikalsk enhed, som ikke ville have denne morpheme, mens de er ganske normal brug af andre bestanddele. Root på brevet angiver buen.

Morfem for morfem parsing regler

Spørgsmålet om, hvordan man kan parse et verbum i sammensætningen af interesse for mange studerende. Dette kan være en masse at sige, men det er bedre at vise i praksis. Men først skal det bemærkes, at de infinitiv verber og ental maskuline, brugen af datid og den betingede spændt, er der ingen ende. Også disse verber har ikke en endelse.

Morfem for morfem parsing verber, samt andre ord udføres ifølge det følgende skema:

 1. Bestemmelse af ordklasser.
 2. Isolation ende med en forklaring på dets betydning.
 3. Udvælgelse af enkelt-rod ord og bestemmelse af roden.
 4. Tildeling af præfikser og suffikser.
 5. Bestemmelse af grundlaget for talen, som konkluderede, leksikalsk betydning.

Foretage ord sammensætningen

At konsolidere materialet skal demonteres et par ord om sammensætningen af dette eksempel: lidelse - den indledende form for lidelse. Dette er en ufuldkommen form af verbet slutter EX, som angiver den nuværende tid, den tredje person, ental. Grundlaget for ordet - Strada - suffix - a -. Beslægtede ord: lidelse, lidelse, lidelse. Root - Strahd en eventuel udskiftning af bogstavet "d" til "g". Dette ord har ingen præfiks.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.