FormationUngdomsuddannelse og skoler

Den Amur - munden, kilden og bifloder. Kort beskrivelse af funktioner og vandstrømmen

Ingen af beboerne i Fjernøsten regionen vil være at hævde, at deres vigtigste flod er Amur. Det er beliggende på den fjerde plads blandt russiske floder, nummer to i længden kun til en sådan majestætiske flow som Ob, Jenisej og Lena. Den mundingen af Amur - Sea of Okhotsk.

kort beskrivelse af

Vandig strøm dannet ved fusion af Arguna og Shilki. Det sted, hvor det stammer, til Khabarovsk betragtet grænsen mellem de to lande: Rusland og Kina. Skrånende seng er ikke mere end 0,11%. Kilden og udmundingen af floden Amur stretch for 2850 km. Nogle gange, som udgangspunkt modtage en af komponenterne i floder - shilku, i dette tilfælde vandstrømmen bliver længden på 4510 km. Dog kan disse værdier ikke være helt korrekt, fordi måleprocessen er ganske kompliceret. Basin området, herunder floden Kerulen er 2 millioner kvadratmeter. km. Gennem hele vandstrømmen kan observeres karakteristiske forskelle. For eksempel er dens dal opdelt i tre dele: den nederste, midterste, øvre. Hver af disse sektioner har en vis størrelse og dybde af kanalbredden og beskaffenheden af strømningen. Højden af mundingen af Amur (samt højden over havet) er 0 m, mens kilden - 304 m over havets overflade.

geografi

Alle pulje vandstrøm ligger i Østasien. Den dækker kun fire naturområder: skov, steppe, steppe, semi-ørken. Hvert år falder omkring 300 mm regn, det samme beløb, der går til kilden og udmundingen af Amur; i området ved Sikhote-Alin, navnlig i syd-østlige del, dette tal steget til 750 mm.

Den vandløbsoplandet dækker flere lande - Rusland (54%), Kina (44%), Mongoliet (1%). En del af Amur, som er beliggende i Den Russiske Føderation, er opdelt i Fjernøsten regionen og Sibirien.

hydrologi

Det Amur, mundingen af som er beliggende i byen Nikolaevsk-on-Amur, er opdelt i tre sektioner:

  • Lavere. Det strækker sig over 966 km. Det har kommerciel værdi. Beliggende tæt på mundingen af Ussuri til Nikolaevsk-on-Amur. Strømmen hastighed i dette interval op til 4 km / t, kan det med succes drive fiskeri, ikke kun til personlige formål, men også til salg.
  • Gennemsnitlige. Optager del af Zei til Ussury. For mere end 970 km. Coast i området er tæt dækket med vegetation. Bevægelsen af vand i en strøm af et gennemsnit på omkring 5 km / t. Sengen af denne forskel er tilstrækkelig bred og dyb, som bidrager til udviklingen af skibsfart.
  • Øvre. Strakt til mundingen af Zeya floden og er omkring 880 km. Berømt for sine mange forskellige dyr og planter. Du kan ofte møde repræsentanter for laksefisk. Flow Rate - 5 km / t.

Vandforbruget for året er 9819 m3 / s, de fleste af disse tal omfatter forbrug i byen Komsomolsk, hvor Amur flyder. Mundingen af den samme udgifter meget mere - 11 400 m3 / s.

Og enestående træk ved den vandige strøm kan nævnes, at vandstanden deri er i konstant forandring på grund af regn. Som regel udgør de mere end 70% af strømmen. Om sommeren betyder vandstanden i vand sænkes til 15 m på toppen og den midterste del af Amur, lavere højde når rekord recession - 8 m i nogle områder strømmen breder sig til en afstand på 25 km .. Dette skyldes primært de typiske klimaforhold, navnlig vedvarende kraftige regnskyl. Sådan en tilstand af floden kan holde omkring 2-3 måneder. På dette punkt, efter at være blevet bygget talrige vandkraft, oversvømmelser er mindre udtalt, og vandstanden er omkring 6 m.

økologi

Denne vandige stream skadelige stoffer indikatorer er for høje, og kan være farligt både for omverdenen, og for menneskers sundhed. I 2005 en ulykke fandt sted på den kinesiske fabrik, fordi der blev dumpet giftige kemikalier i Songhua. Denne hændelse har haft en negativ indvirkning på den økologiske tilstand af de floder, som er bifloder til generelle. Ifølge et af dem over Amur blev bragt benzin, nitrobenzen og andre stoffer. De har i lang tid var en stor plet på hans vandene. Phenol, nitrater og andre mikrobiologiske partikler - det indeholder alle de Amur. Estuary, hvis vand er forurenet stærkt nok, er på randen af en økologisk katastrofe. For at beskytte vandet i nærheden af Khabarovsk, blev dæmningen bygget. Dette vil ændre bevægelsen af floden, og sende alle de kemiske forureninger til nordkysten, som er beliggende i Rusland. Et år senere, er dæmningen delvist demonteret, som et presserende behov for det forsvandt.

3 år efter ulykken på fabrikken i 2008, beboerne i kystområderne, blev det konstateret en olieforurening, hvis størrelse nåede et gennemsnit på 2 km. Men som forskerne forsøge, dens oprindelse har ikke været i stand til at fastslå.

Amur, som er rig i munden på bifloder, har flere streams:

  • Zeya - den største vandområde.
  • Bureya - rige forekomster af malm og kul.
  • Songhua, eller Songhua har alvorlige miljøproblemer.
  • Ussuri er en vigtig vandforsyning.
  • Anuy - et særligt kendetegn ved floden er, at det fandt sted flænger.
  • Amgun meget rig på fisk og er af stor industriel betydning.

For nylig var der en visning, der er en biflod til Amur Zeya, og ikke omvendt. Gennem billeder fra rummet, kan vi se, at det er meget mere fuld flydende og bredere. Fra et geologisk synspunkt, er det en fortsættelse af Amur-dalen (kigger i retning af "syd-nord"). Dog fjerntliggende fra munden er en kilde gennem den traditionelle metode - gennem Argun, Amur. Derfor er bredden og fuld strømmende flod i bestemmende tilstrømning registreres sjældent.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.